2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 出手機一問
樓主: shekinah
go

[疑難] 出手機一問 [複製鏈接]

我係一個學生哥,用緊S5750E 1200$ 幾好用 樣都幾ok架,影相都ok (3.2)

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

samsung galaxy mini

千幾蚊
andriod機低玩

or $2200 galaxy ace

十週年勳章(賀詞) K歌達人 2KF大型活動勳章

原帖由 shekinah 於 2011-4-7 11:54 AM 發表
我今年十八,由細到大未用過靚機

第一部機係母親大人唔要比我,

第二部機係老豆出機嗰陣加錢換既老人機Motorola C139,

第三部係我而家呢部,舅父幾年前用既Motorola機(仲舊過C139但function勁好多) ...

↑暫時o黎講出 HTC IS 最穩陣

其實如果樓主唔怕煩既可以考慮下hd2
佢本身硬件已經唔差,4.3寸mon 1gh cpu 512ram
雖然行window,破解可以轉android,1機雙系統
重點係平,2000左右有交易

十週年勳章(賀詞)

原帖由 神三 於 11-4-7 11:00 PM 發表

↑暫時o黎講出 HTC IS 最穩陣

IS唔岩樓主 又貴 4800
上台係0機價但要簽398
唔多抵
如果樓主唔追機既 samsung ace 都唔錯嫁

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 METHVAN_DIN2 於 11-4-8 12:06 AM 發表

IS唔岩樓主 又貴 4800
上台係0機價但要簽398
唔多抵
如果樓主唔追機既 samsung ace 都唔錯嫁

is 4000有啦

如果筆直1千左右,出部android低階機,好用就得

想玩高階機既話,唔係好建議android機,雖然話有D都幾吸引,例如htc desire HD既4吋mon

不過我覺得apps等等唔夠iphone好,行android果D機,幾個月就有部新,

你果頭買完一部新機,佢就發布新機幾個月後正式開售,

性能好過你果部,機能好過你果部,仲要平過你果部,問你死未,android舊機行唔到最新系統,要等你乞幾個月先肯比個更新

D舊機升級,所以舊形號機玩唔到新野,差5多就係咁

自從政府派錢
我就有手機用了
第一部lg 1800蚊 唔洗一年壞左..
e+用緊x6 岩岩出最貴戈時買....
個個月50蚊底價差唔多白交- -...
我有時成個月都唔知打唔打倒10蚊..

原帖由 chiio(次) 於 11-4-8 12:35 AM 發表
自從政府派錢
我就有手機用了
第一部lg 1800蚊 唔洗一年壞左..
e+用緊x6 岩岩出最貴戈時買....
個個月50蚊底價差唔多白交- -...
我有時成個月都唔知打唔打倒10蚊..

咁搞法,師兄你不如轉用儲值卡啦

N8都唔錯呀,出街唔似唉瘋咁周圍都撞款,我宜家都用緊

原帖由 =To-Day 於 11-4-7 09:15 PM 發表
電話, 都係睇樣,功能
你有冇d 特別要求?
係唔係一定要smartphone ?
預算係幾多
同一個月的台費可以承受到幾多?
再唔係,買番本雜誌,睇下今期有咩款

特別要求就性價比高(保值最好)

唔一定Smartphone

最top嗰d機我就唔多捨得,真係好似上面講咁樣,想換部update d既就算

台費…我諗都唔係我交(敗家= =),所以愈平愈好
(其實我老豆九成會爭住埋買機嗰張單添囧)

原帖由 莉迪亞 於 11-4-7 09:19 PM 發表
對我黎講
手機腥到sms 傾到電話 聽到歌 有鬧鐘 已經夠
我依家用緊部700蚊 除非壞左我諗都唔會換

基本要求︰
☑收發SMS
☑通話功能(不然這叫電話嗎!囧)
☐聽到歌(雖然而家想搵部聽唔到歌既機應該都幾難)
☐響鬧功能(冇用開)
☑打字方便(d字齊,打到「囧」字)

我想問其實打慣左的話Touch-screen打倉頡快定禁筆劃快?
我見d人禁筆劃好快,touch-screen打倉頡應該會慢過keyboard?

上面其他建議既機種我會參考(雖然我唔多識睇囧)

睇你想做smart phone友定用普通手機就夠

原帖由 shekinah 於 11-4-8 11:28 AM 發表

特別要求就性價比高(保值最好)

唔一定Smartphone

最top嗰d機我就唔多捨得,真係好似上面講咁樣,想換部update d既就算

台費…我諗都唔係我交(敗家= =),所以愈平愈好
(其實我老豆九成會爭住埋 ...

我本身倉頡撚  打筆畫好鬼慢
轉左機之後有得打倉頡sms速度快左 當然比唔上用返keyboard打
另外我用緊people個學生$68無限上網

十週年勳章(賀詞)

我部機都就爛--

原帖由 除非你是我 於 11-4-8 11:40 AM 發表

我本身倉頡撚  打筆畫好鬼慢
轉左機之後有得打倉頡sms速度快左 當然比唔上用返keyboard打
另外我用緊people個學生$68無限上網

我想上3台…我班fd用3的
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-13 02:03 PM , Processed in 0.033066 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存