2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Asgard 夢之領域 GC亂改神領屈_nexon大踢爆
樓主: 金髮色魔
go

GC亂改神領屈_nexon大踢爆 [複製鏈接]

現在先知...??
諗都諗到LA..

玩左個 內測 已經放棄 左呢隻 "夢領 " ,

完成 破壞 左"神領" 俾我既回憶 , 夢領 我果斷 唔玩就好了 ...

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 algol 於 11-5-30 06:40 PM 發表
玩左個 內測 已經放棄 左呢隻 "夢領 " ,

完成 破壞 左"神領" 俾我既回憶 , 夢領 我果斷 唔玩就好了 ...

唔撚玩X2 但係絕對會留意住GC邊日出黎認衰仔

原帖由 kampfer1234 於 11-5-29 09:30 PM 發表
人講咩你就信咩
GC有鬼能力改咁多野~港版同日韓版既分別已經唔係講緊設定上或者表面既分別
根本不論Client還是Server端都已經好唔同
從技術層面黎講:
GC係一間好爛既公司..正因為佢地係一間好爛既公司, 佢何德何 ...

講得幾岩, 不過你講100次都仲係會有人翻貼舊聞出黎無限loop~

看來...我玩日神好了````

唔好仲ON撚鳩鳩係六十年代以為代理無能力改啦
台灣大把GAME設定同日韓完全唔同

十週年勳章(賀詞)

我唔明你既然唔玩 又要叫埋其他人走有咩意義
你係想有人認同你唔玩係好既決定 從而滿足自己 定係想引人注目
而我亦唔知你講哂粗口咁做啥 我完全唔覺得你用粗口可以說服到我

原帖由 金髮色魔 於 11-5-31 08:37 PM 發表
唔好仲ON撚鳩鳩係六十年代以為代理無能力改啦
台灣大把GAME設定同日韓完全唔同

設定唔同但唔會成隻Game唔同
內容, 源碼, 程式一定要由原廠更改
代理只能拿到Complied的程式, 不可能拿到源碼
除非代理不只是買了代理權, 而是同時買了開發權
例如日神就是跟Nexon同時買了開發和營運權..
GameCyber? 沒這個資金和技術, 從這次所謂耳環Bug的修改, 就知Gamecyber能修改的程度有多少了
今次耳環Bug明顯是由於計算公式出錯而產生, 這些公式存在於程式內部, 一定要有調整源碼的技術才能修正
如果GC是有源碼在手, 學樓上說, 有點電腦知識的人, 很容易就能Debug了, 不用花很多時間~1天就能修正絕不是問題,
但如果GC沒有源不碼呢?
這些行為由GC回報給韓方, 再由韓方修正, Complie, 傳回GC, update等程序, 最少要數天時間

而這次耳環BUG算是一個較高優先要處理的Bug, 但由於GC沒有源碼, 要盡快處理, 就只能在設定上下手
例如把+% 這項數據暫時拿掉, 這樣就是緊急處理方案. 因為道具能力只算是數據, 不涉及程式, 所以GC才有能力快速調整

也由此可以推斷出GC只有代理權, 沒有開發權, 他們無法單方面改變系統, 程式等繁複內容
極限也只能調整一些設定..例如調寶率..道具屬性..技能數值等

以上只是推斷...覺得不合理請無視, 信不信由你

睇黎你仲要將代理定義為只係代理...

時間證明一切!!到時咪知囉!!
到時會唔會有人出玩家亂屈gc亂改遊戲系統大踢爆??

原帖由 你是蛋 於 11-5-30 09:26 AM 發表

你講笑咋掛, 無Source Code點改game? 你唔係同我講話對住d 已經compile左剩係電腦先識睇既code都知道點改呀化
簡單既assemply language剩係改入面既logic或者仲可以做到, 但單靠咁可以改到個技能樹同CD出黎我就 ...

代理商 唔識改game 點出屈$包

代理商 唔識改game ,但連玩家都識改game ?
私服 玩過未?最出名係ro

代理商 唔識改game , 但外掛商識改game ?
唔識d code 點整 脱機

代理商 d 工程師 廢到 連玩家,外掛商都不如?

謎 你又唔係 工程師,你又知 人地d 工程師 唔識改game?

仲有咩 Source Code?咪directx 既Code
唔係你以為 directx 有咩用?

原帖由 kampfer1234 於 11-5-31 08:57 PM 發表

設定唔同但唔會成隻Game唔同
內容, 源碼, 程式一定要由原廠更改
代理只能拿到Complied的程式, 不可能拿到源碼
除非代理不只是買了代理權, 而是同時買了開發權
例如日神就是跟Nexon同時買了開發和營運權..
Gam ...

睇番gc 呃$作--eco, luna,..etc.
無開發權 係無可能

而家d game 無開發權
點呃$?

GC改到咁都係想呃錢
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 02:40 AM , Processed in 0.101028 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存