2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 霍爾丁王國 在乎每一位 黃國玩家心中 , 黃國能否再次改變 ...
樓主: 風靜月乂
go

在乎每一位 黃國玩家心中 , 黃國能否再次改變 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

有興趣可以add我msn

此POST巳被騎劫

回復 21# jackjack0303 的帖子

估唔到你D口味咁重

回復 21# jackjack0303 的帖子

死gay佬
.

笑傲無雙

原帖由 風靜月乂 於 29/5/2011 05:37 PM 發表
本人為一名 黃國最普通 最無出息 最hea 的街人
在首都上 我吹水 吹牛 吹口哨 最數一數二的一名
國戰之時 我最淆 最快 最易蓋傷 的人員其中一位...................

在一年前多 , 黃國當時 與 現時的藍國一樣 , ...

首先我仲對黃國心存希望可以改變番(但強烈要求轉國卷登場;D)
其實黃國人唔係冇經驗又唔係唔識玩我唔明點解會咁搞笑可以搞成咁,,
例如好似以下呢幾個情況咁,,如果仲有既請自行後補啦>w<"

1. 場場都係一開波d人衝呀殺呀,,,,(唔係衝去前線而係衝去秒殺主水)
    之後最勁既係成十幾人埋去冇一個係擴建但有一個擴建就起碼15水交易...
    如果多人坐水令到擴建可以快我覺得唔係一個問題,,但如果呢個情況,,,,,哈=]
    到有人忍唔住就會開黃頻嘈做咩咁多人坐水(坐水人士:我都唔係坐水只係食緊野/睇緊動畫/上下U2咋嘛,,極其量我係掛水=])
    叫得聽既話主水d人咪唔見晒,,,(因為主水死左咋.___.")之後慢慢碌去副水繼續坐;D

2. 通常好似上面果件事咁實係比人壓城之後再係個水晶到起個難民營開餐;D
    又或者大多數都會有呢個情況出現 - 守塔(依家呢個活動根本就係幫黃國輸輸輸輸輸)
    守塔可以叫成支塔已經消失左起碼兩支d人先慢慢過黎守塔(BTW果陣比人拆到已經唔駛點守塔XP)

3. 有守塔自然有拆塔,,講到拆塔我諗黃國街人認第2真係冇乜國會認第1,,
    真係好勁勁,,擊劍走去拆塔,,當拳手/戰士路過支塔扮睇佢唔到之後無視佢走去殺人,,
    又或者可能有人仲記得FEZ係靠擴建黎贏國血所以就會遠離主線走去副線偷塔之後再比人追幾十條街.___."

4. 當國戰輸左果陣好多時都會有"特別人士"係到XYZ又話點解一早唔守好D塔/比人壓城(問問問LOOPLOOPLOOP)
    呢d人出現通常都會比人抽水(因為通常呢d人都係"馬後炮",,咁唔該一開場就講定你既方針唔好下下都完場前先黎loop..

5. 雖然黃國每日都會有tamama公仔(新手圖案)加入,,1個2個係場就冇咩問題如果一堆係場入面搞破壞就好大問題=]
    有可能係新手/又或者想幫自己國入贏場/又或者開多隻分身令到某多人國家可以開多隻人/抑或有可能轉國(雖然冇咩可能)
    當on game係城果陣我都會打/sea all既習慣睇下有冇一日黃國既新手圖案會唔會小到,,但結果只會係失望=]   

最後希望大家唔好忘記一場國戰50vs50其實每一個人都好重要,,
包括坐水、水銀、守塔、偷塔、拆塔、出召、步兵殺人等等,,每樣野都會影響該場國戰既贏輸=]
BTW黃國加油;D(辛辛苦苦打左咁多無聊野如果有同感比個GD黎都得掛XP)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 aR嘉 於 11-5-30 10:59 AM 發表

首先我仲對黃國心存希望可以改變番(但強烈要求轉國卷登場;D)
其實黃國人唔係冇經驗又唔係唔識玩我唔明點解會咁搞笑可以搞成咁,,
例如好似以下呢幾個情況咁,,如果仲有既請自行後補啦>w

以上頭3點咁似笨蛋

笑傲無雙

原帖由 小星塵 於 30/5/2011 11:28 AM 發表

以上頭3點咁似笨蛋  

可能講埋你呢個笨蛋掛;D

本人 灰了 ...

很努力 打了一場 黃國國戰 最後 慘敗了

除左慨嘆,諗唔到仲有咩可以表達

冇用
有時入到場問點解要咁打都比人串返轉頭
跟本有好多人都係自我感覺良好, 其他人既意見聽唔入耳
有次一早叫人一齊守山路防qml唔聽
on9到話用一隻殘遊守到qml呢d野都講得出
仲有庫勞唔搶中水仲要讓埋比人at陣既都有
已有 1 人評分Good 收起 理由
shuryanc + 1 自我感覺良好 =)

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 aR嘉 於 11-5-30 10:59 AM 發表

例如好似以下呢幾個情況咁,,如果仲有既請自行後補啦>w

認真的說
暑假的黃國跟開學後的黃國是天與地的差別
我玩左成年幾黃國最近都玩到灰灰地-v-
都去左其他國玩下
望一望人地主城~
再望一望黃國個城
同死城以相差無幾
入黃國國戰?_?
真系上前線都要學做葉問
點解?_?
因為經常d人去哂坐水~前線成日都唔夠壓-v-
所以我完全贊同毒嘉的說法
我希望黃國能夠再一次比到動力我努力玩落下喇

其實有時打國戰 不論任何團有自己開隊既...我覺得都應該分最少1個人去其他線 (最好係戰/拳手)有時黃頻as頻綠頻    可能會突然太多信息以致某d團豪不理會其他戰線...就算壓到有塔爆 黃頻叫人係絕對唔會有人理(原因:應該可以有好多=.=....所以原因不明 總之就係唔理)
隊頻 藍色 係最顯眼  最方便比自己隊友睇  當1team人 有少數人可以分怖係其他戰線  而又會主動去通報隊友(唔係果d乜野xxoo有死0有巨人 呢d黃頻自然有人睇) 有時有d不利因素就會改變....例如爆塔守塔出騎出巨出召等等
(唔想分散人手 就要注意黃頻然後對黃頻既內容做出對應現時戰況既動作嚕-o-)

黃頻出呢d字係會冇人理
十幾人係xxooo黎緊  要人幫守xxxoo  <---地圖冇野  唔理
壓到去xxxooo有塔爆 有冇人可以黎幫手爆塔 冇乜爆塔快既職=.=...<-----一係理都唔理 一係等等等到乜叉時機都冇晒先黎一齊比人壓
如果出現係比較易看到既藍頻...同時又係你一齊打既隊友 或者 你會理佢講既野?

其次係
真係好少勁既冰法=_=  
大冰要盡量岩距離先出(不過要注意自己既安全) 覺得人地戰/其他職沖埋黎 可以爆地下出...一開始大家好龜 想做第一下改變戰局既攻擊可以試下 冰b一下即刻向最多人既地方掉冰d...有時會有意想唔到既效果....作為冰法 就算冰中人 你既目標 有時候不僅僅只係面前果舊冰   而係冰旁邊 仲可以行動既人<<<意思係指用你既方法 影響敵人既反擊/"增札=.="(包括被冰既人/注意到有人被冰既人)
勁既雙修已經去到冇咁濟  原因唔係懶就係唔識  ....沖斬埋去換武 暈人 我已經好耐冇見過-_-係真係好耐冇見過  我諗我呢半年見唔超過十次 雖然我少玩左很多......
盾戰也是 不過盾戰技術唔係好清楚-_-不過可以參巧冰法果堆廢話 應該差唔多...

同埋
鬼佬可能都係黃國毒瘤之一...淨係識死 水又唔出 密佢又話自己鐘意點就點(仲晒能晒d時間去查yahoo字典同佢講Zzz) 都痴9能線 玩戰 2千8傷死6 坐水又唔能出水(話自己想點用佢既水係佢既事 連收水都唔識 講野又係度賴晒皮不能知所謂 黎到香港ser去學點收出水 根本係基本 你係乜野料?好勁?可以唔駛做?自以為是到咁既地步  叫佢做垃圾 都提高左佢既存在價值 其他國部分鬼佬都係識收出水 識出召 至於死數...出召果時絕對係正常次數 幾個人有合作玩召玩得好 其實好勁..) 條友叫乜柒mccloud  個cm仲寫乜柒 king mccloud    仲有隻女刀遊好似y字頭  我玩紅國戰果時都唔知殺左幾多次...根本自殺 見到佢 好似幫我洗平殺咁洗

如果有人英文最好去同班蛋散婉轉d講 佢地有d乜野不足既地方  fez唔係一個 幾條友喂位喂 既地方黎  由佢自生自滅=害自己

有時候知道自己唔夠人打  出召然後再去做d更有意義既事係一個好好既選擇。
同埋打完戰唔睇戰績 唔在意自己既死數都唔係一件好事
出巨人出死0點樣避大吉其實好重要 避得好 可以拖到有騎黎...而加既fez同人講要出死0出巨 叫人出定騎先 好可能會冇人理-_-
係城見到有人出左死0 自己又冇上b石 最好去出隻騎睇睇咩環境...多1隻好過少1隻...長期出騎既人 去到中期水工水量充足的話 最好比自己保持係33水以上  方便去做任何事 起侵 大意死左再出等等

我只係一個技術爛到爆得把爛口既小玩家  del ac/單挑我玩唔起 唔好搵我!唔好插我!
以上係我大部分今日國戰完既收獲....我唔想自己上死榜同時都唔想見到自己國既人死5以上咁去上死榜orz  50人 當7成 35個死5 已經係已經係超級多  175....殺榜殺到1x個以上最少3個..orz
唔想做個怕死既   又唔上死榜既方法就係轉盾戰雙修盾戰冰法石法雷法重力法同出召 玩戰玩遊沖上去死 就叫唔悶就叫威嗎 ??????我見你個名上死榜都見到悶

唉~黃國好似一盤散沙囉...一係D人就掛住吸水一係就掛住上傷/殺榜la~

見好多個上35~40ge人都重做水工...唉(lll  ̄д ̄)

回復 32# 小恆=] 的帖子

自從暈既時間改短雙修已經唔吃香啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:15 PM , Processed in 0.034053 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存