2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 大家覺得閃刺用閃匕首好定閃太刀好?
樓主: kashingnick
go

[討論] 大家覺得閃刺用閃匕首好定閃太刀好? [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kashingnick 於 11-8-18 12:20 AM 發表
但點解入武鬥場見d刺拎太刀多過拎匕首

打怪 pvp 追求瞬間傷害 所以選用太刀
但打王 由於係持續輸出 所以係匕首比較好

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 kashingnick 於 16/8/2011 04:14 AM 發表
大家覺得閃刺用閃匕首(暗殺者)好定閃太刀(妖刀.村雨)好?
我用開妖刀‧村正架bo

原帖由 美人魚Kenny 於 11-8-18 04:11 AM 發表

吳通身上帶定兩把刀
隨時準備換!?

原帖由 美人魚Kenny 於 11-8-18 04:11 AM 發表

但系,閃刺本身敏高,你太刀+8仲有105攻速,我諗攻速都唔會低去邊~
何況,你匕首攻冇太刀高,比你快d其實都系差唔多~

我都係挽閃刺- -但係真係唔知點揀好..真係太刀又型wo....高攻..但係我挽閃刺..唔係miss%為先咩?定其實miss率50%就夠..其他加攻-0-?

原帖由 Calvin明 於 11-8-18 11:13 AM 發表
我都係挽閃刺- -但係真係唔知點揀好..真係太刀又型wo....高攻..但係我挽閃刺..唔係miss%為先咩?定其實miss率50%就夠..其他加攻-0-?

通常都系miss破千就去沖下攻~如果你鍾意miss100%(通常變身後,變身前有100%真系威)再去+既都冇問題既

我之前都唸過同樓主一樣既問題...
我認為爆刺應該轉太刀,閃刺就應該用匕首
原因係因為爆主攻;閃主敏
但係我亦有一個假設,
假如一個閃刺佢用左太刀之後,佢既閃避率依然都有100%既話(爆哂全部效果)
(其實我自己都係玩閃刺,我覺得唔係100%閃避率既話都真係唔得)
我就覺得閃刺就可以玩太刀了
但係依照目前我個閃刺黎講,未有咁勁,所以我都要用匕首黎幫助下閃避率
小弟既閃刺未有咁高lv,見識未夠,望各位大大見諒...

好彩我玩拳    不過我d攻仲高過+10太刀 雖然我都+10

我試左兩把啦..
好後悔用匕首
太刀高匕首好多攻..唔係單單攻擊值果d..仲有力量+果d攻
爆刺不嬲高攻速,用埋太刀,,高攻速高攻,,殺傷力超高
閃刺冇攻速,,用匕首輸出唔夠,,咁我寧願用太刀啦...攻速唔會遠好多
打47/50副用太刀輸出岩岩好...匕首就扑耐d
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-1 08:58 PM , Processed in 0.028474 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存