2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 好擔心...
樓主: KeN:)
go

好擔心...   [複製鏈接]

Saint小健c 發表於 11-9-5 05:55 PM
笫一日應該唔會講咩英文= =

果然...-_- 不過佢講d英文都8成明

十週年勳章(賀詞)

KeN:) 發表於 11-9-5 08:36 PM
果然...-_- 不過佢講d英文都8成明

都話架啦  中中 既老師一定係用最簡單既英文= =
難到你 你都唔會入到英文班啦  係咪先

=========
btw,其實英中既english subject 都好簡單 ,except professional wordings
(只係 你唔會一望到個字就明少少意思囉,中文會明  例如 胃酸倒流  Gastroesophageal reflux disease
最多會明 係關於胃 既事 ,gastro,gastric   即係同胃關事既病  ,其他一概唔知= =  )

十週年勳章(賀詞)

其實係睇d key word 同key point 既英文就好夠啦  最緊要明d term
咁你個英文底好咪理解得快囉  初頭唔難既  後尾bio最緊要肯背
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-24 01:10 PM , Processed in 0.028246 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存