2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 大家一齊收大陸仔皮
樓主: B文子=]
go

[疑難雜症] 大家一齊收大陸仔皮   [複製鏈接]

我現在不是支那國籍.現在生活在地球村.不分國籍.如果閣下稱呼我做支那人.我覺得好平常,會好好反省,以上好多例子.為什麼2011年都會出現支那 兩隻字?有一本書名叫 來生不做中國人 .可以答到你問題.因為有思想的人.今生都不做中國人.

紅茶o賢∮ 發表於 11-9-16 09:14 AM
真係選擇性失明

支那人又跳出黎挑釁.又想抽水,又無原因.天生一副流氓心態.打幾個字就表現出人性的醜陋.

你連ID都認唔清 賴地硬     我都廢鳩事再打字去回應你

紅茶o賢∮ 發表於 11-9-16 09:31 AM
你連ID都認唔清 賴地硬     我都廢鳩事再打字去回應你

只可能怪你自己手賤?聽到 拍 拍 聲 ,自悲心理又發作.見到多人反對支那.心諗自己又有市場.又想人云亦云.又想崇尚明哲保身,搞到裡外不是人.

聽講係你話我打幾隻字當回應係度抽水   我話你選擇性失明 識唔識拉番上去睇?
你自己根本就對一個國家定下左一個定律  無主動 無民主  再無去真心了解一個民族最重要的蟻民
高管高層唔代表一整個民族  人云亦云 你自己睇下我係#幾己經留過言 我係唔知有個咁既人可以係呢個TOPIC講咁耐
選擇性去睇既你我諗都唔會每頁每頁咁認真去思考  因為你已經閉塞左你自己既思路

紅茶o賢∮ 發表於 11-9-16 10:24 AM
聽講係你話我打幾隻字當回應係度抽水   我話你選擇性失明 識唔識拉番上去睇?
你自己根本就對一個國家定下左 ...

支那就有這麼一群奇怪的人,本身是最底階層,利益每天都在被損害,卻具有統治階級的意識.在動物世界裡找這麼弱智的東西都幾乎不可能.
1:支那人強迫地球上的人認同係共國人.
2:再唔係講粗口.表示支那不可戰勝.
3:我係香港人,但係由於我而家係melbourne,對內地人都有一種睇法,以下我亦用書面語講,等內地人都睇得明:自認明白人,最用支那捲舌語,扮救世主解釋矛盾.只有作賊心虛的支那人才會做依d白痴野.
4:對自己有利益和別人輸送小小利益,就係叫好人.
5:要不是支那人,你們香港已支那了.
6:支那貼圖抹黑
7:支那人玩個遊戲都要認祖先.       
8:支那人好奇怪,官方心諗...搵大陸仔錢好過搵香港人錢啦。唔係又點會唔BLOCK IP呢??
突然發顛有官方員工思維.
9:如果想知道邊d係支那人.一見到支那人罵人會自動噴出 日本 兩個字,支那人好好認.
10:支那人真係有病:樓主你好喔我是大陸玩家,為什麼你地香港人這麼討厭大陸玩家喔,其實多數是你們香港玩家問題喔~港人比人抹黑,有d自稱港人會突然失禁.包容支那人.
11:比人打臉打到 拍 拍 聲 扮無辜.支那又想威又想帶頭盔.
12:用事實和理論把支那豬擊倒,支那會扮暫時唔上2000fnu,等同類來支援一起作戰.然後,又說支那不可戰勝.

回復 浪子U 的帖子

你講既野除左將你自己之前話人既論點集埋一齊之外 仲有咩新野?
定係你覺得要為自己做個總結
定係己經搵唔到你所謂既強國罪行?  你有冇對我既論點作出回應?
視而不見      你淨係得咁多?

浪子U 發表於 11-9-17 09:12 PM
支那就有這麼一群奇怪的人,本身是最底階層,利益每天都在被損害,卻具有統治階級的意識.在動物世界裡找這麼 ...

敢問呢位咁特別既朋友,唔通你唔係學緊書面語?

原來書面語一定要捲舌?

由呢一點已經可以知道,你根本冇腦,從頭到尾為反而反,完全唔識用腦去分析。

你以為你講幾句「在動物世界裡找這麼弱智的東西都幾乎不可能」,再綜合晒人地講既野,就好有論點?

咁又係,動物世界又真係唔會係一群「動物」入面有一隻咁「與眾不同,為反而反」既弱智動物既。

呢位冇讀生物既朋友,其實人類都係動物既一群。係人類呢一群動物入面,好明顯我地呢個板既心態同你呢個為反而反既弱智真係好大差異。可能呢啲就係你講既弱智東西啦。定係你覺得全個2KFUN、全香港都弱智,眾人皆醉你獨醒?

唔該你醒下啦,為反而反只會令人覺得你弱智。

紅茶o賢∮ 發表於 11-9-17 09:59 PM
回復 浪子U 的帖子

你講既野除左將你自己之前話人既論點集埋一齊之外 仲有咩新野?

你重複下你自己講d咩,發d咩.一開始抹黑扣帽子把有意見既人抹黑成 中共狗.自己都唔當自己係人.難怪被無視.

七月軒 發表於 11-9-18 12:54 AM

原來書面語一定要捲舌?

原來書面語一定要捲舌?
睇到依兩個字 敢問 只會在支那人身上才會出現,支那人返支那玩支那遊戲先對你有好處.地球上好多規質,是好危險的.難道反你支那豬要你同意?支那畜生.死不要豬臉.支共都唔當你d畜生係人,想人尊重,返支那一言堂啦.

做愛國忠犬都要被網絡封鎖.共產爸爸不想你們爬墻出地球以外地方.為你們好支那人好.
假中國人口口聲聲在討論區打上 愛支那.卻不聽從共產爸爸的最高指示.最簡單一個問題已經讓好多人明白道理.自己反支那反得好偉大好正義.人地罵下反下支那,上網上線.

所以說:做支那人躺下也會中槍.
轉自網上
五毛髮帖往往引來眾多網民圍觀和辯論,五毛鸚鵡學舌,拉大旗作虎皮,狗仗人勢,正義的人則有理有據有節,理越辯越明,把網民的思路往與官方相反的方向引導,五毛氣急敗壞,開始顧左右而言他、造謠、謾罵。污衊正義的人「漢奸」、「賣國」,甚至倒打一耙,「五美分黨」,中共可笑到已經山窮水盡到如此地步,僱用這等低智商的動物做托,賣國要權傾天下,它們的主子毛、江等都大量出賣過,小小老百姓除了靈魂,實在沒的可賣。美國是個民主國家,政府是民選的,要雇托得先問老百姓,有「美國之音」對世界各地廣播,無需做下三爛勾當雇什麼托。

五毛黨出籠的重大意義在於,把憤青分化了,一部分淪為五毛,一部分看清,原來中共這般無恥,僱用黨托。而紛紛站到正義的一邊。埋葬中共的日子也就為期不遠了!
有的自費甘心做五毛,難怪被五毛.怨不了別人.

算吧啦~浪子冇得救~
醫反都哂錢

可悲,明明係香港服但比佢地霸左,使唔使遲d叫大陸服??????

浪子U 發表於 11-9-18 09:41 AM

原來書面語一定要捲舌?

同你傾左咁耐,明眼人就知道所有野只係得你定義,唔會理人地講既野,選擇性失明。

你除左識支那,仲識咩?

你睇下你,下下話洗咩人同意,香港原來仲有人咁野蠻、咁冇品?

咁又係,每個城市都有同一類人。但係你既做法,同野蠻既大陸人係冇咩分別。

你地都只係得你地自己講,冇人地講。為反而反,成個弱智憤青咁。

畜生?留返比你自己啦。成個舉定義,又話咩地球有好多規質好危險,得你覺得咋呢位特別既朋友。

靜係捉字眼而唔針對內容,咁又有咩用?

留係屋企做你既鍵盤戰士啦。

Sorry,你做鍵盤戰士都係比人圍插,都唔知你仲留係度有咩用。

咁又係,眾人皆醉你獨醒,比人圍插你又有咩所謂。

浪子U 發表於 11-9-18 09:36 AM
你重複下你自己講d咩,發d咩.一開始抹黑扣帽子把有意見既人抹黑成 中共狗.自己都唔當自己係人.難怪被無視. ...

自己冇論點無視人仲要強辯,果然係野蠻大陸人既做法。

定係你既出現,想我地明白到原來香港都有人同大陸人一樣咁野蠻?

不過好明顯,大陸有好人有野蠻人,香港都有你呢個咁特別既野蠻人。

唔好意思,以你既論點,你應該稱唔上做人,人都不如,甚至豬都不如。

畜生你都配唔上,你仲留係度做鍵盤豬?

比你做豬你應該三生有幸。

七月軒 發表於 11-9-18 11:43 AM

定係你既出現,想我地明白到原來香港都有人同大陸 ...

發現d支那豬天生有代表辟.表代狂.

定係你既出現,想我地明白到原來香港都有人同大陸人一樣咁野蠻?
全地球的人又被無辜代表.
不過好明顯,大陸有好人有野蠻人香港都有你呢個咁特別既野蠻人
又代表大陸人綠字方便色盲人士睇,樓上回應已經說明.
唔好意思,以你既論點,你應該稱唔上做人,人都不如,甚至豬都不如。
又出動自淫大法.如果係我會臉紅,我所用的論點樓上幾十以上,你唔好好珍惜用黎反駁.你真係對唔住你家人浪費金錢比你個畜生讀死書.你唔係同我講 唔好意思,係同你家人講.唔好意思.
畜生你都配唔上,你仲留係度做鍵盤豬?

比你做豬你應該三生有幸。

支那人講d野,叫辯論,強辯.叫便論.就有你份.連什麼叫 理論,都唔識.在討論區打字說明.你知唔知什麼叫辯論?畜生?天生野蠻,又想人當你存在,如果我的論點唔存在,我相信會有好多偽國支那豬自費跳出來亂咬.可惜到今時今日你個畜生都唔當自己係人.想盡方法扣帽子都扣唔到,由五毛到鍵盤戰士到鍵盤豬,已經敗露出自己狼狽不堪. 支那人理解:依d叫便論.連理論同辯論都分唔清,你睇下你自己從頭開始到結尾,有咩論點需要反駁?根本上浪費討論區資源.選擇性失明,被支那人利用,選擇性失明,就等於同妓女一樣.請你D支那豬不要亂用 選擇性失明.簡直侮辱妓女.

死_豪 發表於 11-9-18 10:44 AM
可悲,明明係香港服但比佢地霸左,使唔使遲d叫大陸服??????

支那種唔會理你.

浪子U 發表於 11-9-18 09:37 PM

你睇下你隻鍵盤豬,我真係笑左。

果然仲係識逐個字捉字眼,全無改進,仲睇高自己一等以為有讀書?

鍵盤豬,你真係選擇性失明,SKIP晒上面既人既論點。

仲話人地冇辯你論點?睇上面啦。

選擇性失明既鍵盤豬真係可愛。

仲玩小學生先玩既轉顏色?鍵盤豬果然做每一樣野都好特別。

又或者咁講,鍵盤豬你果然做每一樣野都好自我。

浪子U 發表於 11-9-18 09:37 PM

鍵盤豬一詞窮就開始叫?

由支那到支那豬到畜生。

果然選擇性失明,甚至失憶?

原來一早已經有人敗露出自己狼狽不堪既樣子。

自己冇論點,就好心唔好話人地分唔清野啦。

笑左,真係鍵盤豬,死雞撑飯蓋。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-7 08:02 AM , Processed in 0.051447 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存