2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》貼圖及影片區 [求抽插之終章][多圖注意]大地圖改板
樓主: hok5
go

[求抽插之終章][多圖注意]大地圖改板   [複製鏈接]

係Fansclub

玩過星曲WEB 忍影世界

好淫
已有 2 人評分Good 收起 理由
hok55555 + 3 精品文章
開帳號好易 + 3 原創內容

總評分:  Good + 6   查看全部評分

zxandybb 發表於 12-9-22 08:53 PM
係Fansclub

我專登既
有維他飛機杯

我要同維他單獨開房
POP除了代表一種轉變,也是潮流的意思。
lolipop
姐係扑蘿莉
咁vitapop
就係扑維他
維他代表潮流,扑維他身體會轉變

4 天前 上傳
下載附件 (170.58 KB)

4 天前 上傳
下載附件 (203.15 KB)

維他-戰力明明佢地贏
點知死哂冇人救維他

4 天前 上傳
下載附件 (39.02 KB)

最近病左睇左医生
請左2日假休息,扑野都冇扑
只好對索女維他動手
一齊加入維他fanscup
31d數值咁高,同60有得揮
休息先啦886

4 天前 上傳
下載附件 (24.29 KB)

已有 2 人評分Good 收起 理由
hok55555 + 2 你說的內容我非常同意
開帳號好易 + 2 精品文章

總評分:  Good + 4   查看全部評分

出面比人洗板亂哂推番
我索呀
SC_ 2012-09-22 01-32-17-828.jpg
SC_ 2012-09-22 04-55-51-828.jpg
一共抽左7次秘寶中3件飾
gm好好人
SC_ 2012-09-23 12-24-52-875.jpg

同人地打眼小心呢隻艾
唔郁既,淆後面都打下啦
SC_ 2012-09-21 20-38-49-531.jpg

好有外國人feel
聲似御姐咁

爽yy

地圖炮射呀

http://2000fun.com/thread-5128144-2-1.html
幫幫手起佢底

明星臉時尚教室:《復仇者聯”萌”》黑寡婦冷豔現身!

☆聯萌度70%☆

復仇者聯盟中,由史嘉蕾‧喬韓森飾演的黑寡婦,從鋼鐵人2開始,就以冷艷、身手矯健著稱。到了復仇者聯盟中,雖是隊伍中的唯一女性,但表現也絲毫不遜色於其他英雄。所以本期妹妹就要以他為COSPLAY的對象,讓同樣氣質相似的伊芙來粉墨上場(^-^*)!

▲同樣都有著冷然的眼神與矯捷的身手,聯氣質的感覺都非常相似呢(o?ω?o)!

黑寡婦時裝搭配法

首先,相信大家所熟知的黑寡婦,不論是當臥底或是執行任務,永遠都是以全身黑的緊身衣打扮出現,所以妹妹替衣服挑選的衣服,也都是以深色系的合身時裝為主。例如像是黑咖啡色的軍事樣式伊芙上衣與軍事樣式伊芙鞋子,讓衣服更有執行特殊勤務的帥氣感。

而下衣與手套的部分,也選擇了深色的伊芙神槍牛仔褲裙與伊芙暴走特工手套,整套搭配起來,充份表現出伊芙俐落的一面。頭髮的挑選,雖然遊戲中沒有像黑寡婦一樣豔麗的紅色捲髮,但妹妹還是挑選了俐落的咖啡色短髮,讓伊芙的整體造型上,更加的俐落、有型!

最後武器的挑選,則使用了帶著酷帥眼鏡的伊芙運動型核心,有著人形外表的兩顆核心,在造型上也同樣有著黑色的冷酷與俐落感,搭配模仿黑寡婦的伊芙,真的太適合了?( ^∀^)?!

使用角色:伊芙

名稱

部位

附加能力

價格

伊芙運動型核心(粉紅)

武器

物理攻擊力+10

魔法攻擊力+10

210金幣

軍事樣式伊芙上衣(黑咖啡色)

上衣

物理防禦力+10

活動取得

伊芙神槍牛仔褲裙(藍色)

下衣

魔法防禦力+10

150金幣

伊芙熱血服裝髮型

頭髮

HP增加+2%

150金幣

伊芙暴走特工手套(粉紅)

手套

物理防禦力+5

60金幣

軍事樣式伊芙鞋子(黑咖啡色)

鞋子

魔法防禦力+5

活動取得

【日版】你沒見過的艾爾之光咖啡廳?!PartI最近妹妹聽朋友說,他前陣子去過台灣的Good Smile動漫主題咖啡廳,看到了夢寐以求的《偶像大師》各女主角們,還點了很多好吃的餐點,敗了很多的限定商品。這就讓妹妹想到,其實這兩年在日本,都有舉辦過《艾爾之光》的主題式咖啡廳,像是這幾天才開始在日本的NICONICO本部,舉辦的「エルソード starring GUMI×ニコニコカフェ」,以及去年在日本的秋葉原,舉辦的「エルソード × ぴなふぉあカフェ」,都是以《艾爾之光》為主題的特殊活動呢!

艾爾之光 × Punafa咖啡(エルソード × ぴなふぉあカフェ)
「艾爾之光 × Punafa咖啡」,是去年在秋葉原推出的主題咖啡廳,雖然展期已經結束了,不過應該有很多玩家都沒看過吧,妹妹這次就特別收集了這方面的情報和照片,也讓大家過過癮,一方面也希望未來,台灣的主題咖啡廳也能引進《艾爾之光》!

這是去年日本代理商NHN Japan,在秋葉原的「ぴなふぉあ」女僕咖啡廳,針對《艾爾之光》所舉辦的主題式咖啡廳。光是在小小的秋葉原,「ぴなふぉあ」女僕咖啡廳就一共有三家,分別為1~3號店,每間店同樣的都以《艾爾之光》為主題,而且分別都販售不同的料理和商品,想收集就得跑遍三家呢!

▲「ぴなふぉあ」女僕咖啡廳外觀,可以看到門口和牆壁上都貼了《艾爾之光》的宣傳海報。

▲「ぴなふぉあ」女僕咖啡廳內,伊芙女王在那裡偷偷打瞌睡?

▲艾索德超大人形立牌,以及牆上的大型掛報。

主題咖啡廳的特色之一,就是會將店內的各種料理,與該主題扯上一些關連性,這次《艾爾之光》的各種料理也很特別,像是由大魔法師愛莎,所製作出的火焰之戀炒飯!?冰涼又好吃的紅豆冰實品化,還針對了遊戲中的每個主角,推出專屬於他們風格的特調飲料喔!

▲料理菜單,每一家店都有些微不同的料理可以選擇。

▲愛莎用火焰之戀料理出來的特製炒飯,四周還用大劍形狀的葉子點綴,看起來似乎很辣的感覺?!

▲完全依照遊戲中的紅豆冰模樣所實體化的挫冰,看起來似乎很清涼可口。不過為什麼沒有紅豆呢?完全是翻譯的問題XD。

▲愛莎魔法杖造型的蛋糕,滿滿的鮮奶油,看起來甜甜的很好吃。

▲威廉時空風格的咖哩飯。嗯…可以好好思考一下到底哪裡有像?似乎飯上面的海苔想畫出威廉噗魯的臉?

▲薑汁與石榴混合的無酒精雞尾酒,又甜又酸的味道,這就是艾索德風格的特調飲料。無酒精應該是因為艾索德才13歲還未成年吧?!

▲草莓水果酒和柳橙水果酒混合的含酒精雞尾酒,第一眼看到還以為是巧克力口味囧。愛莎專屬風格的特調飲料,不過愛莎才15歲,怎麼可以喝酒呢?

當然,店內也有擺設了試玩機,讓沒碰過《艾爾之光》的人,也能夠感受這遊戲的優點和魅力。同時,店內也有販售各種商品,像是限定的COSPLAY角色卡、明信片、筆記本、便條紙、胸章…等等,也有些東西是可以免費索取的,像是體驗版光碟、貼紙、圓形扇子、面紙…等等。

▲蕾娜姐姐很認真在玩《艾爾之光》的模樣,希望她不會玩到摔手把。

▲限定的COSPLAY角色卡和明信片組。

▲來店就送的餐巾桌墊和杯墊。

▲可免費索取的貼紙、面紙、體驗版光碟、圓形扇子。

▲琳瑯滿目的各種商品,你想買哪一種?

最後,既然都是跟女僕咖啡廳合作了,怎麼可能會沒有女僕呢?不過這次的女僕,穿著的可不是原本店內的女僕裝喔,而是COSPLAY成遊戲中的女主角,讓每個前往消費的客人,都能徹底的感受到《艾爾之光》的特色唷!

▲可愛又活潑的暗黑術師,不過妹妹私心的比較希望有人能COSPLAY虛無公主。

▲非常冷酷又有魅力的鍊金師,各部位造型上都無可挑剔。

▲性感又美麗的狙擊者,不過蕾娜最重要的特色…似乎沒有展現出來。

SC_ 2012-09-27 17-24-39-053.jpg
一陣都出咁多野
SC_ 2012-09-27 17-03-21-162.jpg
SC_ 2012-09-27 17-05-34-584.jpg

SC_ 2012-09-27 17-03-40-850.jpg
改完又改的屎屍
鎖技都改左
SC_ 2012-09-27 17-04-32-303.jpg
普任多左經又易打左
副本普中困改同lv

----------28/9艾爾之光2KF PVP戰況速報----------

涼宮出計大整蠱
指揮官波子會戰

參加者名單:
BenL2418----- ( 熔炎套騎 / 墨毒槍武 )  |     小刀xp-------------------------------- ( 杯具刀 )
veRy------------------------- ( 悉曇 / 斷雪 )   |     hok5----------------------- ( ho比卡澄 / ho叔 )
劃破乂天晴--------------- ( 劃破乂天晴 )   |     涼宮乂瑤----------- ( 涼宮乂瑤 / 鄧乂紫棋 )
龍囧-------------------- ( 真紅乄 / Mortar )  |      ?------------------------------- ( MadeInChina )
?------------------------        ( 月神乄傳說 )  |      ?------------------------------- ( Sliver乄Crow )

今次比上次多咗人啦,而且係第一次小弟挽過時添。 ( hok5按 : 抽抽插插 )

中國製造的會爆炸 ?

今次一開場veRy就入咗黎,當然打番場啦~~,當然小弟輸死啦=.=.....打打下veRy出去保細佬,「月神乄傳說」同埋劃破乂天晴就打對臺,MadeInChina就幫手,點知都係抵擋唔住兩隻SHG...之後就大濟,MadeInChina係整個活動入面打對臺 ( except第一場 ) ,係佢壓倒性威力之下,同盟國已經輸出咗唔少戰俘=.=........最弊係佢次次出惡靈轟炸都殺倒好多人....咁關主題咩事呢 ? 要知就問下holun果個真心投票,詳細睇睇就知真相-v-b

月神扑野-v-

中國貨太強了

啊,天晴上鏡。

哎呀,朕係中國天子,居然俾中國貨打死。

涼宮隻風行比人虐待@v@

做咩加血唔預我T^T

4A少年的逆襲

veRy之前講佢出去保細佬,之後入番黎,但係係要打小弟 ( 汗... ) ,之後好幾場都係俾veRy為首嘅軸心國大敗,若果同盟國首席正義之士莉迪亞係度就好了T^T...仲有依家veRy要我地叫佢做「4A的少年」,而唔叫佢「音音」,個名真係夠囧0.0

登登登──凳 !!

4A少年冇人性-.-

擊殺4A少年會有稱號嗎 :3?

今鋪小刀冇追殺朕,反而走去追殺天晴 :o...

中國貨同埋小刀都輸係朕手下A_A

...許許許許許─許許許─許許許...咩咩咩...

中國貨大爆殺。

涼宮出計大整蠱

喱幾場就精彩啦,係涼宮乂瑤大整蠱之下小弟終於係本次活動贏第一場-v-+...之後打打軸心國下走剩龍囧、劃破乂天晴、hok5,小弟就同涼宮乂瑤並肩作戰大耍負戰力 ! 一開波軸心國以壓倒之勢強擊小弟同涼宮乂瑤,就係龍囧同埋劃破乂天晴SM小弟之下小弟係咁死 ( 事關hok5俾小弟虐菜中XD ) ,點知見涼宮乂瑤係後面食花生 ! 小弟一死佢先行動,小弟果陣真係想問涼宮乂瑤咩料,但係小弟死死下就知咩事了,趁小弟係前線衝鋒陷陣果陣,涼宮乂瑤就係後面等MP,一有機會就用追緝 / 雙重火力,結果因為軸心國多一個人而搞到我方有優勢,就係小弟同涼宮乂瑤奇妙配合之下,有好幾場都贏死軸心國呢~~~~XD !

波子今次正cheap喱,係咁執朕雞。

第一次龍囧邊打邊食花生,搞到天晴要頂人o.o

涼宮大好~~

埋場好彩龍囧俾朕出鎖2慢一秒,唔係波子就唔會成為朕嘅食物啦0.0

波子好幾場慘變負戰力,係時候恥笑一下XD

指揮官波子會戰

係最後果陣,涼宮乂瑤吹雞叫咗得力助手「Sliver乄Crow」黎幫手,雖然好幫得手,但係劃破乂天晴一直虎視眈眈「Sliver乄Crow」,所以兩位一直花時間挑機;同時涼宮乂瑤向龍囧宣戰,咁最後當然係小弟對上hok5啦,點知涼宮乂瑤好幾次入黎搞局,小弟一死hok5就好串咁講「benl7.7                   」,分明討打啦 ! ! ! 第一場好死唔死係「Gehenna」大戰「破曉乄嵐月」,結果「Gehenna」以3人之勢勝出A_A...之後小弟好幾次嘗試攻打hok5,但係成班觀音兵走去護花,結果好幾次小弟都成為戰恥,最後小弟怒火中燒咁叫hok5同佢1P1,就係小刀xp同埋涼宮乂瑤互P見證之下,小弟就擊敗hok5,算係雪恥吧。點知hok5講「病都可以打到指揮官咁頭痛」,天呀hok5你係咪想依家收你皮啊 ?_? ?

鬼叫你打對臺^^

我知錯啦T^T

朕咁少血都向朕放追緝a_a。

哎呀,依家唔係CSO呀-.-

不愧係得力助手...

你睇下你~~XD

今長波子係咁串咀,明顯係佢病到傻咗a_a~~

波子你開心啦。

咪走,朕出大技。

小刀助朕一臂之力
轉自http://www.2000fun.com/thread-5132359-1-1.html

SC_ 2012-09-28 18-43-55-021.jpg
SC_ 2012-09-28 18-40-16-803.jpg
SC_ 2012-09-28 18-38-06-553.jpg
SC_ 2012-09-28 17-52-39-162.jpg
SC_ 2012-09-28 18-57-31-162.jpg
ben7.7
ben7.7

澄的世界
SC_ 2012-09-21 18-55-35-375.jpg
SC_ 2012-09-21 19-07-42-921.jpg
SC_ 2012-09-21 19-10-47-734.jpg
SC_ 2012-09-21 19-11-46-109.jpg
SC_ 2012-09-21 19-14-04-359.jpg
SC_ 2012-09-21 19-14-34-703.jpg
SC_ 2012-09-21 19-23-30-796.jpg
SC_ 2012-09-21 19-27-36-906.jpg
SC_ 2012-09-21 19-15-45-406.jpg
SC_ 2012-09-21 19-36-46-015.jpg
SC_ 2012-09-21 22-07-01-546.jpg

太正鳥~射得好爽 @v@

我同中國妹vs大刀+維維
SC_ 2012-09-30 15-29-16-459.jpg
SC_ 2012-09-30 15-30-15-912.jpg
明明會贏大刀覺左一下秒
SC_ 2012-09-30 15-30-42-053.jpg
不過好彩都贏番次
SC_ 2012-09-30 15-37-13-068.jpg
大刀一野秒左我80%血
中國妹1p2
SC_ 2012-09-30 15-38-27-490.jpg
SC_ 2012-09-30 15-33-19-600.jpg
差小小殺左維他比佢汁哂雞

死鬥3p2,點知輸左
維他:3p2都輸
SC_ 2012-09-30 16-03-51-475.jpg
SC_ 2012-09-30 16-06-44-850.jpg
SC_ 2012-09-30 16-14-28-709.jpg
2把大刀互劈,中國妹出等離子一野回我300mp

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

hok5
前天 05:29 PM
:o(

小刀xp 發表於 12-10-2 08:39 PM
hok5
前天 05:29 PM
:o(

做乜事

已有 1 人評分Good 收起 理由
hok55 + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 2   查看全部評分

笑傲無雙 忍影世界

hok5 發表於 12-10-2 10:23 PM
做乜事

快D PO今日指揮官虐殺波子嘅相啦

BenL2418 發表於 12-10-2 10:49 PM
快D PO今日指揮官虐殺波子嘅相啦

唉呀??????/有d咁既事??????
已有 1 人評分Good 收起 理由
hok55 + 3 原創內容

總評分:  Good + 3   查看全部評分

笑傲無雙 忍影世界

hok5 發表於 12-10-2 10:59 PM
唉呀??????/有d咁既事??????

唔緊要
你唔PO我會PO :O
依家NOTEBOOK中
廳日比圖:O
邊個叫你向指揮官宣戰
今日朕仲單挑涼宮添
都比朕羸兩場

BenL2418 發表於 12-10-2 11:04 PM
唔緊要
你唔PO我會PO :O
依家NOTEBOOK中

好想同你打翻兩場QAQ
一直冇時間挽sosad
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-12 09:32 PM , Processed in 0.059805 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存