2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 台灣人真的變了
樓主: hkkkfcvv
go

[抱怨專區] 台灣人真的變了   [複製鏈接]

@~~忍者~~@ 發表於 11-11-28 09:38 PM
1路嘈一路玩仲好啦- -好過我地美服果D打街場同D人完全溝通唔到- -單機GAME甘樣 ...

冇啊~
係多D串友同小學雞啫

dickielam16 發表於 11-11-29 05:34 PM
聽日打TW LOL 都見到個小學雞
一殺到人就係到全頻打..
又串人=.=

有乜出奇-_-美服大把....見慣.......sad

十週年勳章(賀詞)

玩美服仲好啦

美服既人 玩得好反而得到賞識

回覆 ken120594 的帖子

係呀..美服雖然都有d衰人,但講真,打得好真係好多人會讚,like美服這點!

係喔 當你first kill 你d隊友會同你講 gj nice 之類 會加d士氣

係咩,我係台ser 見人嘈話人又乜又乜個d多數都係我地港仔wo lolll.....

這怎麼說好呢
看到與自己不同的人 大多都是採取排斥行為
更何況你說的話他們又聽不懂的情況
你不管跟他們說什麼 他們都看不懂的 除非你會講普通話

應該係個小部份姐 我有時都會遇到 講真遇到都冇計~

台灣人的確好友善架
而只系LOL個D小學雞 一唔較人講
就一味嘴炮 :p

ken120594 發表於 12-2-25 10:40 PM
美服既人 玩得好反而得到賞識

不能同意更多
美服既人好多好Nice~

笑傲無雙

我玩美服完全不知道~~但一向對台灣人的感覺是很愛幫人
你又想一想
如果你那場打的好會吾會一堆人話你good job?
打得差先會比人 __老 __姐
如果話佢系愛嗆既話不如念下自己有無錯先

我都成日見到d台灣人同台灣人罵來罵去 ^^

恩 沒錯

十週年勳章(賀詞)

兩邊既人都冇咩分別
都係差唔多一樣小學雞
同時他地歌邊放4日假
所以味多左小學生玩LOL
依家30LV歌到味場場雷人
就變雷神

而加d台灣人癲嫁=.=
有日我諗打水晶之狼電腦打首勝打完就訓  唔知係咪太夜既關係...
1隊入面3個新手可能佢地組左... 完場比我睇 我30lv...識玩少少果個22lv  跟住 11lv(亞希) 2lv 1lv(雷文)
我話唔好淨係打兵  同埋要買鞋  同埋要搶據點  唔理我 係咁比電腦殺 又守唔到據點  成場好似電腦5v2咁 個22lv又唔係真係好熟手   最後輸左-.-
好啦下場 一入場  我發洩講句剛剛同隊3個都新手 變成5v2...  2個人即係爆發一齊插我 我唔知佢2個係識定係點一齊黎插一唱一和....我話 我只不過是說說上一場 跟3個新手一隊 所以打不到首勝  為什麼你們要爆發起來...
佢地又一唱一和 話我先係新手
好啦入到去 我條氣真係好唔順...我出去開個firefox黎睇下 掛機算  正常黎講 水晶之痕打電腦有4個大約明點玩正常出裝都係唔會輸 我之前洗首勝都係有人掛機 我都一樣係嬴...
打電腦都要炮咀到咁

打玩家果陣炮咀成點都唔洗我講啦 大家都一定試過  唔係怪呢個就怪果個
有場我用阿姆姆 2.10.25 成隊圍我 話我帶點燃重擊 個問題唔係個點燃度lo  中期唔係因為有我用阿姆姆 點會捱到咁耐....一早輸左啦 中路個ap法師用新果隻炸彈  死13 他不停咁話 沒見過那麼菜的阿姆姆
下場我同樣點燃 對面投降我12.2.10

我有信心講阿姆姆點燃重擊唔係錯嫁lo 好多時gank成功 被避單挑/1v2 都係因為呢個點燃
閃現對阿姆姆作用就比人閃入去開大  /開大閃走/閃現其他基本作用閃牆走
如果只係為左閃埋去開大 定一群人   其實用q都得    q中兵/人都一樣可以r到一群人  阿姆姆q技最快cd係4.8秒   9lv左右出到一件cd裝+藍buff q就係神技黎...仲有第2下q因為被動技既關係扣埋人地魔防 q係非常之痛係9lv既時候

講真中路ap殺3死13  團戰唔夠打就係個坦個問題==? 如果冇左個坦可以捱到比你死13?講野都唔思前想後...本身中路隻ap根本唔係用緊自己識玩既ap
阿姆姆初期未有紅buff之前係一隻廢野黎... 有左紅buff先至gank到先至夠人打
阿姆姆既爆發期有幾個....初期紅buff之後去到6lv有大之後去到7-9lv q技升到4或以上加埋紅buff就perfect..順風既話 對面可能已經投左降  紅buff+2下q+閃燃有幾多個可以頂到.....wer 1v2既小爆發... 1v2 qwer點燃可能已經秒左一個qr出完-30%cd(藍buff+一件-cd裝  通常我會出+血3個-cd10%先)既情況下 1-2秒q又出到 已經可以轉打第2個
情況許可夠打既話 係可以殺埋另一個...(通常係會夠打 之後身上有黃金之心+靈魂寶石?唔記得名=.=+200血-cd果個   再配合0219天賦+坦符文  血量同硬度已經比人高好多  有被動技-防提升輸出 攻擊手好多都係唔夠阿姆姆打...咁既情況下 通常呢個時期會已經有賢者之石+黃金之心+靈魂寶石+鞋  呢度唔係好多錢...如果3,4lv食完紅buff果時gank 拎到果3百 可以由300開始慢慢產生雪球效應都得...所以點燃係好重要-_-第一次gank既成功關鍵之一 萬一殺唔到都可以打佢番屋企 比隊友 有一個小小既經驗值優勢)

如果有錯請插 我好樂意睇...不過記得pm我  唔係既話我都唔知有人插我...
我用既符文係紅魔穿黃物防藍魔防紫跑速

我d字有d亂睇唔明可以無視我==

我同意你ㄉ看法

遇到小孩子吧...........

我是台灣人 也不否認真的有變調...但還是有比較好的台灣人

不用以偏概全拉
有時候這種遊戲會有太多屁小孩
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 09:07 PM , Processed in 0.045627 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存