2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 玩遠攻=廢物嗎?
樓主: 00033
go

[疑難] 玩遠攻=廢物嗎?   [複製鏈接]

黑暗面 發表於 11-12-30 05:31 PM
算啦, 我覺得條友根本係 不滿原廠 愈改愈衰, 之後遷怒玩家係度發晦氣姐

咁想問下
如何怒玩家係度發晦氣
我真係唔能識wwwwwwwww

skjaskjdksjd
已有 1 人評分威望 收起 理由
霉乂男 -5 惡意灌水

總評分:  威望 -5   查看全部評分

woaini2012523 發表於 11-12-30 07:35 PM
skjaskjdksjd

大佬想呃分都唔係咁嫁

話說講蓋傷仲有雷D 巨龍 一大堆廢技打倒人落地(油彈 音爆 力沖 雷A 仲有普攻.......)

近攻比遠攻需要更高技術需求,
因為戰線企位越前表示會被更多玩家集火,
相反後排玩家往往只要避開個別職業玩家就無事。

不過唔表示遠攻就一定係廢物,
只表示近攻同遠攻基本定位唔同,無辦法作比較;
真要比較技術的話只可以雙方同樣係近攻/遠攻職業。

換個講法,
基拉大魔王使出多重影分身術,
駕駛員技術同屈機程度基本同等,
但一個開突擊自由,一個開舊渣古,
有得比?

再唔明就再講簡單D,
前雷神同現任雷神法師單挑係現任雷神嬴,
但當現任雷神開戰士比前雷神屈冰C雷C就好大機會係前雷神嬴。

純弓槍同不嬲都垃圾
少個人做肉頂線都要退

笑傲無雙 玩過星曲WEB

弓手的責任:
敵方既盾戰點解咁惡?? 因為你地冇keep住幫佢dot!! 你既火箭打唔跳既盾戰其實係好易中..如果佢地係咁跳...就加埋毒箭[比佢啦= =..只要佢未黎就燒佢....阻佢加血...
每1x秒燒佢一次,對你既影響並不大, 但對盾戰既影響就好大...
_cp

wai:]  太多人箭雨無限loop  發表於 11-12-31 04:35 PM
全職學生三世  同樣地,很多給青年向的作品,也用合法的手法去影射類似的成人內容  發表於 11-12-30 10:45 PM
全職學生三世  很多成人重話也有這一幕  發表於 11-12-30 10:44 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
 + 1 點解要咁對LOLI

總評分:  Good + 1   查看全部評分

雷D打戰士蓋傷又係另一回事
雷D﹑箭雨命中率本來就高,用得多也有熟練度
中多左,但係有幾個戰士係到重壓,被蓋再被反殺,暈被蓋,又殺小個

你用雷D做例子係錯,同時有價值也不代表有技術,有實力
這要清楚定義,再訂明你是說的是指技能上,還是玩家上
再者,
點解唔用冰D為例,冰D命中率同樣高,蓋了傷也不怕蝕底,
加上火D高傷害,又有dot

說實有技術的法師,是懂得控場技巧的,前線變化能夠輕易主導
而有技術的弓遊,只要輔殺就可以了,汁雞,火+毒dot,追雞,只要不蓋傷`其實已經足夠,遊俠職業本身就是殺人
很多人可能說不是,不能這樣定奪
至少在我心中在這才是強而有力

係玩既人癈姐,唔識玩既人轉左做戰士都係唔識玩,味又係一尾膠用巨龍之類,好啦,我就係果個人。
不過的成日見到D人蓋左盾戰既暈技,真係有D可憐。
我好LIKE玩弓/槍,兩隻人唔同玩法,弓我會用精準同火箭,毒箭同朱絲唔係好識用,打唔中人,HA!總之打到D法C就死我就打唔落去,一係冇MP,一係飛鷹唔中!HAHA!
我玩槍會帶住個火法玩,油彈+火B+毒箭,同D人慢慢玩!
通常有副線我都打副線,要守塔我都會沖過去,不過大多時候我都會死,我講緊我各個職既情況ORZ
反正我玩近攻係3秒死,玩法C係2秒死!
由此可見,玩得癈既人玩咩都癈!

為左唔蓋技,大多數有戰士係前面我都會行遠D,打側少少既人,拉橫D打,不過成日會比人圍(唔知點解D敵人會係後面出黎)

冇比人踢就係咁啦,如果比人踢左,唯有去做功課,冇法,大團,唉

我昨日打打下塔個時俾個傻仔係咁飛英,打完一條PW都唔過200血(仲有D企係到打塔都唔中)之後仲要俾人連介死埋,所以遠攻=弓的話,我認同

笑傲無雙

chaushunkiu 發表於 11-12-30 10:20 PM
弓手的責任:
敵方既盾戰點解咁惡?? 因為你地冇keep住幫佢dot!! 你既火箭打唔跳既盾戰其實係好易中..如果佢 ...

因為條線唔夠戰士~一隻盾戰就壓到d弓手法師淆底~而剩低果d戰士最終會成為戰線犧牲品~因為後面冇人back up

強不強 不代表職業

感謝分享  拿激分

玩過星曲WEB

其實遠攻福利大過近戰........
我就成日比人遠攻屈死.......
打打下真係會心灰.......
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:15 PM , Processed in 0.045295 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存