2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 大家好,第一次入黎呢到問野.想問問呢
返回列表 發新帖 回覆
go

大家好,第一次入黎呢到問野.想問問呢 [複製鏈接]

我系18歲男,因為我系雙失,甘社工介紹有另一個新fd,幾次見面佢好鼓勵我,好幫我,我地都幾岩傾,仲親手整餅比我食,第3次見面之後,我發覺有點喜歡上她,總之一見到佢我就信心大增,好有動力做任何野,但其他人吾會甘,但只系識左佢個幾月 見得3次面,每次幾個鐘..佢大過我幾歲,佢暫時系最了解我既人,我100%佢都了解左我95%不過我只了解佢部分,因為佢讀緊大學,我知道某D條件已經可以令我死心,我都講過我系雙失,我想問問各位師兄師姐,如果你地真系同果個人拍拖,識得個幾月見得幾次面系咪太短時間?有無d 事件系大約都系好似我講甘短既時間就一齊左?同埋呢個系我第一次認真示愛,因為我幾怕醜,我諗住寫左本野比佢,入面寫哂我想同佢講既野,我預左會失敗,因為始終第一次,我無咩信心,我一早已預定今次失敗系一次經驗,我吾知佢對我有無好感,總之佢就絕對無介意過我,佢成日讚我細心喇,哄人好開心,不過我份人好謙,始終佢系社工介紹,我吾知佢系純粹想幫我適應返社會既野定系我一廂情願,所以下次見面我會比本寫低哂我想講既野比佢,試下會點,我真系吾知,依家未比本野佢已經好驚,仲驚過見鬼..

最後我想問問,一個女仔,系傾計時撥開左邊/右邊是旦一邊頭髮去耳仔後面,有咩意思?

總之一見到佢我就信心大增,好有動力做任何野....
...,因為我幾怕醜,我諗住寫左本野比佢,入面寫哂我想同佢講既野,我預左會失敗.....
信心大增,又有咩好怕wor?

你講得岩既..起碼我要嘗試先
但系有無其他師兄師姐解答到我

1)如果你地真系同果個人拍拖,識得個幾月見得幾次面系咪太短時間?有無d 事件系大約都系好似我講甘短既時間就一齊左?
2)一個女仔,系傾計時撥開左邊/右邊是旦一邊頭髮去耳仔後面,而將撥開左頭髮果邊斜斜對住我傾計,呢個動作有d咩意思?

我系18歲男,因為我系雙失,甘社工介紹有另一個新fd,幾次見面佢好鼓勵我,好幫我,我地都幾岩傾,仲親手整餅比我食,第3次見面之後,我發覺有點喜歡上她,總之一見到佢我就信心大增,好有動力做任何野,但其他人吾會甘,但只系識左佢個幾月 見得3次面,每次幾個鐘..佢大過我幾歲,佢暫時系最了解我既人,我100%佢都了解左我95%不過我只了解佢部分,因為佢讀緊大學,我知道某D條件已經可以令我死心,我都講過我系雙失,我想問問各位師兄師姐,如果你地真系同果個人拍拖,識得個幾月見得幾次面系咪太短時間?有無d 事件系大約都系好似我講甘短既時間就一齊左?同埋呢個系我第一次認真示愛,因為我幾怕醜,我諗住寫左本野比佢,入面寫哂我想同佢講既野,我預左會失敗,因為始終第一次,我無咩信心,我一早已預定今次失敗系一次經驗,我吾知佢對我有無好感,總之佢就絕對無介意過我,佢成日讚我細心喇,哄人好開心,不過我份人好謙,始終佢系社工介紹,我吾知佢系純粹想幫我適應返社會既野定系我一廂情願,所以下次見面我會比本寫低哂我想講既野比佢,試下會點,我真系吾知,依家未比本野佢已經好驚,仲驚過見鬼..

最後我想問問,一個女仔,系傾計時撥開左邊/右邊是旦一邊頭髮去耳仔後面,有咩意思?

=====================楚河漢界=====================

●社工介紹朋友你識,定係佢本身係個社工?
●最好係佢改變左你,而吾係你因為自卑而變得過份自信
●大家學歷/職埸上有差距,主要係睇返女方本人介吾介意,而你本人接吾接受到*接受吾到就算一齊左都有機會影響將來發展*而呢方面既差距,你都可以用行動填補返,拉返近大家既距離*你先18歲,可以讀書,可以努力上進工作再增值*就算你吾為呢個努力,下一個呢? 雙失呢個問題你遲早要面對
●長就一定吾算長~你肯定""你地""有足夠了解對方的話就吾算短
●最可悲吾係失敗既人,係一開始已經無打算嬴既人
●無野係可以比你100%掌握~如果要有100%你先行動,你就注定係個失敗者,回返第一個問題(我紅色果句)
如果,佢係一個社工,你地一齊既機會係少之有少~因為你係佢服務對象,而且社工守則係吾容許佢咁做

利益衝突
社工不得濫用與服務對象的關係,藉以謀取私人的利益。
轉自社會工作者註冊局

●無意思,只係佢個人既一個慣性動作...只係你鐘意佢,過份在意佢某D小動作...或者在於佢既立埸,可能係比你感覺友善,願意細心聆聽你說話既一種行為動作

lavenderyan  GOOD!!  發表於 12-1-10 10:04 PM
已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
MANDY + 10 鼓勵
〢☆難忘的回憶 + 3 3Q
hoyin2234 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 20  Good + 3   查看全部評分

紅)佢吾系社工
藍)吾系幾明呢句
綠)就系遇到佢之後我想改變現在的自己
橙)互相了解緊
紫)呢句我自己都認同
灰)明白

但我都會試一下,

女仔鐘意d有上進心既人,加油唷~
已有 1 人評分Good 收起 理由
〢☆難忘的回憶 + 2 嗯嗯 我會 3Q~

總評分:  Good + 2   查看全部評分

其實如果你話自己雙失,就要問一下你自己係唔係介意自己呢樣野而影響你,先唔講你有無信心,但好歹你都要行出第一步,再加上,好多方面如讀書進修,或係職埸上,積極進取係人生不可少的法門,可能你會唔識行第二步,但有問題係要面對,唔係逃避,"雙失" 又如何, 積極點吧!! 雙失都可以靠積極打破一切!

還有一句,"唔好做一d令自己後悔的事"

〢☆難忘的回憶 + 2 我會努力~3Q

嗯嗯 我會努力~

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

加油啦
〢☆難忘的回憶 + 2 依家等佢約我,佢要返學好忙

依家等佢約我,佢要返學好忙,又要溫書,加上我同佢住既地方有點遠,所以佢有點難抽時間找我,我諗要等假日先得,我本野希望會感動到佢,我諗都寫左幾千字(佢話幾萬字都會睇@@")

回復 〢☆難忘的回憶 的帖子

WA=-=幾千字,祝你成功+可以趕上情人節~
〢☆難忘的回憶 + 2 THX

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 12:53 AM , Processed in 0.038311 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存