2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 一個剛從信長轉投英雄懷抱的一個人(給各位想轉型/新玩的 ...
樓主: wrtootiu
go

[其他攻略] 一個剛從信長轉投英雄懷抱的一個人(給各位想轉型/新玩的新手朋友) 老手不要罵呀T.T   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我鐘意LOL
係因為佢唔可以走場
走場三次封號

十週年勳章(賀詞)

我支持你,多謝大大分享

認真講句~轉玩lol最好
信長同lol差太遠~_~無得比

十週年勳章(賀詞)

多謝大大分享~

玩過星曲WEB

有幾個Point好有問題...

1. 兵唔重要....因為殺1個人=你殺10隻兵左右.....(一場<通常>唔過250兵)
珍惜生命沖前留返俾d老手 你多係後面輔殺已經有錢....(但你唔小心俾人殺一次 錦你個次殺人行動已經白費了~)

兵唔重要? 很多時實力差唔多
雙方殺人數0時 或 差唔多既時候就係睇CS
CS比敵方多邊代表你個邊比較肥
你個邊已有一定優勢
通常唔過250都只係你仲未識CS
基本上打到 30mins   一定有200隻CS以上
如果無咁你就已經FAIL

2. 首先....我會建議新手先搵有什麼英雄....各個英雄有什麼技能....有什麼道具等等資料
(上yahoo搵大把 好似有個開心資料網都幾好用)
最好係遠攻...(無它.....因為遠攻比較安全...)

遠攻唔一定係最好
因為血跟防都比其他近攻英少
好似   冰弓 / 炮娘 / EZ  咁
唔識玩只會完全被壓
什至CS既機會都無

3. 仲有仲有....個人認為最重要的地方......
就係lol 你可以有重複英雄(你用左 敵軍都可以用)

咁係你仲未熟識LOL
競技mode玩過未?
Rank game玩過未?
了解多d  LOL再說吧

經常有人把2者比較
我心諗: 米玩啦,一個官方, 一個同人
信長? 不是魔獸爭霸3 , 某一個玩家制作出來的地圖嗎?
跟 LOL 比較缺點當然數之不盡
同時, 玩家阿蜂做個地圖出黎咁熱門,已經係少之又少ge同人奇蹟, 仲想點
我自己就2頭蛇, 2邊都有玩, 亦同時喜歡2隻game,
見到有為信長踩lol, 為lol踩信長ge情況出現,我好痛心(揍

欣賞你心態
我未玩過信長...
但想當年 岩岩玩lol時 完全唔知d英有咩技
d裝有咩用  不停上網睇  ...一有免費英就要試  試完仲要記住佢d招....
又要學走位 幾時攻 幾時守  幾時gank

我覺得各有各好玩,不過信長全部都香港人就比較熱鬧

回覆 暴走使徒EX 的帖子

你節省少少喇,個個post都插,插得咁勁,開自已lol名比人學下野好冇

玩過星曲WEB

小冰。S。姬子 發表於 12-1-28 07:26 AM
回覆 暴走使徒EX 的帖子

你節省少少喇,個個post都插,插得咁勁,開自已lol名比人學下野好冇  ...

之前有幾個post我都有貼過自己ID
想知自己搵我回覆吧
大把人知我咩名啦  =]

有錯指出有咩問題
唔通錯既野都照跟照學?
你覺得我邊到講錯既都可以指教指教
你講得岩我仲會比good你tim   :p

暴走使徒EX 發表於 12-1-27 09:42 PM
有幾個Point好有問題...

1. 兵唔重要....因為殺1個人=你殺10隻兵左右.....(一場唔過250兵)

第1個問題 (兵唔重要)
其實我意思係 常正食兵...(唔太過份推兵線) and 團戰時 要幫手 唔好玩單機....
因為 lol 好難一打五.....為了食兵 一錯過左團戰 (等隊友死光了 就好難守得到)

第2個問題<最好係遠攻...(無它.....因為遠攻比較安全...)>
近攻同遠攻 邊個係(初期)易死d.......
一定係近攻易死..... 一個拎日本刀 一個拎手槍.......大家有一定距離......只要你識敵進我退 敵退我進 拉距離你點都難死過  用近攻同人鬥斬....(唔好同我講咩野唔識用 唔識食兵 等等) 手槍都唔識開 當然唔夠日本刀打啦........
有d野係常識 唔會唔識.....

第3個問題<仲有仲有....個人認為最重要的地方......
就係lol 你可以有重複英雄(你用左 敵軍都可以用)

我真係完全唔知你問咩......我只係話玩家可以用對手做學習對象.........
我又想問返你....做學習對象 同咁係你仲未熟識LOL
競技mode玩過未?
Rank game玩過未?
了解多d  LOL再說吧

有咩野關係......
加上 我個目標一早講左係 一個<剛從>信長轉投英雄懷抱的一個人   
錦唔通要全部玩曬先可以開post?

標題....................打錯左......

對新手好有用
不過出裝都係睇番論壇d人點出
玩熟左就試下自己改裝
好快就變成老手

未玩過信長,由lol台服開始玩的人的經驗

講得5錯,支持下你先
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 08:41 PM , Processed in 0.037911 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存