2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 《九陰真經》心得資料區 【門派攻略】 全門派1,2内特效,修滿所需修為 [已增加 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: tszlok
go

【門派攻略】 全門派1,2内特效,修滿所需修為 [已增加各派內功圖 增加3張各派陣法圖] p.s 下次再加野唔會改標題   [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

豬的 發表於 12-2-8 09:08 PM
武當係三套劍法 都係算強-- 個陣法又他媽的容易拿 其他門派有陣法有流程救嗎?
而且 防守果到又係無敵-- 地 ...

如果人地企定定係度打算強既- -
強得過城管遠程破防又縛身又拉倒...
陣法方面 其他門派都唔知有冇開放- -
1本都冇見過...同埋真武最後個大佬係好好抽....[除左屈bug之外]
唔算好易拎....

陣法方面 極樂有開但係得奇遇先拿到....
武當 太極劍神招天馬行空 三環抱月 補救哂武當 唔算多既血 仲可以用技回藍 食藥都仲話有得打斷
然後 清風劍法輸出極大 好多人劍氣果招爆擊我都已經扣4百幾... 同埋格擋時用倒地果招有時可以唔洗蓄力
再加劍氣再加招篤我.......

拎真武果個都係奇遇拎架~
只係開頭唔係公共cd 所以較多人拎到...
後尾改左公共cd之後 都出小左好多本
三環都可以打斷架- -不過要時間夾得剛剛好
我試過比人打斷過幾次-0-
格檔左瞬發係因為清風架招儲到3次者~.~
加上武當倒法果招個圈成日都呃人
明明圈中左都打唔中[講緊唔係既唔係lag機....]
有時跳高左仲按唔出個圈tim...
加上紅藍互換同回藍
神既時期都未到...
去到遲d 4,5內果陣先真係神技...
丐幫果d爆擊都唔係人咁品啦,
唐門既打帶跑戰術打武當既話,咪又係一味得個追字- -
君子堂既腿法如果加埋逍遙身法用大招檔左都差唔多扣1千啦
極樂谷既封招你應該最清楚不過啦...
至於城管就唔講啦 上面講左咁多次~

多謝你~好有用啊^^

到時玩都可以得心應手..

多謝你地既回貼
好過d淨睇唔回既好多架啦

呢幾日都留意緊呢隻GAME""
多謝師兄分享!!!!

唔駛多謝
有心玩既自己都會爬文~
我都係方便大家整理下d貼
同貼d自己相者~
話唔定今晚有武當36層既2內睇xd
我會盡量收集各門派既36層 2內~
不過改左我都唔會改標題架啦^^
有心睇既 自己得閒留意下啦~

自己睇唔翻譯lu~

根据我听到的 和下边其他同学的回答综合整理
好汉说下个版本改动就是
1,原地复活改了改
2,生活技能改了改
3,加了点招式
  下个版本主要是完善现有功能,没有增加太多的内容。这基本是他的原话。

奇遇基本不改了,改几个BUG。好像是一个NPC奇遇条件广为人知以后,就看谁的好感度最高或者是卡CD了,他认为这样玩家竞争是正常的(我表示会打起来)

自动格挡的问题,自动格挡确实影响PK,但是如果取消自动格挡的话基本上就是靠网速拼了,网速慢了一辈子也不用格挡了。好汉说可能是会不同场景不同方式,擂台等是不允许用可能。

套路之间CD必需保留,因为招式不可能设计的很完美,没有CD会很容易创造无敌的套路。

删档问题,他说没有接到删档的通知。

还有招式连贯性的问题,他们表示基本现在没考虑改。我们打不连贯基本是我们不行。

刺探太耗费时间很无聊,下个版本刺探改成5次,单次奖励提高。生活技能改成造东西和玩小游戏都可以获得心得。

经脉系统正在开发,暂时不会开放。

三内已经做好,看着大家实力成长适时投放~让大家到了一个平台期以后再加,避免实力差距过大。

本门武学的获得(现在合成内功残卷),本门派获得难度会降低。

音律攻击,表示这个东西就是琴师,个人估计君子堂所谓的那些音律武学眼下是没戏了。

采集点固定的问题,表示正在加随机性采集点。

经济系统的问题,他不认为现在玩家挣钱有问题。在免费游戏里,现在让利已经让利的很多了。玩家可以通过交易挣钱。所以不会大改。直接从系统挣钱基本就是绑票和RMB兑换了。免费模式做好了,再考虑月卡模式!拍卖行正在做!拍卖行会和摆摊相结合。

演武问题表示没有计划要改动!

武学的改动会非常慎重,不会随便修改的。

关于又不喜欢刷,又不喜欢打架的人玩什么。表示这个很难办,不想大家玩的太累,每天只玩一两个小时和随便逛逛都可以的。游戏重要,生活更重要(正解啊!)。

时装不会有战斗属性,但是可能会影响NPC态度。
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

又來推星哥post順便睇下你d新野

副本獲得既聲望:
暮色:  普通2千8聲望
           困難5千2聲望
           地獄2萬2聲望
青雲:  困難6萬幾聲望
           地獄8萬3聲望
孔雀: 普通 28萬聲望
          困難 6x萬聲望
龍門:  普通龍門 3x萬聲望

(純粹傳言,未經證實 留底等2.15開估)
最新消息:2月15各门派武学增加至5套!
峨眉:增加鸳鸯玉环腿,金顶绵指
丐帮:增加铁帚腿法,缠丝擒拿手
极乐:增加夺命十三剑,引钩修罗腿
锦衣:增加风卷残云腿,黑骨修罗指
君子:增加风舞九天(双刺),灵犀一指
少林:增加迦叶腿,林力金刚指
唐门:增加失魂刀决(看好,不是失魂刀法),绕树穿花腿
武当:增加三十六路连环腿,长空指法

搞錯 武當咪做唔到*劍人(普通話)囉

咁武當都唔係淨係得劍出名架ma~
同埋話3內都整好,不過唔會咁快出,
廢事個差距太大

爆料是小道消息,勿全信

1、首先是各门派会开放3内
2、每个门派增加1到2套门派套路
3、出现5到10套江湖武学(比如燃木刀法哦)
4、出现江湖内功
5、轻功开放更多...
6、奇遇完善化,也就有分一般的奇遇和特殊的奇遇了
7、增开1到2组新服务器,也就是到时可能有4到5组服务器,应该都是双线的。
8、会出现收集系统!!!风物志。。。包括刮刮卡出的2星以上的装备。都可以替换外形咯。
9、本门可获取内功上升到30层,以后需要师门声望。
10、经济系统更坑爹。。。反正想拿银子。。。充钱吧。。。你们的点卡。。。还有绑架和打工。。。%>_<%

實力評價一覽表
最初:不堪一擊
坐忘功1層:初學乍練[好似係]
1內:
5層左右:初窺門徑
10層:略有小成
15層:駕輕就熟
20層:融會貫通
25層:爐火純青
30層/2內15層:出類拔萃
35層/2內20層:神乎奇技
2內:
25層:出神入化
30層:傲視群雄
35層:登峰造極

极乐:增加夺命十三剑,引钩修罗腿
希望係真 我入去就係為尼套劍法

睇完套劍法你可以安心轉派

用返大陸術語XD
如果你個門派唔係玩開劍 但劍法又好鬼勁既話
咁令我地玩開劍既門派 情何以堪呀~

http://9yinbbs.woniu.com/viewthr ... &extra=page%3D1
官方更新而出--唉 好多野都係好似冇講
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:35 PM , Processed in 0.042894 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存