2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 逆戰飛行 請問點可以打嬴=狂=
樓主: PPTv
go

[閒聊討論] 請問點可以打嬴=狂=   [複製鏈接]

jackals60 發表於 12-2-14 02:40 AM
HP轉換同滾桶翻皆是遊戲內定的技能,並非花錢才買的到的技能,所以對所有玩家都是公平的。

就跟好久前我還 ...

我可不介意呢~
破無敵我可一早破了,我只是比錢玩玩,任何人也可比錢玩,想吃霸王餐的當然不能虎虎生風XD

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

紅葉番黎了,志峰你要開定埋求打贏紅葉方法XDD

minga 發表於 12-2-14 07:20 PM
紅葉番黎了,志峰你要開定埋求打贏紅葉方法XDD

不詳之預感 .................

回覆 minga 的帖子

啱啱打左咁耐,紅葉我就見唔到,紅狐同你就見到幾次= =

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

PPTv 發表於 12-2-14 10:32 PM
回覆 minga 的帖子

啱啱打左咁耐,紅葉我就見唔到,紅狐同你就見到幾次= =

因為佢要練番d手感先出番黎@@ 以免7.7

個人比較熟戰鬥機打法,其他機就不便講了~

首先~

HALU是全身+7以上的機體,由一般不花錢的玩家要羸,就真的需要靠到技術了~

但戰鬥機想羸到 1099的可能性

我只能說 接近0

原因極之簡單的

【由機體】
1099的機本身後方有180度的攻擊尾炮,理論上跑入就會被打中了。由其是中了故障,所以一定都是十分之難入位的
再加上HALU的戰術,一般需要再因應自己的戰略去打~

【由裝備槍支】
由於HALU他甲有避彈,槍支有故障,理論上戰鬥機是沒可能可以羸到的~ 因為戰機一中了故障,就等於一隻小老鼠被貓捉住的感覺,即使我機體中了故障,我自己也能控制得到也感麻煩,因為他故障時間是長的,如「突然」的轉向,也是十分的難掌握回應有的轉向方位~

結論就是,要用戰鬥機羸到HALU方法,就只有憑自己的心態以及自己的戰術技術

但本人也有一套戰鬥機打法可以提供,基於尾炮接觸大,所以必需速比他快,機動比他高,自身有支故障~

找機會由機邊直攻入去

一方面,不要只轉同一個方向,不時飛上飛下 左右回轉~

如果有一支故障,就會更加好~

當然~對管制的管制本身有故障,但沒有機雷以及尾炮威力並不強,所以不太需要擔心

但有一些人打法是故意跑入山谷 引你跟他入去 然後開故,令你撞山而死的,這樣 就不需要理了〔戰鬥機〕

就用奧利佛的管制做例子

他聰明的利用了管利有利之處去令對手防不勝防,再加以本身有的技能故障,使自己機動輸給人也好,可以用技能來捉到對手,這打法是聰明的,打戰鬥機更是一流的打法,而對沖時他選了交換血,令自己不受傷情況下,可以攻擊對方,就如戰鬥機出某技這樣,但他可以加血,又選了一個比較安全的打法~ 換句話講奧利佛也是難應付的一部管制,(除了ZAKU跟紅葉) 

跟他打就要在他出故時,出技先逃走,當然,避免對沖,廢了他武功也好~ 不過管制難應付之處,就是可以加血

講返如何打HALU,不論如何,也要同打管制打法差不多~但必需要每步思考。所以打俯轟,不論是打HALU又好什麼都好,如果他沒好裝備,機體本身不強的,就一定羸

但如果對手經驗多,那就不用想了,他一用屎忽對住你,你就可以走了~

另外就是1099這機體我自己也有一部,只是強一,但威力已經十分驚人

何況HALU的是改7

所以要羸HALU,就真的要用管制/重轟/俯轟了

死人HALU+_+!! 係你令我放棄戰鬥機=V= 

你係唯一令我服你既人=〕” 不過,都係唯一令我要追到既人=〕

@_@”除了你+_+ 之後就是ZAKU~  就是經葉了吧~ 之後就是空中~  其後就是FIRE 班日本仔 最後就是班死人黑鷹(無見一排勁鬼佐咁多 @_@ )

回覆 空戰斗斗 的帖子

is me?

回覆 Xm307 的帖子

剛才比你地成班轟炸機SM
最後用自殺模式同你地拼命算了

我呢D想食霸王餐既契弟,睇黎想有番D基本既俯轟技術都難..=,=

用狙擊技能令佢短時間用唔到尾炮

在座咁多位大佬
你地覺得我適唔適合buy部[Ju 78-G 魯德爾機]

PPTv 發表於 12-2-16 11:17 PM
在座咁多位大佬
你地覺得我適唔適合buy部[Ju 78-G 魯德爾機]

其實俯轟同戰機雖然有點相似,但完全是兩回事來的,我日版同台版都冇玩過,都是靠和zaku研究同測試,你首先應決定自己想玩邊一類機種,唔好依樣玩下,果樣又玩下,當初zaku就是這樣罵我的!
決定好機種後,便要決定自己的打法,確定打法後便去搵一架最適合自己打法的飛機,唔好人云亦云,其他人話好的,未必最適合自己用,相信自己才是王道,一但遇到辣手貨時,打輸唔緊要,任何人都有輸的時候,不會永遠是你贏的,堅持自己的信念,相信自己的想法和機體,然後恨恨的把敵人轟下,朝著這個方向便okay了!

比D我認為有意思的戰利品你睇下!
終於完美地吃掉兩個辣手的日本玩家,超爽嘎~

再見了,水月螺旋炸~

HALU23 發表於 12-2-17 12:34 AM
其實俯轟同戰機雖然有點相似,但完全是兩回事來的,我日版同台版都冇玩過,都是靠和zaku研究同測試,你首 ...

我想試玩重轟果時都比你們話過
之後試了俯衝, 發現我頗合適玩具戰機性能但有後部防禦的機體

志峰

Ju78-G和零戰很大差別, 78G是玩比人追尾, 零戰玩追人尾
如果你覺得你應付到先好試玩

維他豆奶 發表於 12-2-17 03:50 PM
我想試玩重轟果時都比你們話過
之後試了俯衝, 發現我頗合適玩具戰機性能但有後部防禦的機體

我上面幅圖頭五次剎Hime都是用前機槍的,所以看來你還未真正了解俯轟,尾炮同機雷只係俯轟的一部份而已,魯德爾機先天偏向玩高攻同高速,要改變其功能便要靠後天陪育了,軸心好似有原廠貨,做咩買白金機?功能應該差不多吧~

HALU23 發表於 12-2-17 04:18 PM
我上面幅圖頭五次剎Hime都是用前機槍的,所以看來你還未真正了解俯轟,尾炮同機雷只係俯轟的一部份而已, ...

連Hime都比你咁SM法
我的前途......

PPTv 發表於 12-2-17 05:00 PM
連Hime都比你咁SM法
我的前途......

各有各屈,佢屈無敵,我就屈裝,吹我唔脹

所以唔好介意人地開咩場,照打可也,如果唔係的話,是不會有進步的~

回覆 HALU23 的帖子

剛才攻防戰,三個人圍你終於汁到你一次......感動而泣
雖然我地三個人都要每人死4-5次先終於殺到你一次......

4-5次好似太少la

HALU23 發表於 12-2-17 04:18 PM
我上面幅圖頭五次剎Hime都是用前機槍的,所以看來你還未真正了解俯轟,尾炮同機雷只係俯轟的一部份而已, ...

「具戰機性能但有後部防禦」
即是同我用戰機時的打法一樣, 高攻高速, 但是有尾炮我可以唔洗再擔心比人追尾=]

軸心是Ju87=/=Ju78G

雖然我地三個人都要每人死4-5次先殺到終於你一次......

利害=]
加油了

PPTv 發表於 12-2-17 06:22 PM
回覆 HALU23 的帖子

a12沒輸出,所以壓力還是不大,加油!
不要因剎到我一次而滿足,要以炒我及不死為目標
我注意到你剛才用了重甲,怎樣?是不是耐打好多?再研發一下自己的裝備,血量對了,下一步是決定玩速定玩機動~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 09:22 AM , Processed in 0.033628 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存