2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 激戰2 Guild Wars 2 【遊戲介紹、新手資訊】(16/8 更新官方消息、影片、相關 ...
樓主: S!u粉
go

[消息分享] 【遊戲介紹、新手資訊】(16/8 更新官方消息、影片、相關網頁及內容)   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

ZeroLi9974 發表於 12-7-25 03:45 PM
我想知道更多有關 世界pvp 既資料@@   
我睇過一d文章就話 GW2 只係分唔同既 語言版本 但係最終都係連去同 ...

語言方面: 冇錯, 暫時玩英文, 因為仲未有中文版

伺服器方面 : 設於美國, 冇伺服器分, 不過有world selection

至於世界pvp, 應該係指WvW
詳情可參考這帖子 (轉自巴哈)
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=1454&tnum=10

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

我睇過某d職業既技能發現用 雙手 武器 比用單手武器(主武+副武) 技能數會少d @@ 噤係唔係陸上只可以學到用一種武器(一係用雙手一係用單手)??

十週年勳章(賀詞)

ZeroLi9974 發表於 12-7-26 01:21 PM
我睇過某d職業既技能發現用 雙手 武器 比用單手武器(主武+副武) 技能數會少d @@ 噤係唔係陸上只可以學到用 ...

技能係跟武器

有d職業(如死靈,遊俠)可以用兩種武器,分單手雙手武
技能主要跟武器轉換而轉換
技能數唔會因轉換武器而少左, 不過一開始用武器就要靠使用技能黎增加技能經驗, 從而開啟之後既技能

有d職業(如元素,工程師) 只能用一種武器

而水上技能亦跟武器轉換而轉換
武器轉換係Hero頁面,右下方,有藍色格果d就係水底武器

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

S!u粉 發表於 12-7-26 01:56 PM
技能係跟武器

有d職業(如死靈,遊俠)可以用兩種武器,分單手雙手武

我見到每一個職業都好多武器可以選擇 噤可唔可以用幾種不同既武器??(陸上)
係戰鬥中可唔可以換其他武器??(即係用雙手斧打緊,之後打打下換雙手劍打)

十週年勳章(賀詞)

ZeroLi9974 發表於 12-7-26 08:10 PM
我見到每一個職業都好多武器可以選擇 噤可唔可以用幾種不同既武器??(陸上)
係戰鬥中可唔可以換其他武器?? ...

回應:我見到每一個職業都好多武器可以選擇 噤可唔可以用幾種不同既武器??(陸上)
無錯, 如果有轉換武器功能既職業會布更多武器選擇
例如死靈可配 staff(杖), scepter (權杖) , dagger (匕首) , axe (斧) , warhorn (號角)
至於工程師, 本身冇武器轉換功能, 武器選擇較少, 只有手槍, 步槍, 盾
你可以參考 http://www.gw2build.com/builds/simulator.php
選定職業後, 可以睇到各職可用武器 , 另外亦可以透過網頁嘗試配搭唔同治療,泛用,精英技能同traits(天賦)

回應:係戰鬥中可唔可以換其他武器??
係7LV既時候, 就會開啟轉換武器既功能, 預設按鍵係" ` "
不過, 並唔係個個職都有轉換武器功能
一D職業可以 (如死靈,遊俠), 另外有D唔可以 (如元素,工程師)

如果本身有轉換武器功能既職業, 咁佢係裝備上可預先配備兩套武器, 然後係想更換既時候按" ` "
就會自動更換武器, 補充一點, 更換武器有7秒cd, 即要係7秒後先可以再次更換武器

如果冇武器轉換功能既職業, 而佢想係PVE戰鬥時更換武器, 就要打開背包更換武器
(PVP不確定能否轉換武器, 在BWE3中沒有試)

咁多人用死靈同幻術士既......唔玩其他職??
想問...近戰既有咩職好玩??

仲想問...咩叫mmo???  hehe

十週年勳章(賀詞)

其實個個職都多人玩=0=
因為各職都好平衡

關於MMO
http://zh.wikipedia.org/wiki/MMORPG

十週年勳章(賀詞)

16/8-更新主樓內容及網址
加入影片,其他網址資訊

S!u粉 發表於 12-7-27 11:02 AM
回應:我見到每一個職業都好多武器可以選擇 噤可唔可以用幾種不同既武器??(陸上)
無錯, 如果有轉換武器功 ...

補充個例子 =)

其實如果你唔係戰鬥狀態,你自己都可以開裝備介面更換武器
LV 7既快捷鍵只不過係比機會你可以係戰鬥當中快速切換兩種武器

例如   我用戰士 係打一大堆小怪之前 (未進入戰鬥) 我會選擇 大劍 + 長弓 再開打
          如果對付單一隻 王 / 精英怪,                          我就會用 火槍 + 盾斧 黎打

S!u粉  嗯,可以開包包換  發表於 12-8-16 11:07 AM

受到警告
感謝分享

RECALL.凌  無意義回覆。警告一次。  發表於 12-8-16 10:24 PM
RECALL.凌  無意義回覆。警告一次。  發表於 12-8-16 10:24 PM
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 -10 無意義回覆。警告一次。

總評分:  威望 -10   查看全部評分

睇完之後
好想玩~特別係 死靈同工程  因為有得召喚
依家D GAME 都沒野好玩
不過都係等香港有先買
同埋我D英文差~
都驚買完之後~睇5明~想玩都玩5到-.-

S!u粉  其實仲有好多職可以召喚,例如遊俠同元素~  發表於 12-8-19 11:27 PM

不知道中文版哪時候會出

THX~!!!好詳細呀><!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 08:52 AM , Processed in 0.036104 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存