2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 夢見自己鍾意既人去左跳樓
返回列表 發新帖 回覆
go

夢見自己鍾意既人去左跳樓 [複製鏈接]

個夢係咁:

我同3個朋友係一座樓入面行緊上樓梯.

突然我鍾意果個女仔既好朋友去左跳樓,

之後我鍾意果個女仔就見到佢好朋友跳左落去,

然後佢就即刻跑去睇,跟住佢就想爬出去跳埋落去

我就同我另一個朋友拉住佢,但係拉唔住佢,佢跳左落去

啪!然後我就跑樓梯落去,之後衝埋去睇住佢成身血咁(但係有D黑色蒙住左佢塊面唔係睇得好清.

之後我就攬到佢緊一緊痛哭同埋係到大叫

最後我就嚇醒左,之後就差D喊出黎...好似真又唔似真咁

現實:
我原本係暗戀果女仔,但係佢知道左就問我我就默認左.
我地原本係好好既朋友,自從佢知道左之後我地漸漸就疏遠左.
琴日我同佢同埋d朋友同佢提早一日幫佢慶生

你好,本偵探再次路經此地,終於有人想解夢‥‥‥
不過又不是解夢專家,完全是身為外人給的意見,不能有效幫你解夢的話,請見諒。
首先,有四個人,而你自己就是第一人稱發現,即是所謂的『自述』
你們入了樓後便上樓梯,心裡便產生一個疑問:『為何不用電梯呢?』,可以說該樓是舊樓,但這應該是解釋一件事吧?
電梯和樓梯有一個很大的分別,就是『速度』,其中也可以解釋樓梯旁有空間給自己立即跳樓
不過速度是緩慢,有機會是解釋你的某一事件進度緩慢,但最重要的是『上』樓,步步高升的意思(暫時而已!)

然而,你說你的女朋友的朋友突然說『跳樓』,那朋友是男/女呢?(不是重點)
若是男,我只能說關乎『小心情感問題』。
另外,拖累並不是一個問題,而是那位女朋友在現實中是否非常關心朋友呢?
若是『完全否定』(100%不是),整個夢可以說『相反』,因為夢境多是與現實內容不乎或相反,想知道你的夢是與否
夢是解釋自己的,本偵探一直都不認為夢能夠解釋別人的道理
而她跳下去後,你就立即跑下樓,注意,重點出現:『某事情的成就立刻急劇下降』
後來更發現『不想看到』的事(證據是蒙了面的黑色)
一般解夢都會說見死人和大哭都是『大吉』,看看你能否接受(因為本偵探不太認同)

最初本偵探會認為你可能看了恐怖片或獵奇的東西太多,才夢到此事,不過認真解夢的話,會得出以下推論
本來你的某一件事(包括:事業、學業、愛情、親情或友情)慢慢地增長了一點點成就
就在中途有成就的不久,突然出現突發事件,令你的成就急劇下降。
以上的是可以確定的,不過後來可能因為大哭之類引出『大吉』,可能被認為是『死過翻生』的
最後,當然建議你留意身邊的人,有突發事件出現要保持冷靜,要經過心思熟慮再付諸行動。
請一次希望你別介意本偵探的解夢,因為只想給你一些意見。

名偵探嘉倫 發表於 12-2-28 09:48 PM
不過又不是解夢專家,完全是身為外人給的意見,不能有效 ...

哦...原來係咁...同埋果個唔係我女朋友,係我單戀既女仔--

而我單戀既女仔個朋友都係女

同埋佢都可以算係會關心朋友

li_wayne 發表於 12-2-29 05:27 PM
哦...原來係咁...同埋果個唔係我女朋友,係我單戀既女仔--

而我單戀既女仔個朋友都係女

我意思是女(性)朋友而已-3-,我當然看到你下面的P.S.啦~現在就當作是你女朋友啦>v<b
但是你的女朋友的朋友是『女性』,這就不代表『感情』問題
反而,在現實中,相信是反映出你被人『拖累』,P.S.不論男女

你說她是關心朋友的,否則也很難有多位朋友,而現在就能證明你的女朋友所認識的朋友不是豬朋狗友
那就要小心啦!
因為我之前都說過,「夢是解釋自己」,你的朋友有機會拖累自己!
另外,我個人覺得不涉及你的女朋友的朋友,因為她的朋友不能完全說是你的朋友
當然,如果一向大家都有溝通,大家一向都是朋友的話,計算在內也無妨
不過最重要、最重要的,都是注意自己身邊的人,『女朋友』也是喔~
希望幫到你啦‥‥‥

名偵探嘉倫 發表於 12-2-29 08:32 PM
我意思是女(性)朋友而已-3-,我當然看到你下面的P.S.啦~現在就當作是你女朋友啦>v<b
但是你的女朋友 ...

哦哦,知道啦,唔該晒

名偵探嘉倫 發表於 12-2-28 09:48 PM
不過又不是解夢專家,完全是身為外人給的意見,不能有效 ...

原來解夢你都撈埋 犀利
小弟見識少
不過聽講過
如果訓醒發現自己眼濕濕
應該係好運
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:58 AM , Processed in 0.030209 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存