2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 冰法戰場攻與守
樓主: ouletsam
go

[法師] 冰法戰場攻與守   [複製鏈接]

真巧,我也是主冰副雷。点的雷C。
基本上,我冰B就打放技能的人,还有有规律走位的人,PING好就再打小跳的人。如果没把握打到一般打2下就换目标了,毕竟PW要30一次。
冰D在侧面放在对面中部。还有就是队友被晕,人家上来打就可以放冰D。就是冰D是在对方有其他目标的时候放比较好中。
雷C那就是拖逃跑的人用。
冰A雷A是没队友的时候,冰B到了,最后冰A减速之后,雷A慢慢点小跳。
冰A的减速可以累加。比如减速是10秒。过了5秒之后又打中一个冰A,减速时间就重置为10秒。理论可以无限减速。
以上技能按使用频率自上往下排。

我以為冰a可以累加....原來是重計10秒@@
嚇到了!

樓主, 如果你係紫國人, 咁就可以同你一齊分享下冰法0既樂趣.....

BTW...送上冰法片俾你揣摩下:
http://www.youtube.com/watch?v=opXcbSjbC8s

十週年勳章(賀詞)

冰法點D技,最好有D技係 3 LV,因為1LV 距離太細,2LV 又雞肋,3 LV 先有D用

不過你想用冰D2 都OK.

因為有新大技的出現,由之前的3選1大技到左而家6個大技都有,

要因應你點左的技而去分配.

冰法主要係輔助,需然佢唔高攻,但係支援的性能上,比雷同火法高

戰略上冰法防守就係多嫁啦,你如果有雷技先有得攻返小小,因為雷技係3招入面最長距離的

邊邊多冰法邊邊羸

ouletsam 發表於 12-3-2 02:36 AM
WhiteDwarf ........呃傷派傳人....

我唔想蓋技 + 屈傷咁無聊,做d對戰線有用的事比較好@@ ...

你誤會了我的動機 。但如果技術層面說的不對,請指教。

一大班人混戰中,他們距離很短:(i)對方給你冰了,也是可以出技打旁邊的人;
(ii)你的隊友也離對方很近,可能已經出技,或是只差一兩步;對方有沒有冰住,差別不大。

蓋技的機會是有的,但雷B也算高傷呀。前題是一大班人,很大機會是一石幾鳥。

回覆 ouletsam 的帖子

我想都差唔到幾遠
補充少少, 對方多人又普遍無血,不妨大大個冰D打落去,佢一係食,一係小跳,一小跳就好易比戰沖斬碎連技
                 對方多人又普遍多血,先試多D冰A,中左,唔多人敢沖(比人慢左好多小跳捉)
                對方少人又普遍無血,就好考1V1技術,尼D時候就冰A,B,無人集火先自己打
                 對方少人又普遍多血,慢慢磨(無得急,一急死的可能是人同隊友)
POST到始終都係理論,我都係打到38LV先開2KFUN AC=_=好多野,唔洗睇都可以自學到
表示經驗更重要,有時唔同人反應,好難講得曬
有D大膽/細膽,試多幾下手就可以食住人地尼打,殺唔到都打得走佢
上國戰練多D,反正冰法好受歡迎<<小心冰D蓋冰D就得
以上只是本人以戰士角度看冰法之淺見

岩岩一場 上路被攻 我軍跟對方比例大約了 10: 20左右
退到ob到守,我去側面支援 一個冰d 冰左6個,我軍戰士即刻殺上去,對方全退

感覺真的好有feel....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 12:31 AM , Processed in 0.033962 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存