2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 闇三國 大家太睇小e隻game
樓主: 82469173
go

[閒聊討論] 大家太睇小e隻game   [複製鏈接]

82469173 發表於 12-3-9 01:15 PM
點解你地係要用娛樂黎代表e隻game?
赤壁之戰先係e隻game既正規圖,,,
娛樂 聽個名都知 其實係設計黎比大家 ...

正規代表都有周瑜 文醜 劉表 夏候淵仲有唔係正係太史娛樂勁 正規都好勁 只係分身要CD 正規都可以換血分身

alanshingboy 發表於 12-3-10 11:36 PM
正規代表都有周瑜 文醜 劉表 夏候淵仲有唔係正係太史娛樂勁 正規都好勁 只係分身要CD 正規都可以換血分身 ...

正規黎講根本冇邊隻英係唔平行
周喻後期輸出無力,只可以做輔助
劉表招大易比人cut,就算有紅甲都係咁話,除非青鋼槍,但就算有青鋼都唔會叫屈,起碼只係得扣血冇其他效果,你可以走人
夏淵根本唔算屈,,,只係換人返黎,,,你換得唔好你都會比人殺埋,,,
太史根本係正規就唔算屈,d技cd得慢,佢唔係下下有得分身,分左身比人範圍技打幾打就冇哂,大技換血出個紅甲搞掂

補充1點,上面d英全部係dota到copy過黎,重來玩dota既人冇話過佢地屈

忍影世界

正規分身都叫屈,曹彰甘0都屈啦,分2件仲易肥,打太史用尚香,太史就廢~

alanshingboy 發表於 12-3-10 11:36 PM
正規代表都有周瑜 文醜 劉表 夏候淵仲有唔係正係太史娛樂勁 正規都好勁 只係分身要CD 正規都可以換血分身 ...

我覺得你唔應該為左支持lol而不分是非咁踩闇三國囉
要講唔平行,lol唔平行好多,起碼闇三國唔會有天賦帶入戰場先囉
1lv同30lv都一樣,完全睇你技術

你所講果d根本全部唔係屈英,
1on1太史可能係屈既
但講到5v5,佢既配合力比唔上好多打英
講輸出關鳳後期比佢強,追殺能力亦都係

講明先 我冇話唔好玩 只係唔平衡
1.我冇玩LOL
2.吹到周瑜輸出冇力 俾人捉一下你都玩完 你又玩娛樂玩得太多?
3.太史點會1抽1先屈 佢主力輸出+壓路+高血 逐個打你都死 你咁講張遼個D咁咪仲悲劇?
4.你5個人人出紅甲要幾錢
5.太史大技可以換隊友既'分身'or正身
6.點解打太史用尚香 太史就廢 尚香1枝mp要幾多 仲有關咩事 叫智英開補血同佢鬥硬?
7.曹歲D狼仔俾人打幾下就死 開大追殺嘛...太史都唔洗走...
8.娛樂甘寧我一直都話屈 只係正規脆皮左 同消魔大N倍
9.劉表3技正規長回血魔<-重點 出個羊杖D魔多到
10.夏侯淵封技'範圍'3秒 +攻 又暈 換一換 識玩小小配合都死
到我問你
孫權召雀仔得個小小血 暈1秒 起手1秒 cd又長 俾人殺左有錢 叫咩?
周太要被人打先打到人痛 許豬就唔同 有暈技 血又多過你 3技又唔洗近身 叫咩?
劉備嘛 輔手 冇暈技 D技呢 會戰個陣有咩用?...

忍影世界

劉備我見人10v10好神,全場第1
太史娛樂少人數先勁,正規好普通,反而我覺得知朱正規先有用
各有各玩姐,你玩過lol先知咩叫唔平衡

alanshingboy 發表於 12-3-14 08:06 PM
1.我冇玩LOL
2.吹到周瑜輸出冇力 俾人捉一下你都玩完 你又玩娛樂玩得太多? ...

我想講,,,周喻比起小喬馬良同個蜀國騎駱駝果個...真係唔算得咩囉...
後期真係打到人血既得1,2技,,,後期人地幾多血?後期既周喻只能出冰甲or羊刀做輔手...如果話比周喻捉就死,,,
咁應該係你唔識控制血量吧...1,2技就死左,,,要注意走位,放燈,咁佢就算1,2技到你,都普攻唔到你...另外如果話一捉就死既話,,,張角既威力比周喻強好多吧...1,2,大技扣血比周喻多,附帶3技既+速效果,,,,輸出,,,追殺都唔係周喻比得上...

另外,,,我諗你係唔明白,各英雄之間都有自己既定位,,,
孫權係大技叫隻野暈得1秒,,,殺人力又唔高,,,好似咩都唔掂咁,,,
但你有冇睇清楚,,,佢係1個輔助法師,,,唔係輸出法師阿...你拎佢同周喻比,比輸出,咁佢梗係輸哂
換個角度睇下,,,講輔助,,,孫既1技連放可開視野,補刀,,,,2技可加強隊友既生存力,,,同殺人效率...3技團戰發揮既效果我諗唔洗我講都知有幾勁...大技係配合1,2,3技用,外帶1秒既範圍暈(控場)...因1,2,3技係天光先可以發揮最強效果,,,隻雀仔係到個陣就算晚上,1,2,3技都有天光既效果,,,另外雀仔初期推塔強,後期團戰完有機會推但好多時d人冇咩血就會返大本,雀仔可以+快附近友軍既回血能力...而且團戰5個打緊5個個陣,,我諗你唔會特登去打左隻雀先吧...打完隻雀我諗你果隊都死左1,2個了

我諗你都見到,係輔助方面,,,照你既講法,,,孫權就係一隻屈到冇人有既英,周喻就係一隻廢英...
所以,你要明白,每隻英都有自己既長處(姐係你所講既屈)...唔會有邊隻屈過邊隻,係睇你係咩角度睇

仲有...劉備係神英黎的...
周太1技吸人打自己既時間比許強,,,仲有反傷,,,輸出比許高...大技一擊斬殺,,,殺人力比許強好多

如果你果隊5隻都係後期打英,咁你前期就會比人壓到肥唔到
如果5隻都係法師,咁係中期已經生存唔到
如果5隻都係肉...咁前中後期都唔會強
如果5隻都係輔,,,咁就99%輸
一個好既隊係要有唔同既英組合出黎,,,包括輔助...你太睇小孫權e類輔英了

回覆 alanshingboy 的帖子

我聽你這樣說,這不是很多英都很屈?
根本是矛與盾的問題,
我想問你太史vs甘寧vs周瑜vs典韋vs蠻獲又會點?

就是因為這樣才會有比賽模式,一共可以ban了10隻英,
而且車輛選人,這樣已經很公平,起碼對我來說已經足夠了

TheDIFF 發表於 12-3-15 01:06 PM
回覆 alanshingboy 的帖子

我聽你這樣說,這不是很多英都很屈?

很多英雄沒有想像中的屈
只係有些人只看到其強既一面
如關鳳後期肥左,打人如斬菜,,,打法師我試過3刀斬死1個,連技都唔洗出
但有冇想過關鳳係幾難肥,,,係正規中不斷受到對方殺人英既騷擾

回覆 TheDIFF 的帖子

比賽模式嘛
一小時有5場嗎?
你明白甚麼是定位嗎?主力 控場 輔手 打手

一小時有5場??
你說甚麼定位,我只是在說這遊戲已經足夠平衡了

alanshingboy 發表於 12-3-14 08:06 PM
1.我冇玩LOL
2.吹到周瑜輸出冇力 俾人捉一下你都玩完 你又玩娛樂玩得太多? ...

不明白定位的是你吧

有最強嘅角但一定有最強唧用家
不過我自己這覺得最難用嘅該寧音低攻低方低血真是唔太知點用

忍影世界

佢d技屈機,好屈ge控英,大範圍暈人,nice~

睇泥大家都係選墿性失明
周喻當佢大技冇學 豬>W>E>紅炎>大 loop 唔洗cd
周喻出土鞋 大技回魔龜泉周圍走 基本上有小小IQ都可以長壓
孫權嘛...魔小輸出小 壓制就壓唔到嫁喇...大CD又長...又行得慢...打到人咩?團戰放大3技2技跟住走路?
周太同許豬嘛 俾你輸出高又點 要兵多 自己又脆皮
上面條友仲吹到我唔知定位 用翻你既輔助 壓制

alanshingboy 發表於 12-3-21 08:01 PM
睇泥大家都係選墿性失明
周喻當佢大技冇學 豬>W>E>紅炎>大 loop 唔洗cd
周喻出土鞋 大技回魔龜泉周圍走 基 ...

你睇得周喻太強了,可能你見玩周喻通常都殺唔少人,但我可以同你講,周喻殺人唔少係因為佢d技易汁人頭
單講輸出,控制,佢根本比唔上好多英
以團戰5對5個開緊片黎計,周喻除左可以放招1,2技,比埋你3技勁少少,,,事實上影響力都唔大,由其係後期!
當然你話周喻可以合羊刀,羊完大技再羊,,,但佢既影響力依然好細,起馬孫權大技大範圍暈1秒(冇記錯係冇視魔免暈),3技令人攻速減到最低,2技對幫手殺人,help自己隊友都好有用,1技開視野,汁人頭,,,周喻可唔可以做到咁多野??
正係講招3技,放得令既話人地根本上d打英唔洗玩,大技係好有用,唔係冇用,先手暈後手暈一樣得,重點係範圍,之後仲會叫隻野出黎幫手打下
都係果句啦,孫權唔係輸出英,你係咁話佢輸出少,咁就梗係啦
我夠可以話周喻冇控制力啦= =後期周喻唔出羊刀,人地直頭可以無視你既存在

孫權肥唔起冇魔少血冇食兵技殺人技 3技可以走 2技RJ 1技要魔+RJ 大技右係RJ -..- 冇暈技 得招大暈1秒 起手都1.5秒 D人都走哂
對比起孫堅大技唔洗起手-v-輸出又高過你 硬又硬過你  暈又耐過你
周喻嘛...壓制輔手飛全場 ... 單體控制王子

忍影世界

我一向認為周喻,孫權係羊,除非條友用得勁,2個都好豆腐,不過周喻1對1係勁

我都冇玩LOL,但係人地又話好玩,不個我要講,周喻系肥料,我之前用太史,連斬拒3次都冇出聲,佢斬人10個有5個係汁,不過太史系屈但前其麻麻,後期岀左分身+勇D,人地走多過同你sa魔,結果=我四連斬之後完場
唔同英都有唔同訣點,
有D前勁後肥EG:周倉,關鳯,有D前肥勁後,有D仲有克星,都話唔平衡???
好好笑lo

太史好易打
用孫尚二技屈番佢轉頭啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 04:52 AM , Processed in 0.040208 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存