2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 光之封印 聽說......??什麼 有內掛?
樓主: kiki54321
go

[閒聊討論] 聽說......??什麼 有內掛?   [複製鏈接]

我都支持冇內掛,但D人唔好用外掛啦~_~
如果D人係需要內掛既可以限佢地時間.
BTW樓主你話3H唔洗錢咁係咪指之後要俾錢:O?

armanxdxd 發表於 12-4-8 09:48 PM
我都支持冇內掛,但D人唔好用外掛啦~_~
如果D人係需要內掛既可以限佢地時間.
BTW樓主你話3H唔洗錢咁係咪指之 ...

系統會每日送少少時間比玩家
但記住喔~是唔會累積計算的

大約一日送幾多時間呀~

小蛋治 發表於 12-4-9 01:28 PM
大約一日送幾多時間呀~

大約3個鐘吧 @.@ 若果小麗沒記錯的話

光之小麗 發表於 12-4-9 01:54 PM
大約3個鐘吧 @.@ 若果小麗沒記錯的話

不如唔好送啦,得三粒鐘咁少,有需要用到掛機就係因為冇時間玩先用。

同埋只game唔係得打怪呢樣野架ma,仲有副本同公會呢?
如果真係得打怪好個元素,緊係內掛影響好大啦

天使麵專員 發表於 12-4-9 02:36 PM
同埋只game唔係得打怪呢樣野架ma,仲有副本同公會呢?
如果真係得打怪好個元素,緊係內掛影響好大啦 ...

其實你所講既元素現今咁多隻online game有邊隻係冇?所謂副本同公會已經唔可以再單獨拎出黎講,因為呢兩個系統已經變左做一個好基本既配備。就算你系統有幾多,只要你一日都仲係有等級制呢個系統,外掛/內掛就唔可能會消失。

縮縮不行鳥 發表於 12-4-9 04:20 PM
其實你所講既元素現今咁多隻online game有邊隻係冇?所謂副本同公會已經唔可以再單獨拎出黎講,因為呢兩 ...

你誤會了,我不是說公會同副本是這遊戲的特色,也不是想說明這遊戲有什麼特色(因為這還是未正式推出的新遊戲,小小的玩家我也說不到什麼),只是單單想強調遊戲中不是只有打怪升級的元素,即使不獨自打怪升LV,都可以在副本任務及公會中跟其他玩家交流聯誼,在其中感受線上遊戲的樂趣。
而你所說的"一日仲有等級制都會有內掛/外掛的系統"我是十分認同的,在虛構的世界裡,是有玩家的競爭心態會想比別人走得更前跑得更遠,加上人有惰性,故此有外掛的出現,內掛,則是因為有玩家的需求,故市場有存在的需要。但是玩遊戲的心態各有不同,玩遊戲歸根究底,都是以玩樂為目的,故此如果內掛系統係可以給予玩家這種感覺,也不用否定它。
但物極必反,過份便利的系統(不合法的外掛程式),只會降低遊戲中的趣味性,所以我不支持用外掛的。

天使麵專員 發表於 12-4-9 09:29 PM
你誤會了,我不是說公會同副本是這遊戲的特色,也不是想說明這遊戲有什麼特色(因為這還是未正式推出的新 ...

外掛內掛都係一樣,只係官方為左連外掛果份錢都賺埋先至整埋內掛。

RO都有公會同副本,外掛一樣盛行,講到尾有冇外掛唔係隻GAME既內容可以影響,真正影響既,係玩家既個人素質,以及開發商既思想。

縮縮不行鳥 發表於 12-4-13 03:24 PM
外掛內掛都係一樣,只係官方為左連外掛果份錢都賺埋先至整埋內掛。

RO都有公會同副本,外掛一樣盛行,講 ...

所以一只遊戲的風氣除了取決於遊戲本身外,最重要是整體玩家的文化,就如我們日常生活般,人們為了一時方便,過馬路會衝紅燈,又或是會隨意在談話中說出粗言衊語一樣。

如果係
自動食血同mp既內掛我好歡迎
因為唔洗下下自己食水...(<------懶人黎
如果係d咩自動打怪
咁不如去玩web game- -

vincent18191 發表於 12-4-13 06:27 PM
如果係
自動食血同mp既內掛我好歡迎
因為唔洗下下自己食水...(

只game有的,仲要一開始就set左,所以我地玩頭30lv應該都唔會有死既可能,真係唔錯的。

雲月小子 發表於 12-4-14 10:39 AM
只game有的,仲要一開始就set左,所以我地玩頭30lv應該都唔會有死既可能,真係唔錯的。 ...

師兄有玩過?

笑傲無雙

內掛??byebye...........
我唔想比game玩......
我只想係同一起跑線.同一跑道上比賽
d人話內掛係比d無時間玩的人用
咁冇時間玩咩olg呀??
既然冇時間"玩"
咁開住部電腦俾佢自己郁做咩??
不如等部電腦休息下..環保d
內掛用意係咩??係你升左級
其他需求當然提升,咁你又冇時間
唯有用錢去買商城野,然後繼續掛
想問你,咁你中間miss左d樂趣,有咩意思??
有d人講,咁冇人買商城野邊個養隻game呀??
我講過,我想係同一起跑線,同一賽道上比賽
我可以俾錢,但唔係我俾100人地可以俾1000就比我快到終點
你可以講,人地開發.代理隻game梗係想賺錢
賺錢冇錯,不過我想佢地負責咁賺錢
而且你地唔好忘記,全球最賺錢的game係咩收費模式
人地冇內掛.冇商城..點解呀??因為人地用心去做
又有d白目會講,咁你咪去玩囉,如果係我想玩的風格.模式,我一早去左
雷爵,撫心自問,你代理得最長,賺最多錢係邊隻game,應該係童話吧??
點解??因為童話一開始係月費制,你地認真負責,所以壽命長,內容豐富
所以各大開發.代理.變的不是玩家,是你們,你地話如果收費d人就會去玩免費game
最賺錢的olg是月費制架..人地做到上埋市呀!!!!你地自己檢討啦..唔好將責任推落玩家度

最後一句"我想係一個公平的平台上遊戲.并唔係開著部電腦俾你個內掛玩"

玩過星曲WEB

內掛?自動打怪生等?
咁樣玩有咩意思...

用內掛可以繼續傾計既話~就ok

謝謝您的邪惡 發表於 12-4-16 12:02 PM

係可以的,所以都唔會話上線咩都得做,佢同你玩哂咁。

回覆 lstterry 的帖子

我認為內掛並唔係一件壞事,認真講一句「你唔鐘意,可以唔玩,無人迫到你」
內掛只不過係一個系統,你可用可唔用,完全唔會有人迫你用
你認為miss左有d既樂趣,難保有人真係鐘意呢d既樂趣
你都識講「人地開發.代理隻game梗係想賺錢 賺錢冇錯,不過我想佢地負責咁賺錢」
咁試問一句,依家人地隻game都未出就話人地唔負責咁賺錢?
同埋「全球最賺錢的game係咩收費模式 人地冇內掛.冇商城..點解呀??因為人地用心去做」
每隻遊戲既setting都唔一樣,有無內掛同有無商城係開發班人去諗的,同代理用唔用心做兩回事
及此請問一句,無內掛同無商城就等於用心去做 ?_? 反而有內掛、有商城就唔用心去做 ?_?
更何況,佢呢間公司叫Alta,並唔係雷爵wor~
而且我相信遊戲無玩家的話並不是遊戲,但有玩家就必定會有意見。
所以點解有免費遊戲既開始?係因為有d想玩網絡遊戲既小朋友無錢買點數去玩而提出既意見。
遊戲並唔係只有一種方式去玩,你唔接受呢種方式,唔代表其他人唔接受
所以希望你唔可以用因為你覺得咁咁咁,而整個世界都去遷就你咁咁咁
呢個世界並不是你的

謝謝您的邪惡 發表於 12-4-16 12:02 PM

是可以講到野的 @.@!!

喬寶寶 發表於 12-4-16 05:01 PM
回覆 lstterry 的帖子

我認為內掛並唔係一件壞事,認真講一句「你唔鐘意,可以唔玩,無人迫到你」

我只係希望隻game唔好做到陸版咁失敗

我玩陸版玩到30lv , "活人"真係少

唔知係隻game問題定內地人唔like玩la就
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 01:01 PM , Processed in 0.058284 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存