2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 有3個夢..求解...
返回列表 發新帖 回覆
go

有3個夢..求解... [複製鏈接]

第一個,細過果陣成日俾呢個夢嚇到半夜彈左起身係度喊,但係諗番起又完全唔係恐怖果隻,而且個夢唔知點解淨係得一種色,就係灰色
係咁的,話說我同我媽就去到一個大陸果d村啦,行到其中一條巷,就唔知點解成個場面係hold左係度,而且有好多汽球綁埋一齊係我前面飛左上去,成個畫面係望住堆汽球飛上去,就係呢個時候,唔知點解有種好恐怖,好詭異既壓迫感..然後就好似有好多好細馬賽克係我眼前封閉左我既畫面..就咁完左..
呢個夢一共發過三次,最尾一次係兩三年前既事黎..
第二個
唔知發生咩事,我番到屋企,到門口果陣有d不祥既感覺,然後就由防盜門望入去(我知應該係望唔到,但問題係我係我個夢入面見到),然後成個畫面,屋企係紅哂,超紅,跟住d屋企人全部死哂...跟住我就好似俾鬼追咁,之後我就唔記得咩事了...
第3個,細過第一次發呢個夢都驚到喊左,不過淨係發左兩次
係咁的,話說,我就唔知點解同左一班唔識既人係埋一個好大而且又好空既空間,類似停車場咁,但又無車,我地又要好似走難咁不斷四圍走,走走下,畫面就飛左去一個好高既大廈,頂樓黎,而且仲有隻狗係度咆哮,跟住我就唔記得咩事了...

你好,本偵探是在這裡活躍的偵探,基本上都是為人解夢,不過本偵探並不是一名專業解夢師,而是一名利用推理協助解夢的普通偵探,因為夢是以自己的經歷作為媒體而產生的,造夢乃屬正常現象,因此本偵探會嘗試從人的夢中推理出該人的生活、個性及缺點,從而提供一些意見供給改善。

最近,解夢區的確有很多人來這裡解夢,看來我亦令解夢區活潑起來呢~為了振興一下解夢區,本偵探會盡力而為幫助各位解夢。

現在就開始進行解夢,不過本偵探先給你一些通用解夢供你參考,三個夢的關鍵詞包括:『灰色』、『汽球』、『家人已死』、『被鬼追』、『狗吠』
灰色:表示你的心中有很多疑惑、困擾,而且還產生很多矛盾,可能是你的心中有很多解決不了的問題,才會這麼迷惘,可以找個長輩或好麻吉聊聊心中的心事,也許能得到解決喔。
汽球:表示你渴望擺脫某種束縛、或是想要脫離目前的生活型態,也許只你個人觀念的問題,而你只是想要得到心靈的解放。
家人已死:暗示家中可能有人會生病,或是家人的關係不和睦
被鬼追:表示你欠缺經驗,很容易被說服、上當受騙,甚至誤入歧途
狗吠:表示有可能會不好的消息傳來;若夢中是一群狗互相吼叫,表示有人正企圖暗算你。

從以上解夢知識得知你的生活是頗惡劣,因此本偵探認為你應該多以積極心態生活

至於推理問題就請你會否接受這些通用知識的結果,若你還認為想獲得本偵探的推理意見,可以提出要求本偵探幫忙的。

因為最近本偵探的身體狀況不太好,請見諒。

名偵探嘉倫 發表於 12-5-1 07:38 PM
你好,本偵探是在這裡活躍的偵探,基本上都是為人解夢,不過本偵探並不是一名專業解夢師,而是一名利用推理 ...

唔該哂;D
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:27 PM , Processed in 0.029625 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存