2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 木瓜中三週年紋章幾率改左= =?
樓主: sing~@@~
go

[疑難] 木瓜中三週年紋章幾率改左= =?   [複製鏈接]

最後送多張圖比樓主

tim001 發表於 12-4-26 06:26 PM
最後送多張圖比樓主

朋友呢幅圖好精境~~~型爆xd

>>johnwaiii

你又前後矛盾,你早係#5已經讚同樓主既講法,你認為G1改左機率,對早抽既玩家唔公平,不過吹佢唔漲咁解
如果你係唔想要公平,又點會為左G1搞個唔公平既活動出黎而感到無可奈何?
你唔想得到一樣野,又點會因為得唔到而無可奈何呢?
仲有,你#10入面段野我係有睇
你個句野既意思就係"獎品吸引就要不惜一切,既然G幣已經用哂,就要入點用M幣去抽"
超過左自己既預算都唔識停,咁同病態賭徒有咩分別?
咁做法就等同於自己係一個病態賭徒,輸左好多錢,於是走去怪責開賭場既人SET到中獎機會太低,搞到自己輸到入肉
人就係要不停聽取意見去改善自己
既然你覺得G1改高機率係唔正確既,咁G1就應該拿拿聲改番低佢喇(假如真係有改的話),不過我相信到時某D人又係出黎嘈呢樣嘈個樣

仲有咁你係唔係認為商品推出左之後,就唔應該因應外圍因素而有任何改變?而係要等到再推下一件商品既時候先改?

>>聾伯

原本個主題就一直都係講緊三周年紋章,而你既第一個回應係完全冇觸及到三周年紋章以外既獎品
而之後一路所有回應都只係關於三周年紋章
直到你去到#24樓先講話想抽正義女神,哈曼專用加薩C,咁都叫圍住個主題講?
仲有,你係第二邊講過D乜野又點?係第二邊講過就係等如係呢邊都講過?嘩!咁我洗唔洗睇混哂所有提及過SD GUNDAM ONLINE既討論區入面既帖先走過黎回應你?
(咦!?呢兩個人係唔同既討論區入面都叫聾伯既?唔通佢地係同一個人?哦,原來A討論區入面既聾伯就係你)
到底係你唔夠人講,定係我唔夠你講?(Sorry,好似你咁郁D就鬧人我真係做唔出,因為我從來唔相信大聲同惡就代表正確)
到底係你自己捉條蟲入米缸定係我捉蟲入米缸?
自己睇完哂成個帖,用心諗清楚啦!
不過咁,如果你其實係想討論哈曼專用加薩C同正義女神的話,都可以討論一下

呢個係GAMEONE問題,佢更新果日就死機....D野又派錯野.
木瓜又更新D唔更新D. 至於公唔公平, 不嬲都冇公平過...我地只係接受到同接受唔到.

十週年勳章(賀詞)

ksthevken613 發表於 12-4-26 07:11 PM
>>johnwaiii

你又前後矛盾,你早係#5已經讚同樓主既講法,你認為G1改左機率,對早抽既玩家唔公平,不過吹佢唔 ...

真係代你老豆老母辛苦,養大個咁既文盲
好心你啦傻仔,唔識字就番去讀多幾年書先再出來撈啦
由一開始就係講緊個機率問題,關春其他野事咩
我去到24樓講我目的係女王,係因為你條傻系係度屈鳩我咋
唔係你係度假設咁撚柒多野,又乜野目標係v2ab,乜柒野最大利益人
傷害到我利益,我都唔春講我想抽女王啦傻仔
到底係我自以為是,定還是係其他原因先講話目標唔係頭三名呢?
我依家係引證證明你果d假設係on9同自以為是咋傻仔
無人講過大聲同惡就係大哂,不過sor,道理係我呢邊,你未夠班
原本好聲好氣同你講,你就on99乜野只可以證明到更新後佢所用既錢少左,但係佢抽中既次數就多左,that's all
sor,咁係維護前都證明左,幾百抽都中唔到一個,維護後十幾個就有一個
仲需要d咩證明呀???
你想要面好落台既咪出聲囉,最多我豪比你,我份人最熱心,最唔會歧視你呢d人
仲有,唔好回得咁慢啦,你諗埋d自以為是既理由,睇死你打果時10成係度自high諗住我博你唔到

1)首先,多謝你對我父母既關心,我唔係文盲,不過你要認定我係文盲的話,請繼續,我唔會介意:)

2)如果成個活動係"儲夠A個三周年紋章,會得到正義女神;B個三周年紋章,會得到哈曼專用加薩C;C個會得到觀星者;D個會得到V2AB"的話,OK FINE,你會冇錯
但係成件事係開左個三周年紋章出黎,個紋章除左用黎貼上部機、擺係度睇或者所謂既曬下命之外,唯一用處就係儲夠數量去拎官方定出黎既獎品
而正義女神同哈曼專用加薩C就係開木瓜同時既其中一樣獎品
如果你唔希望得到一樣野,你根本唔會在意得到與否
既然你唔在意部V2AB,甚至係另外三個獎,而目標就只得你所講既個兩部機,你點會理會得到左幾多個紋章?
呢點我係絕對冇屈你,家陣係你屈緊我:)

3)你都識講,根本就係講緊個機率問題
發現唔對路,自己未必係岩哂,所以就講埋希望中呢兩部機
仲有,一開始屈人既係你,一開始已經意圖扭曲我段回應入面既意思
而且,莫論你既目的係乜,正如你所講,你的而且確係用哂G幣
只要好似你地所講,G1更改任何獎品既機率,你既利益變相的確係受損,因為你已經用盡G幣

4)道理係你呢邊?哈哈哈哈,咁你繼續堅持你所謂既"道理"啦

5)SORRY,我唔需要甚麼落台階,因為家陣需要既係你,後面一大堆說話都只係為左希望證明自己岩
不過我唔會咁虛偽扮哂俾一個落台階人,我一直都認為最好既落台階就係自己心入面諗清諗楚

6)仲有,你又錯啦,你以為其他人遲回應你就代表佢要慢慢作理由,根本最自以為是既係你
其他人唔會得閒到一見到人回應,就即刻慢慢開始打回應,其他人都有佢既生活既

玩過星曲WEB 忍影世界

鑽石機 發表於 12-4-26 05:58 PM
呢條友講完無話要公平
但係上面已經講左話唔公平啵
你條友真係小學雞=___=

唔知係唔係你理解能低
話唔公平就=要公平?
唔夠人串就話人小學雞,叫人慳d駛

咩係木瓜? 我唔知有冇 係邊睇 同埋點樣開?

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

應該咁講, 老玩家多木瓜係比新手多左開瓜的機會, 但每次開瓜的機率不變
唔好去到咩公唔公平咁遠
小弟更新前儲左2千幾個瓜, 以前剩下. 打對戰儲的.
上周更新後我抽左580個木瓜, 一個3周年都無, 我甚至一度懷疑金色2周年就是=3周年
本周更新後, 就在剛剛看完這個帖子, 我再去抽41個木瓜, 中3個3周年, 還有3部機......
你說GO沒有改機率, 好吧.
但照我估計, GO上周出公告時. 3周年紋章應該根本就沒有實裝.
這種營運組同技術組配合出錯的問題其實很常見, 在很多大小機構都會有, 只是GO的玩家群數量多, 自然就多人談論.
事實上就算GO真的有改過機率也絕對不會承認的.
因為一味推說沒改機率死無對證的話, 就只會看成玩家沒運氣, 責任在玩家
承認本周才改的話就等於說明GO上周的失職錯漏, 責任在GO
這裡的人, 沒人能證明GO有沒有改過. 所以我們只能憑事實推斷
不用爭得面紅耳赤, 大家其實都心中有數

ksthevken613 發表於 12-4-26 07:11 PM
>>johnwaiii

你又前後矛盾,你早係#5已經讚同樓主既講法,你認為G1改左機率,對早抽既玩家唔公平,不過吹佢唔 ...

我在重申一次
我並唔係受者
信唔信又你

另外,我意思係g1能夠捕捉到玩家既心理
所先會有此計劃
玩家會唔會不惜一切我就唔知
不過點都會有人買,不論用幾錢都好
g1就係有錢收

如果依家又改,唔比人嘈只奇啦
正如你番工做錯野,唔會老細罵咩?
我既意見就係
就應該一早預備/下一次做好預備
係可以一早預備好先架
你話商品推出左之後,就唔應該因應外圍因素而有任何改變
咁你認為改變後對買過該商品既人係唔係應該作出合理補賞?

麥艾克斯 發表於 12-4-26 10:11 PM
應該咁講, 老玩家多木瓜係比新手多左開瓜的機會, 但每次開瓜的機率不變
唔好去到咩公唔公平咁遠
小弟更新前 ...

老麥出動-3-

麥艾克斯 發表於 12-4-26 10:11 PM
唔好去到咩公唔公平咁遠
小弟更新前 ...

係囉   叫佢地唔好嘈啦=[[[[
d人真係好鬼麻煩    之前又話難抽  而家易抽又嘈=[[[

係囉   叫佢地唔好嘈啦=[[[[
d人真係好鬼麻煩 比下意見 咁都嘈=[[[[

十週年勳章(賀詞)

ksthevken613 發表於 12-4-26 08:42 PM
1)首先,多謝你對我父母既關心,我唔係文盲,不過你要認定我係文盲的話,請繼續,我唔會介意:)

2)如果成個活動 ...

小朋友呀小朋友~
從來無可能夠神技既人爭既野,我諗有腦都唔會去爭啦
第2,我會回呢篇野只不過係因為你呢條蛋散自以為是
在唔在意係一回事,事實又係點又係一回事
我爭論既係你講既野,你爭論既就係我回呢篇野既原因
拎哂實證出來,你都仲要拗無改既,呢d野大家心照啦
第3,我真係發覺你真係有嚴重既精神問題
最初你話我既利益係爭部v2ab,依家就話咩唔對路就講話想中果2部機
我相信有腦既人都會知道當扔左100萬去都仲係得個吉既時候
我諗唔會有人低b到連最後果少少都去抽呢d咁飄渺既野啦麻?
即係佢出埋post講抽到10個有咩20個有咩最多有咩,你仲會唔會期望你果少少錢換得果1個半個紋章呢
如果你話大前題唔係以呢個目標而去係咁抽就合理姐
但係依家你講我既目標係d紋章,跟本就係一件完全唔合邏輯既事來
仲有依家你可以吹到去乜野洗哂g都關利益損失,你岩既
不過你吹波??我有能搵扔咁多錢去抽部機,我就有能力搵番咁多返來,最多去租女王番來玩
第4,你不如睇清楚到底有幾多個人把口係去左你果邊
第5,你繼續活係你世界度
第6,係呀,識得入我果度參觀,睇來你生活都幾多采多姿

維修前: 30抽   2/3週年章,機1個都冇 ,  全道具 雪餅
維修後: 20抽   2週年4個 3週年1個 1部銀史摩  1部核彈威達 1副官D 其他雪餅同道具

比大家參考下
-----------------------------------------------------------------------------------------------
1) 機率你唔知, G1話晒事,
    改高改低吹佢唔漲
    一下就幾百幾千個瓜咁開 實系高風險
   先十幾廿抽試下其實冇壞
2) 權利唔在玩家手上, 落手就應該評估風險
     (個場人地既,規則又系佢地定既,連裁判都系佢既人,你仲咁搏?!)
    G幣咪當交學費買經驗囉
    好過以後出事用真錢交

可能咁岩姐

人地官方,要俾你中就中唔俾你中你吹佢唔漲
你地互插,官方唔會多謝你地,反而笑得最大聲既就係官方

ironface 發表於 12-4-27 11:08 PM
人地官方,要俾你中就中唔俾你中你吹佢唔漲
你地互插,官方唔會多謝你地,反而笑得最大聲既就係官方 ...

何止官方人士,我花生友都笑到gap gap聲
唔抽都抽左,都唔知嘈黎做乜鳩
嘈完g1會比返d g錢你就話囉,事實上又唔會 off topic

cly94219 發表於 12-4-30 01:32 PM
何止官方人士,我花生友都笑到gap gap聲
唔抽都抽左,都唔知嘈黎做乜鳩
嘈完g1會比返d g錢你 ...

就係話g1唔會比返d錢人 so對抽左大量木瓜既人唔公平
但又有d人係要話有乜公平唔公平等說話 先會引起罵戰

打完飛機好抖下啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 08:38 PM , Processed in 0.048774 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存