2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 0cd的問題..
樓主: 435022581
go

[閒聊討論] 0cd的問題..   [複製鏈接]

對洗錢既人非常唔公平!!!要求唔好整走0cd!!!有0cd先好玩,最ser都唔係好幾多人0cd姐^^

回覆 435022581 的帖子

OH~,but GM had told us,  0CD will be modified soon

整完0CD
CD最高效益係53%(台灣玩家試出嚟)
高過53%反而CD慢佐
打交改一改可能仲冇咩問題
打副就真係麻煩D

笑傲無雙 玩過星曲WEB

sd1682828 發表於 12-5-3 08:35 PM
整完0CD
CD最高效益係53%(台灣玩家試出嚟)
高過53%反而CD慢佐

出招硬直唔見改
又要翻番魔導統治時代

咁我賣定a/c 先

即係而家冇0cd,就算改咗cd都冇乜用!到時又會話要等cd耐唔好!

全SER 0CD 已經唔係少,無樓上講到好似好少咁,每晚天下32個分分鐘有10個以上都係0CD 劍天波可或者普
就算無100%減CD  80%減CD以上既人可能已經佔左50%以上
不停暈,混,KO,變大,補血,訓教,呢D唔係公平,只係互相鬥屈
龍珠以前既天下大家都唔會驚比人屈KO 或者屈到死無得還擊
每次見到下一個對手即刻決定打法,而唔係好似而家咁:唉 又HTB劍/ 又波可/又HTB普
如果班人係有錢既,改左0CD 佢地一樣會衝裝備去贏,但係天下再唔會有因為0CD存在 而未戰先降既風氣

tofupop  +++  發表於 12-5-3 10:10 PM
tofupop  +++  發表於 12-5-3 10:10 PM
←璿●璿→  神手lol  發表於 12-5-3 09:50 PM

╭幻.影╮ 發表於 12-5-3 09:43 PM
全SER 0CD 已經唔係少,無樓上講到好似好少咁,每晚天下32個分分鐘有10個以上都係0CD 劍天波可或者普
就算無1 ...

咁落去遲早你一晚打足8個0cd :0)

i dont think 0 cd is a problem.....
it is just a matter of time....soon people will find ways to win
there are some weakness...for 0 cd as well
for instance, EC...
if ec needed to be 0 cd....they have to give up everything such as ear ring and ring.....
also their denfence reduce a lot.....becasue their CC denfence arent strong enough

有玩家用錢去沖裝, 有玩家用洗飾-CD
同樣係用錢砌出黎, 各自取長補短
(BUT WHY沖神裝就冇問題, 0CD就有問題?)

以目前設定, 0CD 唔一定無敵, 可以話有優勢, 亦可以話係劣勢, 兩睇
係要犧牲晒所有抗狀態飾品同較高防既裝備黎搏
同埋都要睇對手/職業, 唔係對個個職都岩....
比著我就唔敢著住套0CD去同意魔人打

目前最難打既0CD HTB係波可, 但呢個唔係佢HTB難打, 係變大變細解狀態問題
即使你能夠捉到佢無敵既空隙控到佢, 佢都可以無視你既狀態...呢點我感到好遺憾

至於去到互屈呢一方面, 已經係OUT OF 0CD HTB既層面
無論係有冇0CD既時代, 大家都希望連到對方冇還撃之力

如果CD公式真係如龍空所講回到最多53%, 我相信又會係番番去魔導時代
魔導控技多, 防高血厚, 根本唔會有可能係短時間內可以殺死, 但佢可以殺死你
一D有 -CD技能既職業就會大大失去左本身既專長
(假設目前-100 CD 先係等於 將來既 53%, 咁如果唔靠飾品, 單靠自身技能果2X ~ 30%, 可以減到幾多?  唔知道...)

我歡迎CD公式作出改變, 我同意飛仔所講, 唔希望見到有一面倒既情況, 更加希望會有一個全新既環境去打每一場比賽
但奈何我唔認為佢單單改走左%, 就可以解決到呢隻GAME唔健康既生態

最後我希望大家公平D, 因為玩家都係清白既....
而家0CD既玩家, 可能將來會變成時代既犧牲者
將來我唔知會唔會有人投訴+15裝過強, 打唔死, 屈晒機, 結果又被官方改到鬼五馬六
我相信就算掉幾多錢去玩, 都其實只係比隻GAME玩緊

以上只係我個人既睇法同對未來既擔心,
我樂於係一個大家都接受既模式下玩
起碼輸左有人鄧我唔抵, 好過贏左比人話我唔值
THX...

楊改之 發表於 12-5-4 04:01 PM
有玩家用錢去沖裝, 有玩家用洗飾-CD
同樣係用錢砌出黎, 各自取長補短
(BUT WHY沖神裝就冇問題, 0CD就有問題 ...

好佩服你打咁多字=.=

回覆 ╓幻風╜ 的帖子

我最接受你最後幾個金句......無論你係高手或弱手.有錢人無錢人.神裝人無裝人.都係比呢個game玩緊.....最大贏家永遠是Onlinegame

╓幻風╜ 發表於 12-5-4 09:37 PM
好佩服你打咁多字=.=

番工冇得打龍珠好悶...........

楊改之 發表於 12-5-4 11:12 PM
番工冇得打龍珠好悶...........

++++++

Agree with you as well....
There are no point by change the percentage....of cd
However, there a one thing I need to point out
Poko is not perfect as well there are ways to bit them as well
So no need to disappoint :)
There are few people know the way to win poko
Btw...just in case if you guys don't get what I mean
Poko = 皮可

I also find out that turtle are very good for fighting ec

I also find out that turtle are very good for fighting 0 cd ec

我都想同波可打下,聽聞話波可如果屈9成赢硬!但見而家天下好小見有波可冠軍!

wai.wai 發表於 12-5-5 04:43 PM
我都想同波可打下,聽聞話波可如果屈9成赢硬!但見而家天下好小見有波可冠軍!
...

Yea...that what I'm saying they aren't perfect
Some people already know the way to win

無論點都好...我都想唔變走0cd囉!@,@..如果唔係,用錢黎整既野,都比G M1手整冇哂@.@

wai.wai 發表於 12-5-5 04:43 PM
...

天天/波可
廢少少就俾高攻職瞬殺
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 02:17 AM , Processed in 0.038868 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存