2000FUN論壇

搜索
樓主: dylanng
go

[疑難] 魔劍裝   [複製鏈接]

龍少~ 發表於 12-5-6 08:27 PM
我建議用50L,會高攻過50S+字尾,L係冇字尾既
另外祝你收得齊3屬終傷紋  ...

50L係.............- -?

dylanng 發表於 12-5-6 07:26 PM
算啦........好鬼亂- -"
不如你地幫我提議一套裝~~~(我要打怪痛)    最終傷係咪一定要先會勁?
同埋 ...

仲有要打怪痛就唔係咩風/智
用魔力啦

dylanng 發表於 12-5-6 08:33 PM
50L係.............- -?

綠龍巢穴限時模式通過後有機會出既裝備

武器魔力字首,攻又唔係高好多,發動果額外攻擊力,只得果一HIT,仲要只限魔攻技,月光又唔係爆發型,得果一HIT又唔會多得好多
風就物魔技都得仲要持續十秒-人暴抗,仲要都有額外攻擊力

仲有,你要有50L,都要有裝先打到,唔係無裝就會有,
唔通等到綠龍D人打到爛哂,好似海龍咁..跟住等佢派咩 , 都唔知幾耐之後既事啦.

dylanng 發表於 12-5-6 07:59 PM
咁要風定係智好?
同埋字尾 I 同埋 II 係唔係隨機?
唔該曬

字首II係字首I既強化

字首I可以係鐵匡度整,整完可以去憐憫商店果個NPC強化字首II

佢問"不如你地幫我提議一套裝~~~(我要打怪痛)"
梗係比D良心建議人...
風的點會痛D,魔力的表攻高D,有終傷既話個度差好遠
為左降抗爆少左大量表攻
然後以"邊套痛D"黎做比較既話
梗係 50L,然後到魔力的,之後係智慧,最後先風
但係潛力佢唔岩既話,裝唔齊我講個D既話,風的好過魔力的添

佢個個問題,唔講budget,又唔講係咩裝入邊揀
紋章唔講,飾品唔講

咁最標準既答案一定係
10個50A 3屬終傷紋(智,魔力,風,致命 4個一定要有)
1個50A 終傷3屬爆擊紋
3巨人 頭手腳 潛有敏智(智頭+腳,手用意志)
上下衣50S 智慧II 潛有敏智
主副武50L 潛物魔爆
鍊雙戒50L 潛物魔爆,鍊就有敏智
耳環用技巧飾 潛有敏智

玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

想高攻高血可以打天梯換s裝

龍少~ 發表於 12-5-7 11:20 AM
佢問"不如你地幫我提議一套裝~~~(我要打怪痛)"
梗係比D良心建議人...
風的點會痛D,魔力的表攻高D,有終傷 ...

你d建議似係做 人多過建議...
依家你講勁就緊係50l最勁啦,但係無番咁上下裝點入去打大綠龍
點都要50s先,
又或者玩終傷,好似你講咁,巨人頭手腳,其餘50s , 紋章全終傷..
但係有幾多人玩得起丫
終傷紋一個都幾千c,等同千幾至到幾千hkd一個
佢玩唔玩得起先?
雙武魔力同雙武風 , 只差5xx攻,俾你有100%終傷,即係咪個一千攻
劍又唔同傭,爆發輸出,人地一下扣幾百萬,劍有無先?
至多一hit 幾十萬
俾你魔力字首額外傷害果hit中左,咪多得果5x%,100萬都扣唔到
仲要如果hit中左係d好少傷害既技,例如旋風,唔暴只扣得果幾千一下..咁你字首左都唔扣過萬
但係風就唔同,係持續形,10秒內,你暴擊多左,果十秒,你放多幾個技(月光,水月,半月,直線),都多過魔力啦
你講得無錯既,滿終傷玩魔力都唔錯,但係風都係可以
如果唔係玩終傷,我覺得風的一定唔比魔力差
至於智慧見仁見智,你要幫團隊輸出先用,對現時月光無屬攻,幫助唔大

Felix__x 發表於 12-5-8 05:50 AM
你d建議似係做  人多過建議...
依家你講勁就緊係50l最勁啦,但係無番咁上下裝點入去打大綠龍
點都 ...

幾千蚊一個屎忽紋- -"!!!!!!!!!!
我相信無人會擺咁大舊錢落去玩衣家里個狀況既龍谷!!

龍少人兄既提議OK既,但聽完你話一個紋要成千幾2千,我就真係玩唔起--"

有無D平民少少既裝提議?

我就想3巨人4霸龍(全部用風,手用生命),里個如何?

dylanng 發表於 12-5-8 07:39 AM

用風為爆擊定抗爆
如果1個3屬紋都唔用
為左爆擊而上下衣用風唔係好抵
因為防具黎講智慧個字尾好過風
如果要撐敏黎升爆擊既話不如雙致命戒+風耳,鍊
平民D既其實可以用住一套天梯先
唔用終傷紋既話一套50S好過你3巨人4霸龍,3巨人為終傷而用
而且反正整完天梯裝都可以用黎打天梯,屬防好重要
一套50S天梯+6,主副+8 夠你去打小綠龍
冇潛唔緊要,整好左會有人帶你打,路人會覺得你有心整裝架喇

dylanng 發表於 12-5-8 07:39 AM

防具就一定係生命/智慧

你想用巨人,即係你點都想玩少少終傷

咁你飾物記得要用番雙天啟,處罰飾

同埋點都要裝番個終傷紋,單屬果隻唔係好貴

巨人3件(300)+雙天啟,處罰(122+122)+終傷紋(170)

都有7百幾終傷既

但係你武器建議你沖到+8以上

如果唔係,不如唔好玩終傷,成套50S著就算

其實我連終傷都唔知係咩黎- -"(咩另外加既攻擊?好似280終,係咪即係個傷害+多280,每一次攻擊都會出?定係隨機?)
我係成年無玩,衣家玩返

我估霸龍(用曬智慧,手用生命)套我玩得起既,主副用魔力(暗SER一套大約幾多金左右?)

飾品(唔知用A飾定係S飾好)我用曬風的

至於紋章:破,魔,智,生,健,風,力,致,終傷(唔打算用終傷紋了,因為實在太貴,仲有2個裝咩好?)

dylanng 發表於 12-5-8 06:54 PM
其實我連終傷都唔知係咩黎- -"(咩另外加既攻擊?好似280終,係咪即係個傷害+多280,每一次攻擊都會 ...

直接唔好用終傷喇,一套天梯啦
而家既終傷係輸出加成黎,即係打怪5000既話,你有1300終傷就會變10000
但係如果得100終傷既話,打怪5135.5
低終傷效益真係唔高,而且如果唔夠爆擊,你用40A天啟戒爆擊更低
50S黎講,霸龍貴,輸出高唔係好多
天梯平好多,防禦能力高好多

龍少~ 發表於 12-5-8 07:09 PM
直接唔好用終傷喇,一套天梯啦
而家既終傷係輸出加成黎,即係打怪5000既話,你有1300終傷就會變10000
但係如 ...

天梯係?要打咩先有GA?對比霸龍邊套會勁D?

咁字尾係咪用智  魔力主副?
飾品就風,致命?

咁紋章唔要終傷,其如3個裝D咩好呢--"?

真係唔該曬你2位人兄既無私幫助><

十週年勳章(賀詞)

其實如果掂少少終傷

平民撐到最高係7xx 唔記得左exact number

天啟4件飾品+50a/b終傷紋+敗德3件+勝利雙武+稱號

為左玩平民終傷你一定要果4件飾品

而飾品係撐爆擊最快最平既一個方法

一對致命戒指加幾個紋章+綠/藍時褲+雙武潛力撐到大約1w8,姐係現階段最高

如果無左對戒指要高爆擊真係有難度,可能真係要靠3屬紋+爆 (話平唔平,話貴唔貴)

所以一係就玩終傷,一係就表功爆擊

玩終傷就最高7xx架啦,再上就三屬終傷紋 (三屬健康紋收10000$NT...)

就建議做個雙風

玩表功啊爆擊啊就簡單dd,做魔力又得咩又得

dylanng 發表於 12-5-8 07:30 PM
天梯係?要打咩先有GA?對比霸龍邊套會勁D?

咁字尾係咪用智  魔力主副?

天梯裝係打天梯換番黎,唔駛買
入PK場,上邊揀1:1,入場打,贏輸都有分
儲夠分可以去PK場左邊隻NPC換裝
打唔倒個分去換先考慮霸龍
霸龍高攻過天梯係套裝效果
天梯高防過霸龍都係套裝效果
大概相差就400面板攻 / 4屬防10.5% 4千幾抗爆
街團小綠龍主副其中一把智慧都OK,可以就梗係兩把都智,或者可能改版後要洗
你未整既可以留起放係度睇埋改版後點先
而家可以先用住50A眼淚裝整字尾2就夠,螺旋石平,+10智慧字尾主副夠你跟團

龍少~ 發表於 12-5-8 10:26 PM
天梯裝係打天梯換番黎,唔駛買
入PK場,上邊揀1:1,入場打,贏輸都有分
儲夠分可以去PK場左邊隻NPC換裝

咁我A裝唔用巨人住囉
是是但但用住眼淚換既A裝算.......

OK       唔該曬~

dylanng 發表於 12-5-6 07:26 PM
算啦........好鬼亂- -"
不如你地幫我提議一套裝~~~(我要打怪痛)    最終傷係咪一定要先會勁?
同埋 ...

如果你吾想洗太多錢

我有一個提議..頭手鞋,敗德 [終傷300] 上衣下装50s勇者或綠龍[為左防上衣下装提議50S] 主武/副武 50a勝利武[終傷210] [pvp用女神獎牌]
   前后2個吾同既40lv阿普天戒耳等...各加122終傷  加一個50a/b 終傷文,  呢套野可以推大綠=]輸出十分理想,而已成本吾會太高=]

呢度幚你計返,終傷有幾多 敗德300 勝利武210 天戒耳122+122  50a終傷文175 =929終傷'=]

提議主武副武器+10以上 50S防+8以上 敗得+8~10 就OK

路過zzzzzzzzzzzzzzz
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 03:53 AM , Processed in 0.035541 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存