2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 戀愛疑難雜症 突然有感而發
返回列表 發新帖 回覆
樓主: soldat24
go

突然有感而發   [複製鏈接]

而家進入90後時代,乜都變晒啦,有機會係樓主你out添

唔同時代巨輪就一定係岩?
我只係認清錯既風氣
90後有壓力就吸毒
係岩定錯?
唔同一直要認同錯既野?
醒下啦
你地自己以為好IN咩?
唔好咁傻啦
你地只係比錯既風氣帶著走
自己比人控制住
90後時代係咩到變晒
但係變壞左就要講

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

男性雙重標準+男女間惡性循環!!!!!!!!

太多的不正常   (人多好辦事)變成了正常 !!  
正常的 又太少   於是變成了不正常 !!  

努力堅持的 都被人說成港女   扮上菜  甚至是豬扒扮上菜
美女  被人說成 眼角高  不可一世  鑲鑽石 大女人 (看不起男人)

可憐又可笑的..小女孩們       被這些貶詞 嚇得 要送上門
或是 被某些男性的 歪理 ( 你唔同我做 等於 唔愛我)
社會上的 喧染 (笑貧不笑娼) 等等的  洗了腦
漸漸地  變成  用性換愛   變得隨便了!!
有些用性換錢  用錢換愛或換尊重..  變得____了!! (自行填充)
(其實 傻女 只是渴望 愛與被愛  及被尊重 )
社會大眾 都幾乎 齊心合力  把價值觀  道德觀 去扭曲! (又是雙重標)

我們做大人的   花了很多時間 心機 口水......
很多時都被 貫上了  老土    的 名稱!!
甚至 說是 代溝!!

我們很多時 愛莫能助...  眼巴巴的  看著她們在淚水和傷害中 成長!!

我覺得呢件事冇得用對與錯既角度黎睇

但我理解果位男人既心情
每個人都有自己底線
可能係果位男人既心中既底線比對女人既愛更重要
但咁唔代表男人唔愛個女人
只係每人都有唔同價值觀  或者佢對女人做過既事真係接受唔到

另外 我都接受唔到時下女性 做愛當返工 呢個情況
地球上既物種生來就有一個天賦 以及 任務
分別係 繁殖 同 傳宗接代
人類同普通畜生唔同既地方就係 人類有智慧有豐富感情
因為人有智慧有豐富感情 所以對繁殖呢件事 視為一件好重要好神聖既事
就好似中國傳統咁 結婚先可以洞房
但再睇返時下既部份女性 有屋住 有父母養都要去 "搵錢"......

唉 反正點講都係價值觀問題 我只可對女人們講句:保重!

有人話我地係老土
但係以前係好既野點解會被人忘記
壞既野就冇人去改
你地要活係傷害同痛苦之間係你地自己攞黎
你地唔自愛自然冇人愛
自己做人做到冇底線
你只係一個比人玩完既玩具
用完就唔理你啦

嗯 真係~~
雖然我都覺得中國傳統真係好保守
但從中真係有些許特點 係我地20世紀香港人應該學習

或者應該一開始就講清楚俾對方知自己既過去,接受唔到就早D分
唔好搞到要結婚人地迫你先講,搞到大家都唔開心

年輕時做事唔理後果,大左就點都要承擔返,無得後生除衫搵錢,大左仲可以扮處咁著數既

祝你開心一點

諗清楚先好,,真係會影響人地
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:18 PM , Processed in 0.025934 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存