2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古龍吹水版 遊戲意見提供 【6月28日更新】
樓主: HiMsPaCe
go

遊戲意見提供 【6月28日更新】   [複製鏈接]

就算合狗都有得選擇個外觀, 因為而家就算升LV打交多數都係合狗
好希望可以選擇下係唔係3轉樣定合狗樣

玩過星曲WEB

HiMsPaCe 發表於 12-6-14 12:13 AM
#2 - #21的問題已回覆,請留意#1。

題外話: 見到hims張圖諗起當年玩ser2 仲有無當年南京碼頭張相係到?

.晨仔. 發表於 12-6-14 09:41 AM
題外話: 見到hims張圖諗起當年玩ser2 仲有無當年南京碼頭張相係到?

呢張?

笑傲無雙

hims會唔會出返隱形金牌姐- -個倉唔多夠洗=.=

玩過星曲WEB

回覆 HiMsPaCe 的帖子

係呀 原本我都唔記得咩因由咁多人
睇返先醒起當年個個幫聯合討伐暉煌-.-
無耐暉煌都玩完

點解唔直接關格殺榜?
無左格殺榜都仲有大場 黃名 龍穴
新手想玩又唔驚升到高LV之後比人格
已有 1 人評分Good 收起 理由
FelixSnoopy + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

Kz_so 發表於 12-6-14 11:02 AM
點解唔直接關格殺榜?
無左格殺榜都仲有大場 黃名 龍穴
新手想玩又唔驚升到高LV之後比人格 ...

冇錯, 格榜既存在只係會令新手更難生存
雖然已經將格殺等級下限提高至250lv
但依家挽下手都可以升到250lv以上
個下限根本追唔切玩家既級數

我建議每個ser開放多兩個龍穴
而攻防先時係同依家相隔一日
依家:星三、星六 2100-2300
新穴:星一、星五 2100-2300

限制每個幫派只可同時擁有兩個穴
甚或一個穴(可行性甚低)

鬥魂既出x2符 好過直接340掛......  玩古龍係要時間喇... 下下一步登天有咩好玩.(係咪好似出左個換x2狗符npc?)
另外 果d一setset既eq 會唔會有可能eg 將件飾物拆件咁賣?畢竟好多玩家入2set同樣既eq只係為要件飾物
仲有 可唔可以出返d活動 幫衫 新幫技呢 . 同埋之前講開合ser .. 只係合左一個ser 就冇哂音訊,,?

紫秋羽  非常同意  發表於 12-6-14 04:27 PM

wvo 發表於 12-6-12 07:45 PM
我都升過32億狗.
所以,得出結論"升狗真係趕走唔少新手和重玩者".
另外,古龍根本不存在公平尼2個字.

純粹硬膠邏輯
由1LV升到545 LV 一樣趕走唔少人
你不如叫GAMEONE 出粒丸  食完人人545LV 好無???

no pain no gain
升狗最多都係1~2個月
自己因為果3分鐘熱度就唔玩 只可以怪自己
唔好怨個game

出狗X2 唔反對
出狗經驗丸純粹on9

最重要一點
D人一下就340狗會無所事事.......因為大部分岩岩玩古龍既新手目標:升狗升上340
一下子搞掂 就漫無目的/只可以釣果              D人流反而會少好多
因為縛唔實班新手

簡單D講
出狗經驗丸=短視 + 趕客效果
你無睇錯  係趕客(新手/重玩)

xX鎮兄  不能同意更多  發表於 12-6-14 05:38 PM
mch1229 + 3 非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

靠經驗丸果D升Lv...有乜引 咁不如刪晒game入面d怪

玩過星曲WEB

我都反對隻狗一野上到340!甘仲玩來有咩意思?不開放給我地直接同game one 收ac仲好仲快啦!出幫助隻狗升快d既道具絕對係好事!點都好出咩都無用lag機仲係存在!

玩過星曲WEB

其實講真當隻狗升完340後 可以做既得返升lv
唔知大家覺唔覺升lv仲辛苦過升狗@@
當你爆左x2,3,果 因唔想蝕既心態合狗個38分鐘完全要坐定定係電腦前面
應該唔止合一轉狗添你爆得符,果既話
連想做下自己野都唔得 當然呢個只限我呢d窮苦玩家-.-
如果你係港幣戰士大把貨係手 完全唔洗care呢樣
由我重玩呢4個月 眼見好多玩家放棄
原因有些是升狗 亦有些是升完狗後 唔知有咩好做 最終都係放棄左
總結我既感想 如果個份對古龍既熱情唔夠 玩落去無論升狗升人都會好快捱唔住 我會建議快d放棄
免得浪費自已的時間
(9噏完 謝謝你們花時間看)

其實狗已經好好升 佢EXP除左10倍 打既就無除.. 何必搞串個PARTY呢 我反而想佢突破33億好過 之後整D新狗樣  都算得上一次更新 11.0?
FelixSnoopy + 1 冇記錯既話 你係咪和尚?

笑傲無雙

其實佢出得鬥魂x2個npc. 好心佢就出埋張符啦!

同埋舊玩家40億狗. 新手只可以33億. 呢個已經唔係錢既問題. 係遊戲設定唔公平...!

笑傲無雙

認真講..任何GAME只要有商城..就唔會有公平架啦-.-....有咩GAME唔係有錢玩晒=.=老老實實...上左4XXLV後食初心都已經冇乜力升~~又唔係平..! 人地肯比錢買初心都冇計架~ 所以我覺得無論係人定狗...佢出EXP既野OR幫你一野上30E狗..我覺得絕無問題....你要講公平..姐係隻GAME唔洗搵錢? 咁邊個請人維護 邊個搞SER?!

燕麥片  又唔好話少數大眾咁啦, 好似貧富懸殊咁-.-  發表於 12-6-14 09:21 PM
燕麥片  其實有咩話必要唔必要..你試下同d新手講唔洗升狗, 佢地不知幾開心! 好多人過到340過唔到狗lv問題,狗唔係必要既野..如果哩隻game冇狗.會好好多!!!  發表於 12-6-14 09:16 PM
Chong  但其實最重要個POINT唔係有無$$ (狗經驗丸相信都唔會太貴) 主要問題係省略左必要既階段.....上線時間一定會少#120  發表於 12-6-14 09:11 PM
FelixSnoopy + 1 好同意你一句 有商城就唔公平.

再預測埋出左狗經驗丸既下場啦~
一出-->  爭住搶------>短時間多左極多新手--->狂爭真熟/狗技(或跳過)------->釣魚/無野做----->  一至兩星期內苦悶無聊--->無動力--->新手大批走人--->死城再現

其實真係唔好再出埋D一步登天既野
( 初心其實都已經係咁啦 唉)
新 手一步就340狗.......之後有$$既就做初心撚 ... 無$$既就漫目無的 跟住走人唔玩

以前就話釣果 之後升人lv
叫班一步登天者去乖乖升人LV  <--有咁既耐性???搞笑麼??
[有$$的總是少數   無$$的總是大眾    有$$=可以做初心撚  無$$=無野做)
大眾就短期內放棄隻GAME架啦

你睇依家釣魚場都少左好多人啦

所以再係咁 隻GAME真係擺唔耐

玩GAME更多是玩過程 不是玩結果
相信依家仲玩緊古龍既老手 仲玩緊係enjoy 吹水既過程
至於點解依家古龍多返咁多人
係有好多新人重玩因為掛狗時間長   多左D玩家吹水
先搞得旺個場

做人有時唔好太短視

HiMsPaCe 發表於 12-6-14 12:13 AM
#2 - #21的問題已回覆,請留意#1。

其實,若然不能全面關榜,我提議不如逢星期五,六,日暫時關榜.
D大節日同星期一至四先開放返個格殺榜~
一方面,吸引玩家回流,因為d玩家可以安心升lv,釣魚.
另一方面,對d用"自動升lv程式"而8轉的人,都可以講是一種懲罰.

我明白關左格榜,影響左gameone在狗果,不死方面的收入.
但它增加左其他方面的收入,例如:初心卡,升lv eq,升lv令,狗技,龍周衫.................

不死方面,其實,某d玩家利用格殺榜,只準自己友升而專格外人.
好多玩家都睇唔順眼,只是強弱懸殊,反抗唔到.
在較多人玩的時段關榜,我相信過多3,4個月就會有大戰睇~

Chong 發表於 12-6-14 02:31 PM
純粹硬膠邏輯
由1LV升到545 LV 一樣趕走唔少人
你不如叫GAMEONE 出粒丸  食完人人545LV 好無???

我同你的想法有好大分別.

升狗最多都係1~2個月
自己因為果3分鐘熱度就唔玩 只可以怪自己
唔好怨個game
我相信大部分重玩同新手都唔係3分鐘熱度.
只是某d老手太過份,又引又格,次數頻密!

加上,我認為古龍好玩是因為可以同班朋友仔一齊升LV,吹水,玩下PK
而唔係各自各自死埋一邊2,3個月,專注升狗!
偶然在Mon.前遇上,互相問候大家隻狗升成點,之後,再潛水升狗.

另外,升狗速度有快慢,次序有先後!你升完狗,你的朋友還在升,
冇人同你玩,吹水,升lv~悶得濟自然唔玩~

最重要一點
D人一下就340狗會無所事事.......因為大部分岩岩玩古龍既新手目標:升狗升上340
一下子搞掂 就漫無目的/只可以釣果

新手/重玩者升340狗是為左容易升lv!而不是玩古龍為左升340狗~

多謝收看

Chong  係呢度補充吧 我自己掛狗果時都幾乎晚晚比人格 但咪又升到340 唔好再幫3分鐘玩家搵定藉口  發表於 12-6-14 07:45 PM
wvo  天呀,我的POST又係最底/_\  發表於 12-6-14 07:32 PM

可唔可以出D任務/道具將百年防/天外天防換成真百年防/真天外天防?

wvo 發表於 12-6-14 07:22 PM
我同你的想法有好大分別.

你相信.......
OK  咁要講過殘酷既事實你知
事實上絕大部分人都係3分鐘熱度

至於新手重玩果度你應該GET唔到我講乜
用返你果句"新手/重玩者升340狗是為左容易升lv"

最重點係新手 升狗係必然階段 (為升LV/打架基礎)
當升完狗之後  就要升人

問題係連340狗都懶得去掛
有心機去升LV???

升人又要去釣果 但釣魚係非必要階段
因為可以同人地收...咁會唔使釣魚都可以

無左掛狗既必然階段
上線時間就相對  少左好多  因為非必要  特別係對3分鐘熱度既人黎講
上線時間一少  動力自然減退
睇我#116吧

你其實係咪覺得我針對你??
你搞錯了 我係反對#1 個提議
借題發揮 發揮到你個POST而已

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 06:13 PM , Processed in 0.064418 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存