2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 暗黑破壞神3 Diablo3 玩家們請入!!!, 一牙細一 係騙子,如果他不在3日裹將金錢 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: matinhang13
go

[消息情報] 玩家們請入!!!, 一牙細一 係騙子,如果他不在3日裹將金錢轉還,將進一步處理(三天己過,更新第六次)   [複製鏈接]

GX9901 發表於 12-6-15 04:03 PM
唉..好心d人用下腦啦...
網上交易風險咁大...誠信有幾多又唔知...咁就過數...
唔係有你地班咁冇防範心既買 ...

如你咁講
有人去強姦人地
你就講 唉...你地班無防範心既人類
下下都報警...麻煩既都係你地班人類

如果係咁呢個世界咪好有趣

tofupop  講得好-.-!!!好鬼怒見D人甘講野~~  發表於 12-6-15 04:52 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
暴走使徒EX + 1 中肯

總評分:  Good + 1   查看全部評分

GX9901 發表於 12-6-15 04:03 PM
唉..好心d人用下腦啦...
網上交易風險咁大...誠信有幾多又唔知...咁就過數...
唔係有你地班咁冇防範心既買 ...

(冇防範心既買家 佢地都唔會黎呃人) <ーー祢ge意思係世界有$先有賊、del 左$ 就無賊??
我覚得祢講野好有問題。。。
買家無防範、祢又知?防範了都被人騙係買家自己想??
呃人就呃人、無籍口ga low~~ 我放$係街都不等於祢有権利去取為自用
五好係到落井下石la ~~~
祢甘醒、五通祢人生中無被人騙過??祢被人騙過後、有人同祢講「好心d人用下腦啦」
五知祢又好五好受???講野前感慮下人地感受先plz
祢有講野権利、不過無権講不尊重人的説話!!!

tofupop 發表於 12-6-15 04:51 PM
(冇防範心既買家 佢地都唔會黎呃人)

有...我以前小學細個的確比人呃過一次...
所以我唔會再比人呃...
就算呢個世界冇錢一樣阻止唔倒 有人比人呃 同 就去呃人既人
點解自己唔可以小心d? 交易係雙方
應該係雙方公平既情況下交易...
what is "入左先" 呢d咁低b既說法都可以呃倒人 正正就"只"人買家"完全"冇防範

matinhang13 發表於 12-6-15 04:34 PM
如你咁講
有人去強姦人地
你就講 唉...你地班無防範心既人類

good!!!!! 重點呀
比人強姦既...其中1個好重要既原因都係 受害這唔識保護自己

社會法律可以保障/保護市民
但市民唔係由社會法律保護/保障
而應該係由自己保護/保障自己

冇左社會法律 你係咪可以去死? are you on尻?

GX9901 發表於 12-6-15 05:03 PM
就算呢個世界冇錢一樣阻止唔倒 有人比人 ...

點解自己唔可以小心d? 交易係雙方
應該係雙方公平既情況下交易...
what is "入左先" 呢d咁低b既說法都可以呃倒人 正正就"只"人買家"完全"冇防範
 <---

我都交易過幾次、同祢所講「低b既說法」的人交収過~可能我好運、幾次無問題
祢甘講、即係買家有錯、自己五保障、right??
不過祢自己都識講la 「面交都可以走佬啦」
有心人装無心人、就算点防、都無用low
不如大家五好買売、大家自己食自己、有可能o羊??
人生中一定総有幾次被騙的時候
祢話祢自己小学時被騙過、我五知、都無興趣知
被騙過幾多次只有祢自己心知、祢可五可保障一世五比人騙?好醒?
我地被騙過、結果係点都好、我只可以係件事入面学好教訓、避勉下次発生
不過避勉還避勉、不是一定避勉到low!!!

都係個句 買ge人想被騙?????
我五同意祢講法、因整件事我五覚得買家有錯、除非買家写明「祢来騙我」la
対於一D無造好防範的買家、的確他自己係有責任、自己無作出防範。
不過!!!対己経作出防範的買家来講、祢所講的低b理論、我就非常五認同、非常不公平!!!

應該係雙方公平既情況下交易<ーー

祢識講係雙方 如果他有心係要騙祢的話、祢覚得所有人都防到?
要造到100%公平交易、講就天下無敵!造就....???
如果個個講到好似祢甘醒、要警察都無用la~~個個都五被人騙甘醒~
五好同我講祢得!
世界太多低B , 不是所有人好似祢甘醒~不過我地係人、係応該伸出援手、不是落井下石!!
如果祢醒目人、不過只識得落井下石、甘係一個醒目行為?
祢甘醒、一定会想到ga wor ~~
仲有、祢有権不理、可以完全不用上心、不過無権落井下石

前面條友都幾反智 而家有人做錯野仲有人幫佢講野

唔通你就係果條友?

boblau12888 發表於 12-6-15 11:04 PM
前面條友都幾反智 而家有人做錯野仲有人幫佢講野

唔通你就係果條友?

如果警察覺得佢有可疑捉左佢
佢就真係GG

樓主仲未報警??你俾3日人無用的,系知錯就吾會想到去騙人,騙得就吾會想知錯,

玩過星曲WEB

希望你早日捉到個賊
支持樓主報警~!

講禁多做乜春?報警啦好冇...我想知結果

笑傲無雙 玩過星曲WEB

根本上.要交易.一定要面交.什麼你打電話我入錢..自作業.
撫心自問..俾錢人地..係你地懶.面交最實際.大家都唔認識.信人.真係笑話

暴走使徒EX 發表於 12-6-16 02:42 PM
希望你早日捉到個賊
支持樓主報警~!

THANK YOU
已經有進一步消息,早日破案

笑傲無雙

做得好啊,一定要搵人做下野先會怕!
支持你!

哈哈 阿SIR做野啦 睇下條傻仔有咩下埸先

GX9901 發表於 12-6-15 05:03 PM
就算呢個世界冇錢一樣阻止唔倒 有人比人 ...

你邏輯出現問題了
買野俾人扼,係的確買賣雙方都有責任,一方係承受俾人扼既風險,另一方係承受扼完人可能受到法律制裁
咩叫冇防範?
如果人同人失去互信,我估你將來都會覺得呢個社會好黑暗,當一個人唔能夠相信人既時候,係一件好悲慘既事,一來係你經歷左既野令到你得到咁既後果

比人強姦既...其中1個好重要既原因都係 受害這唔識保護自己???
呢D唔係人講既野,因為你只係講緊旁觀者同埋係馬後炮既野
一個人既自主行為,唔係因為你一句野,個個就成日諗住點提防人,驚俾人強姦
保護自己只係馬後炮既野,你經歷過?咩情況下會俾人強??我相信你入到監獄,你都保護唔到自己俾人玩菊花,如果遇到果D人,唔好講埋D咁唔人性既野
雙方都有責任,唔係你講保護自己既自己一個人既責任!

D仔乂  講得好! 思考邏輯一流 你可以試下搵D報章 寫下寫評 GOOD~  發表於 12-6-21 01:34 AM
『浩~哥仔』  真係要比個gd你!!!  發表於 12-6-20 04:39 PM
tofupop  正解!!!!good pt!!!  發表於 12-6-20 03:25 PM

樓主個賊捉左味@@?

不過話說佢連TAG都未比你..你就聽晒佢講過數....= =

快D捉左佢啦 我唔想俾佢昆呀

有銀行戶口拉得..不過要耐小小... 遲早都拉到既 樓主放心 拉到放上黎分享下

講真,樓主,你已經冇可能會拉到佢了,因為你比佐咁多日時間佢,
你應該第一日就要報警,如果係第1日警察都有可能唔受理架,個千零蚊,警察好小會受理.更何況你咁多日了...
本人都試過你咁既情況,但最後都係無佐件事...報佐警都冇用...
除非你係比人昆佐幾萬銀.如果唔係都係好小會受理.香港警察就係咁,避得就避.
警察係唔會為佐個小小錢而用到咁大人力,物力的.因為佢拉人就要用埋GPS等等既野.
咁樣要浪費好多人力物力時間.所以樓主你都係當趺佐啦...
你報佐警,佢都係叫你落份口供,之後就備案,
年幾兩年之後,佢就會消FILE....到時你都會唔記得佐件事..
一係你就自己搞大佢,搵專家查佢IP,用埋GPS,查埋佢住邊,之後你報警就有用了,可以上門拉人...!!!!
不過你都要用好大筆錢先會搞得掂...所以最後雙方都係蝕!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:28 AM , Processed in 0.044914 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存