2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 說夢、解夢區 係一個有熔岩既地方同一個唔識既人打架.. ...
返回列表 發新帖 回覆
go

係一個有熔岩既地方同一個唔識既人打架.. [複製鏈接]

我琴日發夢夢見我自己去左一個有熔岩既地方同一個唔識既人打架
入面除左我仲有1個女仔(舊同學但超唔熟)同埋佢男友,仲有兩個唔識既男仔,
而同我打架果個就係果個女仔既男友,但唔知點解佢個身體好怪,成隻怪物咁,左手手臂好大,好似l4d2入面果隻tank隻左手咁樣......
跟住佢就好似挑釁我咁,然後我就同佢打起上黎,但唔知點解佢係唔夠我打,最後我單手捉住佢掉佢落d熔岩度然後格左1,2秒蚊番佢上黎掉左係地下而個"怪物"係完全變左骷髏,之後個女仔就係度喊,然後我話,我知你會好憎我,但係唔可以怪我,呢d係佢自己攞黎既...
之後我就離開左,個夢都完左...
然後個夢就完左...求解...

回覆 Kin520y0u 的帖子

你好,本偵探是以推理來為人解夢
由於夢是因一些特別事件非常深刻而產生,因此本偵探認為夢是人的各種經歷累積而成的真相碎片
若你能夠支持本偵探,希望你能夠於以下網址讚好或+1。
http://www.facebook.com/DetectiveIC
http://plus.google.com/110031221964724763875/posts

通用解夢知識都避免提供了,因為現在問題是『遊戲』‥‥‥
雖然本偵探是喜歡偵探推理的好物,但本偵探亦清楚明白 Left 4 Dead的遊戲

因此本偵探就單刀直入,推理一下夢的意味。

【】是關於夢的關鍵字

首先,你在一個熔岩的地方,熔岩附近依然是高溫地帶,為何你們會在那裡呢?
因為災難被困?因為特意在這場景打架?
其實這都是反映了一件事,就是【熱血】
若是災難的話,也不應該因被挑釁而打架,難道不懂看情況嗎?
若是特意在這場景打架,更是不怕死的行為。

而為何他的會挑釁你呢?是你對他有某種威脅嗎?還是看不起你呢?
不管是哪個原因,你都是出手打人,你是衝動?抑或是早就要對決?
最後更有一件事,你是足夠打敗一隻怪物,而且有以單手捉怪物下去的氣力。
其實你是否【已經擁有神奇的力量和勇氣】呢?

你打敗怪物之後,叫女舊同學別怪你,因為怪物是女舊同學的男朋友,即是你不求原諒,而是認為因為他人的錯才導致自己犯錯。
會否有點【自以為是】呢?

【熱血】【已經擁有神奇的力量和勇氣】【自以為是】

看清楚了,真相之光!

推理結論:其實你個人可能比較上熱血,而在夢中是希望自己成為『英雄』般的角色,基本上是常發白日夢的吧?可能有點自以為是,但亦會因這個性而獲得勇氣,令不少困惑你的事都勢如破竹的解決。

建議:當然,你也不能因過份的自信而面對每一件事,應該更想清楚任何一件事,否則可能連犯了錯也不知道。

um,點解係果度同埋點解打起上黎我就唔知..一入夢就已經係度..
不過都唔該哂先
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 05:39 PM , Processed in 0.027011 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存