2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Cyphers 智障系統 趕絕玩家
樓主: hanggod222
go

[閒聊討論] 智障系統 趕絕玩家   [複製鏈接]

笑傲無雙

302805729 發表於 12-8-24 01:59 PM
其實樓主應該係上網好慢同玩隻game玩得幾LV果D人黎

4星會員既質素
我講左完全冇lag同已經29lv
你睇完個標題就回覆?

hanggod222 發表於 12-8-26 01:28 AM
4星會員既質素
我講左完全冇lag同已經29lv
你睇完個標題就回覆?

sorry,睇完你第一點完全冇留意第二點,因為你講既野實在太無理,依家認真回應你

第一.線路問題, 我琴日都有試過lag到玩唔到, 但係依樣只係個人問題, 當你lag機/斷線既時候,依然仲有大把人上線玩緊,關爛豆server咩事?

第二..亂入補位,雖然依家隻GAME已經取消左依個亂入既系統,但係問心果句,有冇一樣系統可以滿足所有人?有人不滿亂入系統無左,冇品既玩家走左場之後留低既只係一個唔識防守既NPC,咁樣無左亂入系統你羸都變輸啦

第三.修裝費用,既然你話你唔係無錢修裝,區區600,1000,2000,就算10000, 29LV既你起碼有10萬克朗坐底,咁樣既比率有幾貴呀?

總結,你唔好用你個人主觀感受黎完全批評隻GAME係智障系統,你話我護主又好咩都好,你自己諗清諗楚你講既野到底係咪要去到用「智障系統」依個字眼黎形容CYPHERS

笑傲無雙

回應番22樓

1.線路問題 我有時會係loading畫面彈番出去大街度
  跟住修裝就會成600-1200 但點解仲會有d lag到霸體無敵既人可以順利入到戰場?
    我問過公會成員佢地係完全唔覺得我有哪怕少少lag
    我咁順有時都會彈番出去仲要修裝貴一貴 點解d lag機既人又可以順利入到?
    又唔見個系統會第1時間將d lag機既人彈番出去? 咁仲唔係有問題?

2.亂入系統本身係滿意既人多定唔滿意既人多? 你話有人走場想要人補
  咁我都話 可以加番個詢問介面問下是否願意進行替補 我一直都唔係話要冇左依樣野
  不過要尊重番玩家個人意願咁解 唔問過玩家就攝玩家入去先叫做亂入

3.就算我有10萬克朗 都係我自己賺既 有咩理由要我咁樣白白俾多幾千出黎?
   錢多就要回饋番d出黎嗎? 你又唔見李生會咁做? 而家出事果個係我唔係你 你梗冇問題啦

總結 你雖然話係認真回應 但我唔認為你有認真思考
智障系統主要係指爛豆既管理同經營 CYPHERS俾佢代理自然被蹂躪

hanggod222 發表於 12-8-26 11:07 AM
回應番22樓

韓服本身已有既系統關黑橘咩事

hanggod222 發表於 12-8-26 11:07 AM
回應番22樓

我覺得再同你討論落去都無意思,你講極都唔明

第一.LAG機同斷線係兩樣野黎,請問你有冇了解過ISP?

第二.我唔知唔滿意既玩家多都滿意既玩家多,你有興趣可以開個技票POST。
另外亂入系統好多都有,無論係外國GAME又好,本地代理公司既遊戲都好,我唔明有乜咁智障

第三.咁你玩得就預左,你斷線又唔見我斷線??唔見出面大把人話智障系統 趕絕玩家?

雖然我好同情你係咁斷線都要比修裝錢, 但係唔代表CYPHERS係智障系統,趕絕玩家

笑傲無雙

test2000 發表於 12-8-26 04:11 PM
韓服本身已有既系統關黑橘咩事

韓服我唔清楚 但港台服而家係咪乜都跟足韓服?

笑傲無雙

302805729 發表於 12-8-26 06:07 PM
我覺得再同你討論落去都無意思,你講極都唔明

第一.LAG機同斷線係兩樣野黎,請問你有冇了解過ISP?

1. 我係loading左一兩秒彈番出大街 跟住修理費極高 算唔算斷線我唔清楚
  但lag機即係ping高既人都唔會彈 我依d正正常常既人先彈我出去 我再問一次 咁都冇問題?

2.你話亂入系統好多都有 邊度有? 我淨係知 Cyphers 入面既玩家 以我所見所聞
  被亂入既玩家都係無奈同憤怒居多 有幾何能夠僥倖反敗 或者被亂入到必勝既局?
    加番個詢問介面係咪太強人所難先

3.咩叫玩得就預左? 預左傾家蕩產定心智失常定係咩 我玩其他game都未試過自己問題而斷線
  出面既人唔會跟我同一個口號叫住智障系統 趕絕玩家 但同樣既主題相信你有眼都會見到

智障系統 趕絕玩家令你反感既 我明白 因為我發表時狀態係憤怒 最多都只係標題過火
不過你都必須承認你根本冇認真思考再討論
你話我唔明 但請認清楚係我先發表主題你再回應 我先係覺得你唔明我講乜

同埋你之前只有一個帖係稍稍認真回應 何來講我都唔明?
難道有其他帖係你分身? 哈哈開下玩笑

hanggod222 發表於 12-8-26 06:36 PM
1. 我係loading左一兩秒彈番出大街 跟住修理費極高 算唔算斷線我唔清楚
  但lag機即係ping高既人都唔會彈 ...

1.係有問題,但係你個人問題,唔關game事

2.亂入系統既GAME例如GUNZ, 至於詢問介面,你要明白電腦既野有時係無可能做到咁人性化

3.預左比修裝錢,預左彈GAME,如果斷線返去大街都可以叫傾家蕩產我冇野好講

4.任何POST標題係最重要,你睇新聞都係被標題吸引先至去睇內容啦

如果我咁都無認真思考再討論,咁我再打一大篇字都無意思,何況你討論既野愈來愈發至你主觀感受,根本無冷靜過

笑傲無雙

302805729 發表於 12-8-26 06:51 PM
1.係有問題,但係你個人問題,唔關game事

2.亂入系統既GAME例如GUNZ, 至於詢問介面,你要明白電腦既野有時 ...

1.系統識話我咩線路不穩所以彈番大街 但唔識彈d高ping值既人番大街
  好明顯係佢地問題啦 我至少唔能夠霸體無敵乜都唔理直接拆塔

2. 好重要既一點Cyphers唔係gunz 至於人性化既詢問介面
  我覺得只不過係基本野 我自問玩game唔係為左做人後補
  爛豆會有人性自然會加個詢問介面 我補充係我鬧之前加先叫有d人性

3.傾家蕩產果d我只係舉個例 彈我依類正常玩家唔彈高ping值玩家
  已經係唔公平既表現 遇到唔公平係咪要講出黎 唔洗我教你掛哈哈

4.標題吸引左你入黎就係要你睇內容 你第1個回覆明顯冇睇內容同懷疑係隨便灌下水
  我自然針對你

主觀其實同冷靜冇乜關係你要明白
話你唔認真思考係因為有d野你有認真諗過你冇理由會同我呦
正如第1點係話唔公平 第2點係話唔尊重 第3點本身係講緊我既擁有權咁
講得咁白希望你會明白

笑傲無雙 玩過星曲WEB

你有錢買個VPN玩下韓版先講
玩韓版 好小出問題
唔信自己玩下
<最好 不要開免費VPN>
因為多人用勁lag

我唔會再同你係無得同你討論既論點再去同你討論,我講緊東,你就講緊西,完全係你有你講我有我講,乜野都話你覺得應該點你覺得應該點,完全無諗過條件上能唔能夠滿足到你既需要。你認為詢問介面係好基本既野,但事實上係亂入既時候載入數據要加個「詢問介面」係程式上係好難做到,原廠程式人員係唔會因為你一個想要加個詢問介面就要重新寫個程式去滿足你, 你要清楚現實還現實,理想還理想

仲有你依個POST既重點就只有不滿爛橙,但標題就去左話「智障系統」 咁請問你不滿既係爛橙定係系統?

而係你內容入面,都係針對系統話你線路不穩彈你出大街,我再請問多一次,係唔係所有玩家都係比人話線路不穩之後彈出大街?你係唔係代表全部人?你憑乜野話智障系統?

如果你去韓版玩既話,無出現你POST內容講既情況,你標題會唔會改成智障爛橙,趕絕玩家? 你要搞清楚 智障既係系統定係爛橙? 係原廠設定還是代理公司?

至於你話遇到唔公平要係講出黎,無錯的確係好,不過我係反對你開POST係鬧系統,而唔係反對你話爛橙SERVER

笑傲無雙

302805729 發表於 12-8-26 09:47 PM
我唔會再同你係無得同你討論既論點再去同你討論,我講緊東,你就講緊西,完全係你有你講我有我講,乜野都話你覺 ...

亂入系統令到好大部份玩家不滿係事實 我作為玩家話要加個詢問介面都只係提議下
解唔解決到唔係我去考慮既事 亂入系統你話有冇錯? 我聽講而家個亂入系統冇左
呢個就係現實

仲有我已經承認標題係唔冷靜既狀態下改既
如果你想深究我點樣唔冷靜既情況下會用出依個標題我都可以答你
有冇需要?

線路不穩彈出大街 既唔淨係我一個 曾經公會組隊都有全隊彈出
但有d人修理費88 有d就好似我咁六百至千幾
我就有d奇怪 我點解要代表哂所有人先有權作出批評?
就正如你都批評緊我一樣

已經冇再玩依隻game
標題要點樣理解係你既自由 我冇咁神通廣大去了解到底亂入,彈出大街等等係關爛豆定韓國事
但基於我玩緊既係港台版 你可以理解為我批評既係爛豆代理既 Cyphers

hanggod222 發表於 12-8-27 12:27 AM
亂入系統令到好大部份玩家不滿係事實 我作為玩家話要加個詢問介面都只係提議下
解唔解決到唔係我去考慮既 ...

亂入機制原意係確保兩隊都有五個玩家對戰,台服情況咁惡劣應該係人少既關係- -

網絡不穩方面,我都覺得系統判定的確係有問題- -
不過個人基本上都係選人物或載入時彈出廣場,亦未試過連彈,影響不大,可以接受

修理費係睇裝備,有平有貴好正常

笑傲無雙

test2000 發表於 12-8-27 01:04 AM
亂入機制原意係確保兩隊都有五個玩家對戰,台服情況咁惡劣應該係人少既關係- -

網絡不穩方面,我都覺得 ...

我配裝重量唔過100 會連打都未打就修裝千幾都係因為loading時彈出

hanggod222 發表於 12-8-27 03:43 AM
我配裝重量唔過100 會連打都未打就修裝千幾都係因為loading時彈出

唔係睇重量啊- -係睇裝備
既然都唔玩亦無謂多講

玩過星曲WEB

hanggod222 發表於 12-8-21 04:22 PM
我由公測玩到而家升得越高lv就發現隻game越多缺陷
根本就係想趕絕玩家 搞到隻game變成短線遊戲咁
1.斷線/線 ...

1.斷線/線路不穩天價修理費 有時入場會話我線路不穩
   跟住就彈番去條街度 去修理下裝備成600蚊-1000幾蚊,

咁樣都叫多?我依家19LV都有10M,我仲可以哂1萬蚊買
   暴能之書,區區600蚊,1000蚊算係咩?600蚊-1000幾蚊你都
   話多,你真係要問下你自己D錢洗左去邊.線路不穩彈左你2-3次
   真係只好怪你黑,唔可以怪其他人,可能佢線路真係不穩,我都試
過依D問題,但我間中彈1次,冇你咁跨連續彈2-3次- -

2.個亂入補位系統真正有爛豆特色 一個人中離 搵個無辜既人補數
    好啦,係23-8-2012已經取消左亂入系統,你開心啦,唔洗搵你入去
    補位,依家人地彈左,搵左個電腦補位.
    我想講韓服係有亂入系統,個人認為韓服交得隻game比台管理,我覺
    得台服應該跟返韓服.

其實樓主你玩左幾耐
修理費 其實 , 錢真係好多 , 每日15000$ 加埋每日送5個金磚 ,  解任既錢 , 都超過3萬蚊
網絡不穩定呢個因素你打即時性遊戲 ping太高之類 不嬲有問題 , 佢只係多一個手段防止LAG既玩家 , 咁佢計你斷線都係無可口非既事

亂入系統 , 其實你玩咁耐應該會發現 , 被拆塔既一方 , 亂入入去個陣會比對方多錢 好多 , 同埋唔會計戰績 , 真係大家合作既話 , 反勝既機會好多 , 玩耐左都知唔係有多伊爾之類既人物 , 到最後緊張時期 ,  根本一團滅 , 理你有幾多塔守住 , 都係比人拆到喊
依家無左呢個系統 反而好麻煩 , 有人中離 , 基本人打小個咁..

你就智障

我可以答樓主既就系
-成日彈返去大街只要重開game已經解決-.-(我就得,唔知你部神級電腦得唔得)
-全隊彈系因為有一個人彈,所以全隊都會彈-__-.!
-d人霸體系出去唔知整d咩先整到霸體..(我唔識,但我有個fd識,佢話出去整d野就整到)但好似已經封左
-依家無左亂入系統仲衰,搵個on直直既電腦系到托咩?!
-你話有幾何亂入會反勝,我話比你知我亂入通常都贏-.-.

xtra0304 發表於 12-8-29 12:50 PM
我可以答樓主既就系
-成日彈返去大街只要重開game已經解決-.-(我就得,唔知你部神級電腦得唔得)
-全隊彈系因 ...

-全隊彈系因為有一個人彈,所以全隊都會彈-__-.!
係咪姐係如果彈嗰個係房主,就會全部1齊彈?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:58 PM , Processed in 0.034272 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存