2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero [日經]掛水個堆累炒到底為乜玩fez?
樓主: 笨~蛋~夢~
go

[國家] [日經]掛水個堆累炒到底為乜玩fez?   [複製鏈接]

十週年勳章(截圖)

以上係令玩家流失ge主因........

鬼整你 發表於 12-10-9 10:59 AM
以上係令玩家流失ge主因........

主因唔係掛水, 而係蓋技同唔拆OB  

今日發現原來d人一路坐水一路做其他野 我洗哂頻嗌收水 再主動易埋佢 佢都唔出水 仲大條道理話 "大家都有野做, 一時睇唔到姐"
吹撚漲左, 老實講 我真係無其他野做緊喎, 咁忙仲打咩機
已有 1 人評分Good 收起 理由
笨~蛋~夢~ + 1 咁忙仲打咩機

總評分:  Good + 1   查看全部評分

隻眼開隻眼閉
假使有日D街人會識得真係去踢D幽靈水工既話
天都光哂

有時自己盡哂自己本份,,盡哂力去為左一埸國戰
但是你只係一個人,除左小隊,所謂既街人
有邊個真係會理你,當你叫人守塔,出騎,出水
回應既往往只有..就是無人回應
果下真係好sad,,打得耐就會令到d盡力既人心淡
心諗:點解剩係得我咁傻仔係到仆心仆命去為左埸國埸
而果班掛水友就係到食花生,,比人打到埋粒水到就直接行開去第到掛
或者有幾個識郁既,,個死門係隔離比人爆緊都無人去理,,
又可以成十個人去追一隻雞,明明條線有十幾個可以靠拆ob反勝
就係為左一隻雞而輸左一埸國戰

久而久之,,依家真心打國戰既人又有幾多??

已有 2 人評分Good 收起 理由
笨~蛋~夢~ + 1 我依d真心膠...唉=[
小糖xd + 1 D人為左隻雞可以3lv ob都當透明

總評分:  Good + 2   查看全部評分

講到我都有d心淡

爾成習慣..唯有少d入街場=(

buffon1023 發表於 12-10-10 03:32 AM
有時自己盡哂自己本份,,盡哂力去為左一埸國戰
但是你只係一個人,除左小隊,所謂既街人
有邊個真係會理你,當 ...

我見d on9就黎完場都叫人唔好掛水,笑撚死

其實掛水多D星介

十週年勳章(賀詞)

我落到場都唔會掛水

1. 大多人坐水,最初果5分鐘睇唔出有D咩野問題. 但係到左對後期影響極大. 儲水快,好世界, 拎太快,死Q晒.

2. 掛水,不如出去幫手打,至少唔洗比人壓兵力. 條線唔夠人地打,自然比人壓線.

首先出去打完一場有8星戒
我坐完一場水都是有8星戒
打完一場裝備耐久又會下降
坐水一場裝備耐久又不會下降
坐水是無本生利,而得到的回報率一樣
為何要那麼笨出去打呢
出去打正傻kai,白痴,#%^#$^%&@#^%$&@^%#@
精人出口,笨人出手
況且坐水連出口都不用
坐水是智者的表現

ps:這是坐水神人去世前留下的一封信裡面所提及到的

1.用水既人少,12粒前你拎到佢地水,自然一粒都唔會浪費。坐到20証明無人用水...
2.打錯位置,以至OB被強奸,回頭既時候就痛斥坐水的人不去守,但唔識罵打錯哂位既人。

罵坐水既同時....問下自己位置係邊,附近有無OB你守 有無OB你拆,
罵坐水既同時....你有無比心機研究過擴建召喚,侵用哂未?邊到出巨人炸甚至QML會反勝?
無人話只有騎士先可以擴...講效率,起OB既時間根本就等於人仔行去下一支OB既時間,簡單D講拿住45水起連住三支OB係唔需要騎,起完唔一定番主水,直接去副水繼續擴或者上前線打,除非係辟地擴建先會用到騎。
路過主水就拎水用啦,尤其係識玩果D呀…

另外,掛水..AFK自然會彈GAME,你問佢拎水佢大多會俾到你,咁又何來掛水之說?唔守塔?你望下地圖,係無OB附近既我方玩家多定坐水既玩家多?你應該罵邊個?
高LV掛水就更甚,想上前線幫手,但係擴建擴到一PAT屎咁,前線殺幾多人都追唔到國血,又死死地氣咁番去幫手擴...幫手出召,一坐既時候,又俾重生番黎既話你高LV出去打啦,好心識玩既,就多D出正經文,教下新手出召擴建,佢地幫到手,你自然放心出去打。
已有 1 人評分Good 收起 理由
笨~蛋~夢~ + 3 哇!擴建(男)神出現鳥!

總評分:  Good + 3   查看全部評分

啲人冇心玩,不如del左隻game佢啦。

9978 發表於 12-10-12 07:47 AM
1.用水既人少,12粒前你拎到佢地水,自然一粒都唔會浪費。坐到20証明無人用水...
2.打錯位置,以至OB被強奸 ...

基本上除非出召起野/突然有野做(e.g.呀哥要我幫佢搵野)如果唔係我都唔會坐水
巨人三頭貓神馬的...騎都無隻出黎都哂氣啦=.=
騎擴依樣野我就一直都反對的(見到有人開場出騎我仲會黃頻嘈到飛起,但班人只會鬧我不會思考=[)
掛水個堆你丁佢佢係會比水你啊...你丁成分鐘佢咪比你囉
如果佢地唔係掛水點解成日死水都仲坐成幾分鐘都唔識行?就算唔係 佢地都哂緊場位同水晶
幫手擴幫手出召個d就唔叫掛水啦-.-40lv走去坐粒主水坐到天荒地老個d就真係掛水啦

擴又要自己搞 騎死0巨人qml又要自己出 我未學影分身啊x_x

我是雞仔 發表於 12-10-11 07:01 PM
我落到場都唔會掛水

1. 大多人坐水,最初果5分鐘睇唔出有D咩野問題. 但係到左對後期影響極大. 儲水快,好世 ...

入場>坐水>20水>出車解召>...

9978 發表於 12-10-12 07:47 AM
2.打錯位置,以至OB被強奸 ...

掛水既都唔會咁on9唔搵野卡住enter啦

d水工成日叫人"自易".
但明明最得閒係佢地..

笨~蛋~夢~  做乜推我d無謂post...btw我遇著依d人一律無視 就算幾急都好  發表於 12-10-23 08:38 PM

幽天 發表於 12-10-23 07:28 PM
d水工成日叫人"自易".
但明明最得閒係佢地..

唉我好撚認同 而家d水工越來越聲大夾惡 真係想叫佢地攬住自己d水直至完場.

有次我禁快捷鍵話要收水出死0
我收到39/50, 咁就易個叫 三并 既人, 佢一路係咁洗頻 出水19 出水19
咁我就主動易佢 佢搞左勁耐都出唔到水俾我
我問佢係咪唔撚識計數 我話-11
點知佢屌鳩返我轉頭
你睇唔到我話出水19咩? 我邊有咁得閒睇你差幾多呀?

真心嬲左, 咁係咪你出水19就一定只可以出19? on9到無盡頭.
已有 2 人評分Good 收起 理由
笨~蛋~夢~ + 1 唔好嬲唔好嬲x___x
唔知呀你呢? + 1 如果係我,我直頭屌到佢菊花都爆埋.

總評分:  Good + 2   查看全部評分

bro i know that feel

笨~蛋~夢~  圖都無張 無誠意a_a  發表於 12-10-23 08:40 PM

每次入場我第一時間唔係望條國血

而係望粒水晶

你懂的(笑)

笨~蛋~夢~  +1  發表於 12-10-23 08:39 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:46 PM , Processed in 0.045095 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存