2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 ~~~~~~~~~~~~~被爆AC統計區~~~~~~~~~~~~~
樓主: 恨天生
go

[抱怨專區] ~~~~~~~~~~~~~被爆AC統計區~~~~~~~~~~~~~   [複製鏈接]

我已經離開左隻GAME

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我反而好奇想知買幣用咩方法爆帳號

唔通賣幣商交易前需要你提供帳r號ID或者其他資料??
乜唔係正常有個機械人同你交易嗎?

上面有人話d錢用信鴿交易,之後就中招類似的意思
假如工作室咁Q勁,寄一隻白鴿送一堆錢就知道你帳號所有資料
咁點解至今未曾引發超大規模爆號事件呢?

既然工作室d錢多都用唔晒,為何唔起街上隨便見人就點名寄錢
d人見到封信唔駛付費有幾百兩,仲唔拿拿林收信?
咁爆號仲簡單快捷又方便
比著我係工作室,仲唔check下排行榜呀名人榜有邊d水魚玩家
作段野掟幾百兩,再寫話
「我好欣賞你的才幹/又讚d高手辛苦幫門派出力/呢到有幾百兩當係我小小心意請收下」

發生機率仲難過刷奇遇啦,大家咪又係估估下...

外掛爆acc就話有根有據,交易都爆到acc就冇乜說服力

以我所知~~~ 盜號→錢傳去工作室機械人→搵賣家放黑錢
但未聽過~~~ 買黑錢→工作室機械人與你交易→盜號

祭神KING 發表於 12-10-26 01:13 AM
我反而好奇想知買幣用咩方法爆帳號

唔通賣幣商交易前需要你提供帳r號ID或者其他資料??

巨商之前都有交易後被爆ac事件

小惡風 發表於 12-10-13 06:32 PM
聽人說了被盜者都有加入早前於九陰推介的加速外掛
自己下載得就預左比人爆
用外掛,低你地死:shakin ...

我部電腦連網都冇上,打打下就登入唔到
咩都冇比過人
根本隻game有問題

今日奪完書 就比人爆左.....
密碼比人改...我覺得隻game 真係好好玩..但..咁既留洞 係一個好嚴重錯誤

GoKe 發表於 12-10-26 11:04 PM
今日奪完書 就比人爆左.....
密碼比人改...我覺得隻game 真係好好玩..但..咁既留洞 係一個好嚴重錯誤 ...

其實有d盜號問題係系統出錯, 上個星期我朋友入唔返帳號,咁我地就意為比人盜左,跟住比哂資料比客服佢幫我地改左個密碼做123
跟住入返去一睇,咩都冇郁過,全部都冇變,連最後落線個位都一樣

遊戲又好, 其他地方都好, 被人盜號, 來源都差唔多, 埋怨代理之前, 請想一想, 有無某些情況, 似曾相識 ?

-) 密碼相同, 例如 官網會員密碼 與遊戲密碼相同, 或其他論壇登入名稱、密碼相同
-) 在瀏覽器、記事本, 或其他文件有紀錄密碼, 而又無進行加密
-) 有無曾經下載過不明軟件, 而又因為無用防毒軟件, 中左木馬之類惡意程式
-) 有無曾經使用無線等設備上網, 而無用任何加密程序
-) 被盜前, 有無進行過密碼修改, 或者多久(有)修改, 可能在瀏覽器中有紀錄
-) 遊戲程式存放位置, 是否有不經意被分享, 而他人有機會存取分享檔案
-) 系統中, 有無不明來歷程式/服務運行, 被盜前後有否使用可信防毒軟件進行掃瞄
-) 有無曾經係公司上網, 而非常確定所有同事既電腦都無出問題 ?
-) 同上, 如果家中分享幾個電腦上網, 又可以確定所有電腦都無木馬/惡意程式監聽 ?
.........

我以前玩魔獸, 都曾經被人爆過account, 不過佢只黎得切爆我隻分身, 我就已經上線, 仲要被我捉到正, 我好清楚, 我用既密碼獨特性同複雜性, 但係我仍然被人盜號, 唔通呢個又係戰網既問題 ? 我好努力咁去回想, 被盜前幾日我做過咩事, 於是, 我將電腦還原, 清除瀏覽器紀錄/暫取等, 自此就無取被盜號...

我唔知道g1會唔會真係出現問題, 但係我只從簡單邏輯去想想...

被盜, 並唔一定係你最富有
如果g1真係出問題, 點解你會成為其中被盜既目標 ?
網路交易唔同現實, 網路交易有跡可尋, 為左偷你幾錠、幾本書, 就要被人追查到 ?
既然佢都可以入侵左 g1, 點解唔搵d 無玩、好耐無上既帳號, 而去爆一個仲玩緊既帳號 ?
大家講到日日都有好多帳號被爆咁, 我好似聽緊江湖傳聞咁...

我知道被盜帳號會有幾徬徨, 而且, 代理商又幫唔到你, 會有幾憤怒, 只不過, 咁都唔可以做為借口, 去指責人地營運公司出現問題...

你可能永遠唔會知道, 當你玩一個網頁遊戲, 該遊戲已經透過Flash直接存取緊你電腦資料...
你可能永遠唔會知道, 當你安裝左個軟件, 但係防毒又無話出問題, 而佢正正做緊木馬做既事情...
你可能永遠唔會知道, 當你睇完一個網頁, 佢暗地裡下載既 JS之類, 有幾多係惡意程式
.....

當然, 你都可以指責我, 我可能永遠唔會知道, 原來 G1 真係出問題

反正, 自己檢查下電腦, 自己用都安心, 係咪 ?

shellhung 發表於 12-10-27 10:33 AM
遊戲又好, 其他地方都好, 被人盜號, 來源都差唔多, 埋怨代理之前, 請想一想, 有無某些情況, 似曾相識 ?

-) ...

樓上正解~ 必須讚

已經轉左台服

俾人爆左兩錠,再見喇九陰

比人爆了.....爆開了...爆開了...

都話左唔係個別事件啦,大家放心陸續有黎~~~

我都差D比條友爆AC.
好彩我即刻比左個AC.PW我FD同我一齊鬥上,踢條友下線.
仲叫我幫會D人係咁炸我個AC密頻.炸到佢LAG. (係某幫會學反尼,名唔方便講)
之後我即刻改密碼,先保得住D野咋.

不過我唔知條友咩名.因為我無比條友寄D野走

我之前無用外掛.無比過AC人都比人爆好0n9 .
對gameone越尼越無信心!唉!

今本就database 俾人入侵左..而且入侵時間仲要唔止一次.gameone 冇fix個問題
因為我發現係改密碼+3金個活動出左之後..不論你有冇改個密碼都一樣有人中招
有人話改左之後先中招...但我就係未改就中招
咁已經証明左...就算你改唔改密碼都一樣有機會被爆

另外..俾人爆account果d人好多都係合法玩家 冇用外掛
你地班友係度指手劃腳又話人用外掛 又話人個密碼簡單 又話同人做過買幣交易
我自己就係肯定冇用外掛,密碼由9個分別大細惜英文數字所組成, 未出改密碼活動 我已經轉過2次密碼
冇係其他電腦login 過..冇做過買幣交易..防毒又要係用正版..除左打九陰外..部電腦呢2個月黎都冇乜做過其他野. 掃毒都冇木馬
而家係gameone既問題黎! 今日你冇事..你好彩..就好似奇遇咁..睇幾時到你中...係度講風涼說話

今日吾身歸塵土 他朝君体也相同

比人爆ac 既路過

笑傲無雙 玩過星曲WEB

無爆個d 此時唔賣acc 唔通等爆左先賣?

已經轉玩江湖服桃花島

前兩日仲同班frd 恥心d 人俾人爆acc
第2日身邊有4個人連續被爆  
我依家平放acc都無人收

順便一賣: 2內36君子  腿技劍技全爆 身上有3錠  20日8.5馬     vip到12月8號

極平放

我星期四俾人爆左AC, 心情想殺人, 點解會俾人爆.? 之前好多人俾人爆, 我笑住話抵死, 因為官網話係用外掛.!你老母, 臭GAMEONE, 你都好意思上來發表意見.! 吊你老母, 唔識做代理就折左間公司啦. 我冇用外掛都俾人爆AC啦, 洗唔洗搵警察上來拿我電腦硬盤去驗, 我好樂意. 就識話查, 我就係見到你地不停推銷風雲此志同銷費活動, 你老母, 完全唔想俾人知.
我火都來,唔好怪我爆粗, 吊你老母GAMEONE, 你老母臭西, 我冇用外掛, 打機打左十幾年, 從網路三國, 古龍, 魔力寶貝.......都冇用過外掛, 又冇去其他地方上過, 你老母臭西, 錯就錯我買太多點入轉黃金, 玩左咁耐第一次俾人爆AC.
個GAME係好玩, 如果大家想玩落去, 請記住一點, 用錢買名俊, 技能書, 自供自給. 唔好同人買GAME錢. 可以買裝, 不過要即刻裝上身.

記住我唔係吹水, 我真係咩都冇用過, 只係知大家都有機會重招, 因為之前有一大批人俾人爆果時, 我係冇事. 但今日就一無所有.! 身上有官銀有靚裝D人, 最好自己小心, 下一次可能係你.
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 -5 不可使用粗口(相近文字)

總評分:  威望 -5   查看全部評分

比人爆左AC
已經轉玩江湖服桃花島
聽人講國服未試過有類似既事件發生..
對gameone真係好失望囉

仲未比人爆 不過應該唔遠了 個會幾廿人比人爆 每個會都係咁 反而D 細會好似冇咩事喎
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 07:06 AM , Processed in 0.070770 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存