2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AKB48 專區 飯了AKB♥ 1年有感~ [加左小小野]
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 咫噯龍
go

[分享] 飯了AKB♥ 1年有感~ [加左小小野]   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

回覆 kenchoi148 的帖子

好大誤會 唔該你幫我解釋

回覆 知名不具 的帖子

唔洗客氣~ 不過有d野想問問你 你簽名左下果個gif圖出自邊段片@@ 好正呀~.~
仲有呢張 知唔知出自邊度

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

回覆 kenchoi148 的帖子

你個張唔記得但我記得睇過orz
我簽名出自真假3making

我飯左年半左右,我好記得玩第一代1/48入AKB抗一開始推優叔,但之後玩隻game見到虎牙一見鐘情我仲記得飯左無耐優叔就黎香港,果時優叔黎香港握手200蚊,我同我個fd竟然話200蚊咁貴同埋唔係首推唔握,淨係去左睇佢.依家諗番起當時既自己真係好白痴....咁難得有top黎都唔握...
其實令我最深刻既係為左AKB比學校記左個缺點,我已經係一個唔介意比一d唔係AKB飯既人話我毒既人,我完全唔介意人點睇我.因為我都明白香港吹韓風,所以鐘意日本文化成日都會比人話毒.
話說果次我同一個AKB飯既fd係學校傾計,有一個隔離班鐘意少時既人走入黎搭爹,係咁係到話少時有幾勁有幾勁,我無咩點理佢,每個人鐘意既野都唔同,亦都無串佢或者踩佢個少時,不過佢講講下就係咁係到踩AKB又話咩成班拍AV之類...我當時嬲到係同佢鬧交,結果仲打起上黎...最後比學校記左過缺點,但係佢就無...不過我到依家都仲覺得當時打到佢爆江係值得既

回覆 hklme654 的帖子

理論好la 佢地無lala串akb係佢地唔岩 但係打到人爆剛就係你唔岩 你試諗下 世上kai子何其多 我敢講 成日無lala好似你打果班人咁串akb既 不下一千個 唔通真係打曬佢地咩 所以對住呢d人 唔理就岩嫁la 但係呢 人既忍耐係有限度 我諗如果唔係佢地太過份 你都唔會出手 所以 雖然呢種行為唔岩 但係我都係講一句 打得好

kenchoi148 發表於 13-1-3 10:04 PM
回覆 私名前Terry 的帖子

佢個回覆既意思唔係想表達羸左場交好威 而係想表達對一d唔了解akb就亂up既人 ...

到而家,基本上識我的人都知道我飯AKB
D人話我毒都冇所謂
就算有人挑釁我或者叫我唔好咁毒,我都係一笑置之
因為佢地連點樣區分毒的定義都未知
反正佢地話 動漫/AKB=毒 韓星=正常
我都係當笑話睇,當朋友之間講下笑包容得落
每逄有人話member點點點個陣就一定同佢地開火
嘈到俾老師叫出班房我都會力抗到底
外界的人佢地根本就未了解AKB的真實一面,
48系成員實係一班好努力的孩子,甚至比話AKB個班人更努力
所以係,member先係最唔應該俾人話的一群,
任何人都冇資格話佢地。

我飯AKB,我自豪。
我自豪是在於這班妹子的努力。
就算俾我重新選過,
我都係會選擇喜歡上AKB48!

其實我同網友知名不具都無提到個威字

而粗魯不一定只適用於行為上

或許是我錯,我把視線放在放到『每逄』『開火』『嘈到俾老師叫出班房我都會力抗到底』上

咫噯龍 發表於 13-1-4 04:29 PM
嘛,,先冷靜d~
人地點諗我都好難控制到  善意對待  人地可能恃勢凌人= =  無視 就可能會 "得串進尺"
而我 ...

一隻杓子怎麼敲得響呢?你愈有反應對方只會愈爽,你不管他...他就只是在自言自語/自我滿足

你貼出理據澄清時...你猜對方會不會看?敵對立場的人根本無可能會睇你篇野

外人角度從傳媒以外的地方看到某某組合的醜聞我相信他也不會相信十足吧...他們也有判斷力吧

其實我只係想勸大家不要跟黑子糾纏,你們也不是錯的...對方沬黑而你貼出理據,有沒有人看是另一會事,事非黑白暫時不管...最低限度你是有東西能拿出來『澄清』

雖說作為假飯的我不能與你們相提並論,但在時間觀念上,我就覺得這樣是浪費時間...跟一些主觀的人理論有什麼意思?有時間多點溫習做其他比較有意義的事不是比較好嗎?

私名前Terry 發表於 13-1-4 09:06 PM
一隻杓子怎麼敲得響呢?你愈有反應對方只會愈爽,你不管他...他就只是在自言自語/自我滿足

你貼出理據澄清 ...

同意,無謂理其他人亂講,你澄清個d人係要黑既話都唔會睬你,最好既做法就當有狗亂咁吠,唔Q洗理佢地,根本唔需要同d狗理論,得閒同我地哩d飯吹下水好過啦~~

負面的人和事當聽不懂、看不到便算了。
偶象的存在,是要為大家帶來快樂和鼓勵。世界上永遠都有持相反意見的人、為了他們動輒大動肝火、影響了心情很不值得外,亦有違當初快樂地飯AKB的原義。
已有 1 人評分Good 收起 理由
私名前Terry + 3 原義嗎......?

總評分:  Good + 3   查看全部評分

回覆 terry880926 的帖子

同意!!!!! 慳番d時間好過xddddddd  因為有時d人真係好賤 例如點呢 特登講d野黎串人地個偶像 明明對佢冇反惑 跟住睇下鐘意佢d人有咩反應 反應大就有野玩了@@ 我就試過係咁了xdddd 我家姐like韓星 之前特登串佢d韓星 明明對佢地唔反感 睇下家姐有咩反應 結果又罵交了 但我心中暗爽 但之後我飯左akb 佢又用同樣既方法激我 跟住問我 知道係咩感受未 原來真係會好不爽-.- 所以之後都冇玩了  我諗世上都有好多我呢d人xdddd 所以呢 唔理就最好的了 唔理就會冇引~

笑傲無雙 忍影世界

私名前Terry 發表於 13-1-4 09:06 PM

你貼出理據澄清 ...

嘛.. 各有各睇,,無視也不失為一個好應對方法 但我份人比較衝動:s

我地有我地中意AKB
把口生係人地到咪由佢講
唔通比佢講兩句會小左忽肉咩
同佢口戰都曬時間
因為佢根本唔明大家推既原因
同佢口戰我不如睇多幾段AKB片好過:)

回覆 hklme654 的帖子

雖然我唔支持暴力   但你唔打都打左了-.-
假如再有下次唔好理佢算啦
反正出手了 都係對自己唔抵既  一時之氣而換來學校既罰真係抵咩
有位人兄講得岩   人地會點睇AKB飯呢
所以咪當佢叫幾聲咪算

樓主戈條片係咩黎? 睇5到了

PS: 我由08年尾開始注意
09年正式飯上...

笑傲無雙 忍影世界

Amuse 發表於 13-1-6 11:45 PM
樓主戈條片係咩黎? 睇5到了

PS: 我由08年尾開始注意

整番好了~ 五知點解系個post到show五到出黎:s
放番隻無咁清既睇住先@@
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 06:12 PM , Processed in 0.047063 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存