2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 TERA [1月14日更新]小心騙子「huckhuck1030@hotmail.com」, ...
樓主: 98098332
go

[消息情報] [1月14日更新]小心騙子「huckhuck1030@hotmail.com」,盜用本人戶口卡及身份證COPY昆人,已準備同受害人一齊報警   [複製鏈接]

98098332 發表於 13-1-3 05:40 PM
早前玩TERA我賣白獅帳號,呢位人兄透過GAME入面既角色(低LV)密我傾點交易

後來同意我先比身份証+戶口卡(防 ...

睇完你編野 錯其實係你 原因好簡單 係你對網上行騙知識太低

玩Online game姐有乜理由連身份証+戶口卡都可以拎比人,

拎身分證都算啦,仲要戶口都拎比人,你好急要錢咩

同埋本人話比你聽你知唔知每個人個人戶口, ( 唔理係咩銀行戶口都好啦 )

都係有血有汗賺番黎自己金庫一樣,咁都拎比人 ( 如你戶口本身有1百萬你會點,係唔係都照過數比人?? )

你個金庫都幾容易比人參觀遊覽個渦 ( 即係你好容易比人呃晒你自己D野 )

仲有你仲話你自己係公司,如果一個人有工番或長期有收入嘅話

根本就唔需要賣帳號,因為online game帳號可以值得幾多錢

咁多唔多過出糧人工,依加D打長工如係大公司、大集團1個月起碼最少都有9千至1萬蚊不等

就算樣哀、D人話佢傻、冇女朋友、樣子普普通通都識計啦 ( 即係比聰明靚仔靚女仲識諗過你,包括本人在內 )

-----------------題外話---------------

唔好以為愈潮、愈型、愈靚仔、愈靚女就難呃,對本人黎講先至係最容易呃

因為: 驕兵......必敗,好似似件事為例咁。

驕代表心理上以為呃人係睇外表姐 ( 即係愈樣衰、愈有問題...等等就愈被人呃 )

兵唔係代表軍人係代表你自己

其實愈唔起眼 ( 例如: 樣子醜、冇女/男朋友、型唔起...等等 )

佢地嘅自己安全意識係愈高。 ( 包括個人資料...等等 )

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 08:18 PM , Processed in 0.035766 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存