2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 天下武術團 技術交流與理性討論
樓主: slamdunk089
go

[閒聊討論] 天下武術團 技術交流與理性討論   [複製鏈接]

同埋用 NOTEBOOK  打天下戈D    好易有ED情況  因為LAG機

熱血^^ 發表於 13-4-24 03:36 PM
講真bug呢樣野有冇用自己心照,不過都唔可怪哂客服,你地咁玩都係間接攪到玩家冇心機玩而走姐,浪費哂用左好Q ...

好似講到  人地有用BUG甘  ED 砌人生豬肉 真高超  比叻你

正如7.7江J所講,E個BUG系lag機果陣好易出,好似我有幾次打天下,因爲神lag塙到在場內都可以俾人話K.O到出場  其實E隻game有好多BUG就係人都知la,有時眞係人地在場內,但另一條友睇到在場外架po

一句到尾..你玩GAME,GAME玩你

holandsms 發表於 13-4-24 03:00 PM
一講理性討論就冇人出來討論...

討論得點都唔會理性
睇完就算,反正天下唔輪到疾機既人玩

大家~最起碼對天下仲有一定既熱情^^
其實我都不是新手了 好多情況我完全明白~
我不是'錯位研究大師'。但比到一條片大家睇~
原意唔係講誰是誰非 對與錯 只係我地呢隊團都十分無奈
而紅心都請睇下我地玩家 表達無效 只能在討論區傾返
洗唔洗認真重視返呢個問題~

(我都比人話過用BUG~所以半年前每場比賽都錄影。方便研究。可以比大家玩家交流打法都係好事)

江仔 你話notebook玩天下果D好易有呢d情況  因為LAG機 ,但係我係條片到見到好多次都係咁喎,唔會次次咁岩係比人KO出場果陣lag機然後見到自己冇出場掛....

其實留意下~~唔關錯唔錯位事~~ KTWO拉手哥度都有問題~~

I see in the video KTwo use Arm + KO for remove player from arena, he KO player and they come back so they use bug here... Normally it is not possible to return...
我看到在視頻KTwo使用ARM+ KO刪除玩家的舞台,他KO球員,他們回來,使他們在這裡使用錯誤...一般而言,這是不可能返回...

唔小定LAG機先會有第2局情況出現   狂沖1樣可以

修正:  唔一定LAG機先會有第2局情況出現   狂沖1樣可以發生

BadPicollo 發表於 13-4-25 12:27 AM
I see in the video KTwo use Arm + KO for remove player from arena, he KO player and they come back s ...

你錯了~~ 當你拉同一目標第二次係一定走到~

真係灰、可能以後大家天下時都要自己録movie去程清自己有無bug...
[ 如果在意人地点用bug、不過如多練習多配合点win対手、控到場人地点bug都無用] <---以前我被人甘話過馬上醒左
以家的所胃bug只少無以前ec 可全消buff, 無得場外用波波,界王爆N倍爆死人等過分。。
五出場只少祢仲有隊友。。五出場只少仲有打死人的方法,控到場的話戦術五通只得魔道拉手+ko/恐??? 祢仲有隊友、不是只有k two 的^^
令有4人控到場的話、集中的不会只有一個隊員。。
始終以様野、玩左成年、錯位一直都有..
如果話我見人出場、人地成日入返場以d情況。。我相信絶対比祢見得多....甘我次次開post講都幾煩..
以前我録的movie幾多以d情況録下。。。
我地又有誰可以講話100%一定係bug、不是系統問題o尼。。
人地都有付出過。。努力過。。組合過。。打到成績一d都五出奇.
一句bug, 好難令人理性討論的

老實講,我地都唔係第一日打天下團,亦都唔係未試過攞第一(當然唔多),有冇必需要用bug去打赢你地(其實我地想破更高CC多d),所以當曰大家都只係抱住娱娛樂既心態去打團,而我地也差d唔夠人打,所以最後才找到另一位天天(如果有心積累用bug赢第一都唔會用e個組合喇,更何況果日打完你地都輸左,要用bug赢就用到赢第一啦!!!
其實我自己咁睇,e d只不過係網絡及電腦硬件問題,因為每個人既電腦等級都唔同,而使用網絡速度唔同,所以容易產生差異(所謂既lag機),如果我地100%用肉眼去相信e d差異,就會有以上現象(小弟其實電腦唔係好叻,如有講錯及講漏,請幫忙指教),而我知道類似e d電腦既差異情況都會發生係相片既顏色度,一個相片檔案係唔同既電腦開,係會有差異,如果我地只相信自己電腦既顏色就錯了(除非你已調校好相方電腦)
講返遊戲,所以紅心係冇辨法電腦既差異。當然,我亦唔排除有bug既e樣野,但我只可係度講聲我地冇用及唔識用。

我都老實講我已講左吊足紅心成年佢都唔改,你地唔識可以去game找我已講過我會講比你知點解會咁,我只係想紅心改 我地全隊人裝備平均一定不強於人,只好用ko出場打小個來取勝,偶像呀偶像呀 你唔係唔知而家加流冰錯位劍已經好難再ko對方出場嗎 ??所以我們先用坦ko對手出場的打法,天下唔好話你地都拿過笫一我地都有試過,只不過想紅心改我先嘈,如果我唔出聲紅心又係咋傻當冇事發生的 唔通又叫人拍片,我一定唔會,拍都我自己拍,總之一句講哂想知呢個bug就搵我,起碼你地知左唔係當我吹水,我下一步會拍片比紅心知呢樣野.

仲有,龍珠既天下擂台玩法係以比武擂台淘汰制方式,而每日只有1次機會去比賽,唔好似其他GAME既玩法,所以有些人會好在意嬴輸,而當中出現差異既情況時,就會特別注意,因為輸左就要等1日先可再玩,所以就會話人用BUG,但有冇想過咩先叫玩BUG?

回覆 zackng5 的帖子

我已講過你可以來GAME找我,講比你知咩叫BUG(不出場),同埋你話我地好在乎輸嬴,你說錯了我地輸慣了XD

我已經在GAME入面等你來找我,唔通你連呢D勇氣都冇 ?真相大白不用在白說的.

我想問下你話試比人睇點BUG,但你係邊度試呢? 唔通你宜家可入天下武道大會既台擂? 點解你會講冇勇氣E D說話= = 而我冇講過你地在乎羸輸......你理解下我既說話先~

就在排名試比你睇
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 10:07 PM , Processed in 0.069094 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存