2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 想收個ac 但諗唔到收咩好
樓主: ☆無賴★
go

[閒聊討論] 想收個ac 但諗唔到收咩好   [複製鏈接]

wiwyzz 發表於 13-6-5 05:20 PM
冇記錯鎮派開太極同古譜開既分別只有紅霸同層數  
同層數傷害好似一樣

冇記錯...咁你記錯咁點...?  古譜同鎮派一樣傷 唔好玩我啦
咁d人洗乜用幾萬蚊收套古譜呀?

逆風屮流魂 發表於 13-6-6 08:53 AM
冇記錯...咁你記錯咁點...?  古譜同鎮派一樣傷 唔好玩我啦
咁d人洗乜用幾萬蚊收套古譜呀? ...

岩岩上埋大陸網證實
古譜開太同鎮派開太同層數傷害一樣
但鎮派最多4層,古譜可以6層
係爭個霸體 一個只可以單挑用,一個單挑+群戰用   

幾萬蚊係收成套太極拳,唔係收一套開太極  
古譜太極同鎮派太極最大分別係野馬距離長D+無視格擋擊飛+開太極紅霸

回番樓主
鎮派龍爪唔係唔勁
但擺落少林到就廢晒
龍爪手食內息罡氣為主,+怒技食埋臂力
但少林3內  內息罡氣都低,得臂力同體叫見得下人
但係易骨你最多易一樣,所以一係內息低一係罡氣低   
呢個都係大陸網D人插佢少林垃圾鎮派既原因
因為少林鎮派,係比練江湖內既少林用,唔係比3內少林用

建議你唔好買少林

wiwyzz 發表於 13-6-6 03:42 PM
岩岩上埋大陸網證實

你得個講字冇用 有冇supporting?

wiwyzz 發表於 2013-6-6 15:42
岩岩上埋大陸網證實
係爭個霸體 一個只可 ...

龍爪大技係臂內雙加乘,咁如果學你咁講,咩江湖內功可以臂,內,罡都高?就算易骨,你都要易骨既屬性高先得,例如你身法200想轉晒臂,咁都要你著既裝十卜到爆3個(身,內,罡)屬性嫁,如果十卜到都唔使易骨啦,洗晒呢3屬夠啦。而且識玩既人都知少林3內係靠爆4相嫁,唔係既話3內比個buff你做咩?雖然各個門派內功有影響強弱,但主要勁係人,唔係門派。

princealvin0623 發表於 13-6-6 09:18 PM
龍爪大技係臂內雙加乘,咁如果學你咁講,咩江湖內功可以臂,內,罡都高?就算易骨,你都要易骨既屬性高先 ...

龍爪得大技係臂+內  
其他招式傷害都係睇內息   
命中同暴擊就睇罡氣

睇番少林3內
先天臂唔係特別高  陽剛3套門派內功,丐幫最高,佢同錦衣一樣臂 但錦衣特效加臂
內息同罡氣直程低
你唯一可以簡就係體易內/罡
易內就冇命中
易罡就低輸出
到頭來不如用番太祖
特效 兩分鍾一次幸運大抽獎    抽完D相得20秒
抽中4相就勁,但係如果次次4相D人一早轉晒少林
有個別幾個相既效果 根本冇人想抽中咁濟  抽完之後,你仲要準備之後成分幾鍾冇3內特效

少林3內係公認廢

江湖內係冇臂內罡都高既
但係有招殘陽功訣
就天生屬性較平均之餘 內息同罡氣 都係偏高   剩係計內息罡氣係陽剛內功之中最高
就咁睇屬性係最適合玩龍爪手既內功  
就算計番殘陽功訣既臂力,都高過少林3內既內息

影響勁唔勁係人唔係門派  <--呢樣野除非你全部靠古譜/江湖內,唔係我建議你都唔好亂咁講出黎,棧比人笑

另外逆風屮流魂 你要資料自己上去搵
要指出人地錯就靠自己搵資料指證,唔好做廢人,用下隻手
百度貼吧

wiwyzz 發表於 2013-6-7 03:07
龍爪得大技係臂+內  
其他招式傷害都係睇內息   
命中同暴擊就睇罡氣

睇番少林3內
先天臂唔係特別高  陽 ...

分析係好事,上網睇資料係好事,但戴返眼鏡睇清楚人地武當同少林想2揀1,下下叫人玩江湖內,咁使咩問玩咩門派?好多勁人玩江湖內同3套古譜添,咁下次個個都咁答啦,收晒佢囉,另外勁係人我當然係講技術同裝啦,有d就算用極樂都係手殘小學雞點玩,有無玩過國服或睇下片,龍爪中距離噴人都好屈嫁,唔一定要最痛最高攻先勁既,錦衣爪最高攻咩?咪又係屈,有少林係玩身體裝嫁,阿醒!而且命中方面我都唔明你講到好似完全打唔中人咁做咩?咁玩全臂體裝,內罡果d唔使打啦,就算400閃都無機率下下閃,有經脈架,暫時3內時期算夠用啦,另門派內功的確影響當時既實力,認同的,例如2內君子無腦踢,但依家無君子用無腦腳玩得勁咩?而且香港3內鎮派都未開始就信晒大陸仔講既野?個個都話自己門派唔勁去解釋自己技不如人,輸左咪賴囉,爆4相你都要識用先得嫁,你講到爆4相好慘咁,得幾十秒,比你1個鐘啦好冇?buff代表額外既特效,睇彩數嫁,咪咁依賴啦!郁多d手指禁快d制,無4相又唔會5秒死既,識用咪技術,係人囉,唔識咪玩門派,極樂勁就轉ac囉,全ser人轉極樂啦,另外辛苦你有用手上網睇資料,但睇完用腦分析下先,因為鎮派之後出5品裝,我諗收套靚裝爆2至3個屬唔難既,如果以一筆錢去計,有裝3內點都勁過廢裝玩殘陽,當然如果學你話收咩收乜咁講

收我ac啦~唔會好貴;(

笑傲無雙

回覆 wiwyzz 的帖子

1層鎮派開太極傷害1200-1500左右  

princealvin0623 發表於 13-6-7 04:17 AM
分析係好事,上網睇資料係好事,但戴返眼鏡睇清楚人地武當同少林想2揀1,下下叫人玩江湖內,咁使咩問玩咩 ...

你可以睇番再上面22樓段野
我講龍爪果陣第一句就係少林龍爪唔廢
我係用少林鎮派塔3內廢呢個觀點
去勸佢玩武當
因為少林唔止3內廢,而且鎮派同3內唔MATCH  要配江湖內先發揮到
咁我不如玩武當

其實你有冇實際玩過
有樣野叫裝備上限
少林既內息同罡氣,計埋裝備上限都係低  
我任你谷到5個屬爆晒 始終都唔足夠應付龍爪既內息同罡氣 就算你全身5品玉,你都發揮唔到自己既鎮派
由頭到尾都話,你易骨到一個另一個就唔夠
你知唔知200罡氣用內功套路都係成日MISS
你知唔知得100內息既鎮派龍爪手係耗撚晒自己藍都未必殺得死人

3內時期夠用真係講笑
而且你有靚裝時人地都有  你谷到屬性得黎人地都谷到  同樣你有經脈,人地會冇?
你永遠有裝有經脈VS冇裝冇經脈新手既例子黎講咁我冇野講
而且睇晒8大派,我冇記錯冇一派既身法低過少林罡氣
你話少林龍爪既命中3內夠用  到底你點計出黎?定係齋吹?
少林有玩身體裝 身體裝玩龍爪已經完美fail
再黎睇特效
少林3內 唯一特效 隨機抽4相(有機會全中)20秒 CD2分鍾  你再望下其他派3內   
丐幫 內置10秒CD額外打多當前血量10%
錦衣  長期加臂,儲7層爆完即刻可以繼續疊
君子  長期加劍傷
極樂  打幾下下幾下吸血
人地D特效唔係長駐就CD極短而且效果固定,少林CD耐而且特效要抽
特效係能力之一  係用黎衡量呢個內功既實力既其中一個準則  絕對唔係依唔依賴既問題
特效已經唔算特別勁,仲要咁多條件
少林既3內絕對係弱
一個先天弱勢既門派 你要建議人玩? 我就唔會

機體既優勢最明顯就係門派內功 同套路   
由頭到尾都講緊機體,唔涉及技術  
你同我講技術
即係我係到講緊 高達性能勁過渣古  你就話馬沙用渣古可以同高達55波   
永遠你就假設你既技術係優勢於對面  但呢樣野係咪必然?
我上面講關於少林3內既野全部都係既定既事實

wiwyzz 發表於 2013-6-10 02:36
你可以睇番再上面22樓段野
我講龍爪果陣第一句就係少林龍爪唔廢
我係用少林鎮派塔3內廢呢個觀點
去勸佢玩 ...

我睇返22樓又見唔到你勸人玩武當wo,

我睇返22樓又見唔到你勸人玩武當wo,到你話裝備上限我又見唔到你講過裝備,只係見過你話殘陽先天屬性比少林3內高,如果你基於有裝情況下,點解3內又唔可以有裝情況下?另咁如果收殘陽又收裝備就不如直接收個江湖內ac,使咩問門派?而且你話裝備上限,你真係爆哂5個先啦!如果爆得哂我諗個4相buff真係唔幫你都夠,同埋200罡氣唔係下下中,但100罡氣又10下幾下中阿?至少我就真係未見過你所講到差唔多100%打唔中咁,你話10下可能閃1至2下咁都夠用啦,如果你話有1半以上會閃哂就真係要見識下,成60%閃哂?你又點計阿?齋吹?唔好玩啦,我所講既3內時期夠用係依家屬性點高極都只去到一個位未突破,例如可過500臂嗎?所以至少3內足夠應用(原來你唔明)你話耗藍我真係笑左,你唔使6條,5條108已經2000內力,而且除非你對武當啦,唔係有幾何打持久戰?而且你識叫人收殘陽,反戈3環唔識叫人用?呢d咪你分析第一,實戰尾一囉,如果人地問你點玩,你記得叫人收江湖內,3古譜就夠,的確係最強玩法,但使鬼你教咩,最後你個咩高達馬沙個比喻,我唔睇高達都唔明你講咩,但你講既門派內功強弱一直會存在落去,如果下下叫人放棄唔玩呢樣學我之前咁講全ser玩極樂咪得囉,而且那怕學你咁用哂殘陽又點?做到5絕?永遠唔會輸?下次教人教實戰教打法,內功資料上網一搵就有,咪重覆廢話,要追江湖,黎緊有排你追,同埋隻game咁多套路,用完鎮派龍爪就無敵?相信都唔會用死1樣套路啦,套路同套路之間有互剋,對住血殺刀你又龍爪咩?阿醒

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 02:07 AM , Processed in 0.039823 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存