2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 參天律 《參天律》港澳版故事接龍活動大送分
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 退隱居仕
go

[活動] 《參天律》港澳版故事接龍活動大送分   [複製鏈接]

雪夜﹏櫻花 發表於 13-6-9 03:46 PM
化身成為香蕉之後
佢特然見到猴子怪物
之後俾猴子食左

當戰士醒翻后  見到手中既神兵唔見左   又見到遠處有個猴子怪物
戰士心開始有D亂  距毅然走到猴子隔離   點知猴子頓時化身幾道金光
變成左一位亭亭玉立既少女  而呢位少女頭上  竟然有神兵既徽記
少女突然開口話   當初召喚我既就系你呀嘛   仲以為系邊個高大威猛  玉樹臨風  英俊瀟灑既靚仔召喚我
戰士呆左望住距  心想   估唔到我竟然系個咁樣既人   我以後都唔系自卑啦
少女繼續講   點知  原來系個書生款既男仔  手無搏雞之力   哼  算啦  你就左我既手下   
戰士繼續望住少女  心又想   呢個妹妹不可能這麼可愛  竟然系我中意果種傲嬌類型
戰士對少女講   好啦   既然你咁想我做你手下  我就勉為其難咁跟住你啦
少女話  哼  仲唔快D跟我行

從此之後   戰士天律同傲嬌少女   走上降魔伏妖既路~~~~

~King少 發表於 13-6-9 03:57 PM
當戰士醒翻后  見到手中既神兵唔見左   又見到遠處有個猴子怪物
戰士心開始有D亂  距毅然走到猴子隔離    ...

戰士心諗
點解個女仔會出左黎?

原來戰士系夢入面
曾經見到既蘿莉就系佢
之後隨住冒險
戰士既後宫已有10000個
已有 1 人評分威望 收起 理由
退隱居仕 + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

雪夜﹏櫻花 發表於 13-6-9 05:16 PM
戰士心諗
點解個女仔會出左黎?

1000個後官 原來個個都係肥婆 劍士嚇死了
bluesky者 + 50 活動參與

總評分:  威望 + 50   查看全部評分

乂無間乂 發表於 13-6-9 05:49 PM
1000個後官 原來個個都係肥婆 劍士嚇死了

係依個時候 蘿莉妹妹同班後官講
只要你地減到瘦一瘦 戰士會醒返

咁10000個後官一齊去左減肥
去左好多地方找仙人 一路上 d妖怪見到全部嚇死哂

一星期後班後官減完肥 變哂美人 戰士醒返 佢地又繼續上路

係另一邊,人類中另一位女戰士,名叫「如花」決心要找「天律」一齊對抗妖魔!

a0ailoveyou 發表於 13-6-9 06:31 PM
係依個時候 蘿莉妹妹同班後官講
只要你地減到瘦一瘦 戰士會醒返

可惜
如花身形龐大
出門口之前
卡住了

雪夜﹏櫻花 發表於 13-6-9 10:03 PM
可惜
如花身形龐大
出門口之前

突然空降一隻妖魔. 當中掉落黎既力道

幫如花解決左卡住既問題

Elaine24 發表於 13-6-9 10:29 PM
突然空降一隻妖魔. 當中掉落黎既力道

幫如花解決左卡住既問題

如花比佢澤住
一怒之下
一下踩揙妖魔.
可憐既妖魔
甘就被如花迫去做苦工

雪夜﹏櫻花 發表於 13-6-9 10:37 PM
如花比佢澤住
一怒之下
一下踩揙妖魔.

「如花」一路上收妖魔去做苦工 收收下收左10000隻!
一路係到找佢未婚夫「天律」一齊對抗妖魔!

時間慢慢咁過 終於比「如花」找到「天律」.... 點知
天律見到如花身邊有10000隻妖魔 當左如花係魔王
如花見到天律身邊有10000個美人 以為天律唔想同自己結婚

咁佢地開打拉

a0ailoveyou 發表於 13-6-10 01:33 AM
「如花」一路上收妖魔去做苦工 收收下收左10000隻!
一路係到找佢未婚夫「天律」一齊對抗妖魔!

呢個時候   神兵傲嬌少女出現  距口中念起咒語   眼前天空出現無限張空白卡
戰士望住少女  心想  搞咩啊  
少女話   千魂萬變   魂歸一   一歸無   卡中精靈  封印
就咁   戰士既後宮就一個個返去張卡到

傲嬌少女然後拿出一把大鐵錘  
你都算好人啦(腹黑  犬牙發光)
講完    少女渣住大鐵錘追住戰士打  
戰士突然卑數到金光射穿心臟
少女呆左  
因為距見到既~~~竟然系~來自三維空間既參天律玩家

跟住個少女好心急,
想救番呢個參天律玩家,
忽然
點知天下光芒,
移形換影
少女變左戰士,戰士變左少女,
跟住戰士好威舞咁渣住堆後宮卡係到淫笑

a0ailoveyou  「引用」呀  發表於 13-6-10 09:10 PM

encouraged27 發表於 13-6-10 06:38 PM
跟住個少女好心急,
想救番呢個參天律玩家,
忽然

變左玩家既少女竟然見到面前有部電腦!
佢一個唔小心按左幾個制!
跟住少女變返少女,戰士變返戰士,玩家唔見左人.
少女心諗 :「咁太唔合理,先走為上!」  跟住拿埋10000張後宮卡走人

戰士「天律」諗住追上去拉
點知如花係依個時候訓醒,大叫:「衰人,我要殺左你!」

咁佢地又再次開打!

encouraged27 發表於 13-6-10 06:38 PM
跟住個少女好心急,
想救番呢個參天律玩家,
忽然

之後戰士同佢D 後宮女人 生左好多仔女
一共有10位 , 各有一種能力
妖魔的能力開始恢復,10位戰士都正在提升自己GE能力
佢地不斷練習 , 其中有一個戰士很善長用法器
佢叫左JJ神 , 佢好用功練習 途中迷到不小美麗GE少女
有一日,佢見到個好令GE囡囡,之後佢就狗衝拉
點知衝左5日就成功左 之後仲要結埋婚
係佢地結婚之後 個戰士先知個女仔係亞典娜女神GE後裔
佢有亞典娜女神GE力量 ,之後個戰士當然要快D幫自己生反個仔
點解要咁急呢??
因為戰士忍唔住囉(戰士也是男人)
仲有妖魔GE力量開始愈來愈強大
仲有半年就會復活

easonsya 發表於 13-6-10 09:36 PM
之後戰士同佢D 後宮女人 生左好多仔女
一共有10位 , 各有一種能力
妖魔的能力開始恢復,10位戰士都正在提 ...

跟住個位法器戰士JJ神同個亞典娜女神GE後裔好快咁生左個囡囡,
叫做貓貓,貓貓好中意自由,唔跟住班戰士們修練,最中意單機,
不知不覺,離開左大伙兒的保護 獨自上路,JJ神知道左之後好傷心,
但自知無能為力

encouraged27 發表於 13-6-10 09:44 PM
跟住個位法器戰士JJ神同個亞典娜女神GE後裔好快咁生左個囡囡,
叫做貓貓,貓貓好中意自由,唔跟住班戰士們修 ...

JJ神同埋佢班兄弟都為呢位聲音甜美的貓貓而傷心
點解佢地咁傷心??
因為佢把聲係各位戰士GE力量來源
如果冇左佢,戰士們GE士氣就低落了
貓貓幾時先回到戰士身邊呢??

easonsya 發表於 13-6-10 10:01 PM
JJ神同埋佢班兄弟都為呢位聲音甜美的貓貓而傷心
點解佢地咁傷心??
因為佢把聲係各位戰士GE力量來源

一聲眨眼已經半年啦!!!

JJ神為左貓貓消息不停打聽,不停打聽。

天永遠都咁唔公平,想留的人留不住,想趕走的人,永遠不離開。

JJ神收到一個最壞既消息,佢心愛既小貓貓比妖魔捉住左。

JJ神吼叫一聲,聲大如進擊之巨人中的巨人艾倫咆哮

這一聲是呼喊各界既勇士伸手援手。

誓要帶貓貓回家。

encouraged27 發表於 13-6-10 10:10 PM
坪一聲眨眼已經半年啦!!!

JJ神為左貓貓消息不停打聽,不停打聽。

因為佢把聲大得制 所以死左

係依個時候 天律醒左 原梨佢自從被如花打敗左一直困左係夢境入面
而且諗起如花係佢小時候朋友 如花鍾意當d妖魔係奴隸

天律諗起自己有個結義兄弟叫熊熊 同如花好親 咁找月老幫佢地牽紅線
跟住佢地一見鍾情 咁如花放左天律 同左熊熊結婚

咁天律又繼續上路拉

唔中意你咁接lor衰人

a0ailoveyou 發表於 13-6-10 10:40 PM
因為佢把聲大得制 所以死左

係依個時候 天律醒左 原梨佢自從被如花打敗左一直困左係夢境入面

天律黎到一個山洞入面尋寶  眼見咁多人都系呢個山洞到   距連個位揾唔到
正當距想走既時候  山洞突然倒塌  全部人都困住左系洞入面
天律醒翻后  見到突然之間擁有似曾相識的力量   距將手移動到山洞門口
口中念起咒語~~~BOOM~封鎖住山洞既岩石都飛到外面兩旁
而系出面等緊距既  (惡搞打工吧~魔王大人)
妖魔陣營大元帥~名叫赤城道介既參天律玩家
仲有個妖魔陣營既智謀  著住件斗篷
天律恢復前世記憶~~原來距上一世系討伐魔王既勇者
但被同伴出賣  結果魂斷魔王城
而今次山洞事件  激發距救人既正義之心  再次化身做勇者
今次將會決戰妖魔大元帥同妖魔軍師~~~大戰一觸即發~

突然遠處有道金光照射在戰場中間
原來系傲嬌少女
赤城道介見到少女
心入面有悲有喜
原來呢個少女當初系赤城道介既女友
但被魔王撒旦妒忌距地之間純潔既愛情   而將少女殺害
迫赤城道介做魔王手下  幫距征服世界  才將少女救翻
點知少女心地善良  被神所救助  並派少女來救助世界

~King少 發表於 13-6-11 10:59 PM
天律黎到一個山洞入面尋寶  眼見咁多人都系呢個山洞到   距連個位揾唔到
正當距想走既時候  山洞突然倒塌 ...

但係好可惜 傲嬌少女因為魔王結 唔記得左赤城道介係邊個
咁就用身上d卡片將佢打死
係赤城道介臨死前拿出佢地既定情信物  二人相擁而泣
少女將赤城道介埋葬係花田中 講左句 [你等我 我好快返] 跟住走左
少女決定要打敗魔王再自殺

a0ailoveyou 發表於 13-6-11 11:17 PM
但係好可惜 傲嬌少女因為魔王結 唔記得左赤城道介係邊個
咁就用身上d卡片將佢打死
係赤城道介臨死前拿出 ...

妖魔陣營智謀除低斗篷   原來距就系傳說中既魔王
魔王施展壓倒性既力量~將少女打到遍體鱗傷~少女垂死掙扎
少女將自己既手  伸向赤城道介埋葬的方向~就咁死左~
天律見到呢一個狀況~召喚聖劍~亞特雅克
亞特雅克用有將死者翻生既特別能力~
但機會只有3次   不過天律都系用黎救翻赤城道介同埋少女
於是赤城道介同埋少女就翻生  並幫天律聯手與魔王展開對戰
魔王召喚妖魔副元帥  路西法出來  形成3打2局面
赤城道介同少女既重逢   激動地kiss左
突然   聖光從兩人之間發出
赤城道介變成做雙刀黑戰士  而少女變成左閃光雙槍戰士(惡搞刀劍神域)
天律見到距地兩個  原來距地系傳說中  象徵愛~永恆既戰士

魔王見到呢種情況   採取速戰既策略
路西王牽制赤城同埋少女   魔王攻擊天律
展開了一場驚天地泣鬼神既大戰
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 06:06 AM , Processed in 0.054247 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存