2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 精靈樂章 公會之間問題
樓主: ice520cream
go

[閒聊討論] 公會之間問題   [複製鏈接]

沒公會的路過~~

咩會都冇所謂   最緊要自己開心姐

睇化左好耐啦呢d野
由我玩夢之樂章開始見到後期系到公會戰嘈黎嘈去,睇慣左
習慣左,依舊留系大會到-0-都留左有3年,感情太長

依個GAME公會嘈既問題最嚴重= =''
好多HKD戰士....個個全身上+15.....大佬我係學生咋係冇咩錢沖裝嫁喇洗5洗殺左人中密人串先?
打個公會戰仲打到好似古代打杖咁= =''出埋間諜入人地公會竊密......
人地5打就開D小號用粗口洗人頻鬧人冇膽又點點點.....
你好勁AR自己打曬佢喇...咁有錢?買埋精靈樂章佢自己返屋企玩DOWN機GAME喇.....

琴晚退左公會,好鬼煩~
最慘系D人都唔理~

回覆 ice520cream 的帖子

人在屋簷下~  
小弟開始都係同樓主同一個想法~~可惜  世界本是殘酷~
我係SER3 升專都俾人殺~(全身加15個個公會~)~~~(小弟從來未殺過人係SER3)

當然我唔係怪個個人殺我~ 我係SER3 自然有風險~
但我唔怪佢~ 唔等於我唔嬲~唔會報仇~

公會係好多人聚集的地方~ 人多了~自自然然會有磨擦~磨擦點燃到兩個甚至更多公會的意志~

樓主可能會覺得好煩~好討厭~你會問點解要打打殺殺~

但我睇到大戰的背後~係一個又一個公會團結的表現~
公會戰~ 最高峰的戰鬥
好多位五湖四海的兄弟一齊出戰~有來幫手的~有來報仇的~有支援的~
戰況激烈~每一秒都唔知有幾多個兄弟倒下~但佢地又好快起返身出黎作戰~
裝備好的~在前方沖擊~~~~裝備弱些的~那怕死~都去纏繞敵人~我想那怕只是1秒~都希望浪費敵方主力~

點解佢地殺都要打? 點解唔掛?
人爭一口氣~佛爭一口香~  佢地打到死得咁辛苦為咩?~
為的是向天地高聲宣告~公會意志~個人尊嚴不容踐踏

小弟都一樣~咁多位兄弟都一樣~打你唔死~都咬你兩下~雖死冇悔!!!!!

wrtootiu 發表於 13-6-17 01:02 PM
回覆 ice520cream 的帖子

人在屋簷下~  

好同意你講法
雖然我之前都係ser3殺無惡d人
不過唔知點解公會又同左盟
其實game主流既人都係神裝玩pvp 先會多人玩 唔係整到神裝都係打副本 無人用錢玩 代理無錢搵隻game=汁得= =
當然有玩家愛好和平
但係公會既會員比人殺 緊係要幫拖啦 睇得妖精尾巴多= =
增加公會團結精神 加深感情 其實都唔錯 幾好玩既

玩過星曲WEB

ice520cream 發表於 13-6-14 05:11 PM
回覆 感覺〞 的帖子

宜家係一個好細既公會入面~

與世無爭係咪真係與世無爭

萬惡公會戰為首   都唔知整泥做乜柒 完全係搞分化
之前未有個個會都好和平 有左之後d人開始敵對

我大公會,打會戰超煩==,個副會長煩到爆,日日系公會廢up

xxxx個會長同副會長重廢up
xDDDDDDDDDDD

總之和平最好= =
日日上Game嘈呢樣嘈果樣我寧願唔玩- -!!!

入細公會都會有麻煩事囉。

你係細粒冰?    可以加我入?   我係sky乂魂    想重玩  入會k?

AC一早已賣

做浪人比較好

我覺得好多一戰,二戰時期既將領.以及發明家,作家既說話,都可以回應樓主既困惑
等引用一d名言去回應樓主,因為我個人覺得相當有反思價值

Only the dead see the end of war - Plato
只有死人才能看到戰争的結束 - 柏拉圖

If the opposition disarms, well and good. If it refuses to disarm, we shall
disarm it ourselves. - Joseph Stalin
如果敵人解除武裝投降,那敢情好,如果他們拒絕解除武装,我們就自己解除他們的武装 - 史太林

Every man's life ends the same way. It is only the details of how he lived and how he died that distinguish one man from another. - Ernest Hemingway
所有人都會死,但是每個人活着的方式和死亡的方式的不同,使得人與人之間產生了不同 - 海明威

For he today that sheds his blood with me/Shall be my brother. - William Shakespeare, King Henry V
今日誰與我共同浴血,他就是我的兄弟 - 莎士比亞

Above all things, never be afraid. The enemy who forces you to retreat is
himself afraid of you at that very moment. - Andre Maurois
最重要的是,永遠不要害怕,强迫你撤退的敵人本身就是在那時最害怕你的人 - 安德雷 莫洛亚

Courage is being scared to death - but saddling up anyway. - John Wayne
勇氣的意思就是害怕死亡,但依然踏上征程 - 約翰 書恩

May God have mercy upon my enemies, because I won't. - General George S. Patton
也許上帝對我們的敵人憐憫,但是我不會 - 喬治 巴登將軍

So long as there are men there will be wars. - Albert Einstein
只要有人類,就會有戰争 - 阿爾伯 爱因斯坦

The real war will never get in the books. - Walt Whitman
戰争的真相從不出現在書本中 - 沃爾特 威特曼

Death solves all problems - no man, no problem. - Joseph Stalin
死亡解决一切問题 - 沒有人,也就沒問題了 - 史太林

可以參考下呢個網,睇完就會明白,世事都比你看透
http://blog.sina.com.cn/s/blog_57199a100102dvds.html
用chrome可以轉traditional chinese,唔洗睇simplify chinese
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 04:26 AM , Processed in 0.044698 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存