2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻想神域v2.3《夢幻の小窩》 ★ ★ ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 [新] (官方 ...
樓主: altamm
go

[其他] ★ ★ ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 [新] (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

新副本經常彈game,一係就突然黑畫面沒有回應,一係就突然畫面非常lag,2秒先行一下,然後黑畫面沒有回應
晚夜場次一回就去3連刷,總有一個尾王彈game,多次都係異界微光尾王出事。去到尾王區由原來冇lag到畫面定晒格,退後又順番,這還讓不讓人打?- -
如果唔後退,lag多陣就會黑畫面,我8GB ram淨係開住個game,又冇雙開,唔會係我問題掛= =
平時開game有番3-4小時,過場畫面就開始一片黑,唔理佢過多幾次,NPC都變埋桃紅色,再唔理最後就C++ runtime error彈game
個game唔可以長開? 試過係聖城掛攤,做完野番去望下,個game已經彈左個C++ error視窗出黎等我click完佢close程式。咩都冇做過佢都彈

瓦爾基麗  請玩家把電腦的配備資料回報到客服電郵,以便我們了解問題。  發表於 13-10-15 06:21 PM
cocoleung520  補回樓上的文字,黑畫面,NPC轉桃紅色是該程式對顯示咭的軟體衝突,一係打下邊爐等alta程式員修復(冇人會等)或將驅動程式直升beta版!  發表於 13-10-14 01:21 PM
cocoleung520  仲勁過呢間alta!!  發表於 13-10-14 01:18 PM

強化轉移...且不會令強化下降的道具
for example 60LV橙+20強化轉移65金.....不會扣1~4點強化
價格方面100HKD左右就perfect
已有 1 人評分威望 收起 理由
瓦爾基麗 + 2 謝謝你的意見。

總評分:  威望 + 2   查看全部評分

雙刀太變態啦改到改到無能人敵咁

瓦爾基麗  閣下可以舉出覺得過強的原因嗎?  發表於 13-10-17 09:58 AM

我在LV.24的任務 "將大甕放置在營地入口"進行中時彈出了遊戲~再入遊戲的時候  按了任務去到入口沒再進行下去  現在卡住了怎麼辦?

alukeme  放棄任務再重新玩就可以了~謝謝~^^  發表於 13-10-15 09:33 PM
瓦爾基麗  請問現在還持續上述問題嗎?  發表於 13-10-15 06:22 PM

建議把蝙蝠改走 因為補師打副本沒什麼用 打手蝙蝠已經夠自保 之後劍盾不用補都能坦~~~
還有希望能把副本加強 隨便65%防都可以過 沒什麼意思還是地獄我死頂都沒問題~~

回覆 kachun1993hk 的帖子

給個意見 在城中OR什麼方法都可以,會有一個BUFF出城後無法比玩家做成傷害(約1小時 你們自己找最好的時間) 如果沒這BUFF 玩家就可以對他做成傷害 死了什麼都不會減 就算沒BUFF不小心殺錯人了 那死了都沒所謂是不是 之後外掛裝備好 普攻都打羸你 你都不吃傷了 你這都打不死那外掛你去自己殺了 XD 如果覺得不好 給個打小怪 要用1個叫做對小怪做成傷害+100%什麼的沒這打不動小怪不就搞定了 什麼外掛1小時要自己跑回來搞還叫外掛

看完很多人的建議在來多個建議~~
建議突出職業 職業沒有突出性 如劍盾應專攻防禦不是攻擊 打手應專攻 攻擊不是防禦 現在技能都是隨機打的 你是想他們玩攻定玩防打手沒防一下就秒了 你不如 把技能都是打坦 但是改大範圍 要不全地圖隨機炸吧 還隨機換目標 一下單體人都死了 你是想玩攻還是玩防還要2邊玩 就算玩錢 運氣不好都很難有好裝的哦~ PS: 劍盾在強就是坦普攻的命 仇在高 王的技能都隨機的 不是坦普攻是什麼 哦還有坦小怪的命 拉好之後看隊友?
之後副本都可以單刷了 還要組隊做什麼 你改到打王沒坦沒補沒打手 隨便-1種職業都要很難才能過好不 現在隨便一個人都可以輕鬆單刷
如: 王新加技能 不會隨機 之後是很高命中什麼的 攻,防和血沒一定數很難生存那種  比如會暈呀 減速呀 減命中 減閃呀就是令你單刷很難 還有現在劍盾都可以完全拉過打手的仇恨了 不如改低小小坦的仇恨 等王常常OT 幫打手 溫習一下點留手 A_A? 因為 差6倍攻擊力劍盾都可以在王只有1/4血就停手呀仇恨太高了吧~~

newboy  完全同意你既意見,正如我玩法+書,一向都係俾怪秒既類型,只能夠係後面輸出,但啲王明明有時打緊坦都一野跳過黎一唔係就放個紅圈技,無奈爆  發表於 13-10-16 05:12 PM
瓦爾基麗 + 2 謝謝你的意見!

招待店賣既中級同高級尋寶符

同佢上面寫既不付

我用初級打王得3個物品......用高級打王都係3個物品

瓦爾基麗  請提供閣下打的王之名稱,謝謝。  發表於 13-10-17 10:50 AM

刺客頭飾 將後面D頭髮都遮住   
E+成條小紅帽頭巾咁

瓦爾基麗  可以提供有關圖片讓我們了解閣下的問題嗎?  發表於 13-10-17 10:49 AM

我隻50LV拳刃有個任係要打魚人首領之後拎個任品去交任,但係接左任之後行埋去隻魚人首領到冇劇情觸發,隻魚人首領都冇變紅名,同佢講野都只係出現相同內容。多次重新接任及重新上線都解決唔到問題,唔知係我有步驟做錯左定係BUG,如果係我自己問題希望可以教一下,如果係BUG請官方盡快解決= _=因為卡住左我主線
>w<THX

瓦爾基麗  請閣下把相關情況的圖片回報到官服電郵,以便我們了解問題,謝謝。  發表於 13-10-16 09:53 AM

我整左18把60橙武 最高果把先得118% 機率太低希望可以改高

回覆 alukeme 的帖子

放棄任務再重新玩就可以了~謝謝~^^

想問一下自從我9/10更新後有時離開遊戲成日出現死機情況
要成日重開機
請問有咩方法解決

瓦爾基麗  請閣下提供電腦配備資料至客服信箱,我們會嘗試了解問題成因,另外請提供死機的詳細情況,如是重新開機?藍屏?畫面定格等等...  發表於 13-10-16 09:56 AM

笑傲無雙

我成日舉報外掛, 點解官方無人理?

瓦爾基麗  如發現有懷疑用外掛之角色持續使用外掛,請回報官方信箱或在辦公時間內致電至客服舉報。  發表於 13-10-17 09:56 AM
newboy  同意,舉完第二日又見條友係同一個地方掛  發表於 13-10-16 05:13 PM

我覺得個啲服飾綁定真係要改,你個個星期出新衫無問題,但係有冇幫玩家諗下套舊既點搞?就當我好有錢套套都買,開哂十格包都會無位放啦講真,同埋一個好重要既因素係可能有好多學生玩家唔可以一出就用真錢抽,係game入面默默儲金,正如好多真實野既二手巿場一樣,我件衫著幾個星期如果可以放出去買果個一樣開心,希望下次橙時裝一係就出不綁定既,再唔係就出解綁既野令到有啲有錢人玩完既野窮玩家都可以有能力係二手巿場接貨,咁我又可以換衫,學生玩家又可以買到心頭好,一舉二得!
瓦爾基麗 + 2 謝謝你的意見!

回覆 newboy 的帖子

多一樣補充同樣理論應該都用係騎竉,正如抽左隻新馬,舊果隻就放係倉阻住,仲有啲綠色騎放唔出既又係阻住啲位,希望用過既橙騎可以解出黎放俾人,就算唔收錢我而家想送俾人都唔得好浪費

建議好似精樂咁開一個收藏功能, 未必要有稱號或任何加成, 只要有地方放我之前打到或抽到的時裝或金武金裝, 而家d時裝金武金裝唔要ge話, 一係比npc, 一係拆左佢覺得有d浪費, 尤其係d低lv金裝, 賣比npc錢唔多, 賣比玩家又冇人買, 拆左佢又有d可惜喎
瓦爾基麗 + 2 感謝你的意見!

上次拳刃改版之後創左一隻角色
新手村已經殺左兩隻王怪,但係有為青年呢個成就冇開啟到,斯坎地防備員呢個稱號都係開啟唔到。而壞透了同燃燒殆盡呢兩個成就都有開啟到
見今次更新仲未搞番好,黎回報下

瓦爾基麗  請閣下把有關問題的圖片回報至客服信箱,並註明帳號(不需密碼)及角色與所在伺服器的資料,我們會嘗試了解問題,以為閣下解決。  發表於 13-10-19 01:28 AM

我剛剛安裝好遊戲,我是用WIN8的,但我的MOUSE根本不能用,按不了,而且我試了很多次,解象度亦不能轉

瓦爾基麗  請閣下提供電腦配備資料至客服信箱,我們會嘗試了解問題成因  發表於 13-10-19 01:25 AM

不停彈game點玩 ~ ~"

瓦爾基麗  請問有關情況是什麼時候開發發生呢?  發表於 13-10-19 01:25 AM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:03 PM , Processed in 0.063179 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存