2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新龍之谷 想回鍋,有什麼職業好介紹
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ○銀狼●
go

[閒聊討論] 想回鍋,有什麼職業好介紹 [複製鏈接]

嘩~我雷人,扒地一地無敵. ........

話說,  補有復活技嗎?  我這個人要多救~多救呀!!XD

我覺得係全職~最皮薄-3-

回覆 60706724 的帖子

唔係無敵, 不過依隻職對懶人尼講真係好多優點, 當初我PVP打唔過人人地仲串我點解用依隻職都打唔過佢...

佢最大既缺點就好似我上面咁講, 皮真係好薄, 巢穴王一招大技車埋尼你條血真係冇左大半, 普通副本王尚好......要多D練下閃技...
---------------------------------------------------------------------------------
第二個缺點就係...佢冇左召喚物唔得, 所以要得閒補充召喚物, 唔知有冇改到...因為之前砲台打副本係唔食傷(無敵判定), 如果改左會食傷就真係小心D...

加上隻傑森如果死左, 佢幫你拉既仇恨值就會重新計過, 依個時候隻王當然係第一時間望住你...我頭先講既互拉仇時期都係依到, 依個空擋都要小心, 即刻召喚返隻傑森出尼幫你重新拉返仇恨, 然後..........走得就走...唔好比佢打中Q口Q
---------------------------------------------------------------------------------
另外佢所有技能既爆發力係唔夠, 佢唔似物卡依D職咁一野車埋尼隻王痛到叫救命, 而係要不斷地召喚同指揮D召喚物幫你持續輸出, 佢既生存率算係咁多隻職入面 ok唔錯高, 但換尼既就係佢既爆發力唔係太大...

如果你係追求穩打穩扎咁打既人, 司令係一隻唔錯既職, 想追求爽度同刺激感, 就玩下D高爆發力既職啦...

----------------------------------------------------------------------------------

回樓上, 依隻game個個都可以幫人復活咖- -"只要你有心心

咁我WO 自己射下又得,招下又得.

我玩TERA 咁多年~閃王一定..... 算了== 我是神躺!!

對了~閃王技有多少個? 技能僵直大嗎?

可以做到斷技嗎? (自己斷~

回覆 ○銀狼● 的帖子

同職業無關...

講經驗, 有時睇到隻王動作有D唔同就警戒下...除此之外...

係同一個副本死係同一招之下, 就應該知道佢有咩技-_-" 再遇到同樣情況就醒水...

就算你唔係桐人(神算Boss開大技), 死過幾次都大概知道幾時應該閃...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
斷技的話, 依隻game有個數值叫「僵直」, 力量愈高僵直度就愈大, 不過蘿莉系本身唔玩力量, 所以僵直度都唔係好大...

有D王開大技直頭係霸體, 無法中斷-_-"

WO~我問我自身的技,可以放到一半時,自己斷技嗎?

回覆 ○銀狼● 的帖子

依隻職靈活度唔夠弓手、卡莉、刺客咁高, 但所有技基本上都係掉一舊野出去就得, 冇咩太大既硬直, 如果唔係攻擊非常之密集既話, 唔會搞到你出唔到技既...

砲擊系大技同三轉50lv技既硬直就比較大, 因為砲擊系大技係要企定定係到自己變成砲台, 而50lv技就係要企係到幫個大炸彈充電

我係定,閃王時斷技@@"
打斷自己用緊的技,閃人.之類

回覆 ○銀狼● 的帖子

好多職都係唔得...

放左出去既技就好似潑左出去既水一樣, 想斷都唔得, 老老實實放晒成招技算啦- -"

所以就話, 開技之前要注意, 唔好係隻王打落尼個時開技同佢硬碰硬, 係好傷下咖...

除非你係玩卡莉/遊俠/刺客, 佢地某D技可以自cut...

其他職就應該唔得...

------------------------------------------------

司令50lv招技係蓄力技, 你可以唔充夠電就將個炸彈掉出去都得

@W@" 好啦,我副職就做神躺

機甲司令確實是有召喚性質的職業。
但如果偏向PVP方向,就請稍為著重被敵人近身時反擊技能的配點了0.0

姐係PVE 型又可點少幾點啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:26 PM , Processed in 0.029136 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存