2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新龍之谷 次元鑰匙!!
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 神臨
go

[疑難雜症] 次元鑰匙!! [複製鏈接]

其實好多人都唔知會有= =會唔會係咁

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

記憶 發表於 13-11-20 04:17 PM
回覆 ×咖啡..◇貓! 的帖子

問多一下+_+

要有個公會倉 (所以公會要3lv以上)

長城 發表於 13-11-20 04:27 PM
我琴日有個會員70左,佢無特登要,而家444條KEY仲係會倉

其實我都係  好奇入來睇下文  也知70LV  有鑰匙
官網都無提過=3=

十週年勳章(賀詞)

快退會吧  這樣的會長...
什麼理由?!   因為會長/副長  所以就要抽水.....

開公會就預左 好多野係有付出無回報  
有號召力就叫會員幫手 支持公會

這樣的公會  不入也擺!

神臨 發表於 13-11-20 12:36 AM
我個會長說 抽3份2 比佢同副會長
所以我得3份1...>

你個會長人來架?

開公會本來就係要付出

我都係自己出費升公會

從來未係會員身上攞過KEY/ 會費等

次元鑰匙好明顯係 獎勵會員幫公會升級

都唔明點解會有人咁自私 要分一份比佢同副會長

呢個咩黎?
我3x lv 都仲未入公會

咁慘- -

正常一入開入公會..升到70, 會有4XX 條
但會SD 去會長到
TW 會長FD 底, 都會寄番比我地..
不過多數掉番哂去公倉..有成萬幾條-,,,-

只禁睇黎應該係我公會既會員,本人係黑日乂狂雷,"乂月下小夜曲乂"公會會長,首先我解釋一下點解要禁分法同禁做有咩用:
第一 升到封頂有KEY拎係因為"公會獎勵",係入左公會升封頂先有,所以你升到封頂既時候KEY係腥比會長

第二 點解要張KEY分成3份,係因為公會大家都有份,係一班志同道合的玩家聚集的一個地方,這公會係由本人+副會長創辦,,升公會需要"大量"資金,先前用既資金一向都是我地2個自己辛辛苦苦打返黎既$黎升,我地有向你地收取1分1毫嗎?我地打到素材放入公倉,如果你有需要既素材你開聲我地有無5比你?很多人都為公會組隊打巢升經驗,你有在場嗎?其他成員有幫忙招生,你有嗎?

第三 本人絕不會向會員收取任何資金,而KEY係會員係公會內升班封頂既獎勵,既然如此我張"公會獎勵"分成3份問題係邊?

第四 我由一開始已經講過,我就算分左你個一份,你地5夠KEY用可以問返我拎,KEY除左自用,我都會放到交易所賣,但賺到既$都係為公會而用

我認為這樣既公會運作,除左可以減輕我同副會長既壓力,仲可以令到公會長時間暢順運作

kugga2002a 發表於 13-11-22 06:57 PM
只禁睇黎應該係我公會既會員,本人係黑日乂狂雷,"乂月下小夜曲乂"公會會長,首先我解釋一下點解要禁分法同 ...

本來我地外人無權過問其他公會點運作

既然你咁為自己辯護 我都不防回應下你

咪Q野叫"公會獎勵"? 成幫會員由1LV又好 由50LV好 升上70LV D KEY你居然話係獎勵比公會?

正係打巢先升到經驗格咩? 你訓醒未呀? 過關卡都會有貢獻度你知唔知格?

如果個公會無人入既 你邊有貢獻度比公會升LV 無會員同你升到70你邊會有KEY?

你仲好意思話"公會獎勵"分成3份問題係邊?

點解要分埋比副會長呢 如果有多幾個幹部有份出錢升公會既 咁哂唔哂分多幾份呀?下!

就係因為副會長有份出錢 所以要分一份比佢?你D理由真係想XXX你

我自問玩過既其他GAME 自己開公會從未係會員身上攞過一毛著數

就算唔夠錢升公會都係自己出錢買金/同FD借  咩先叫會長自己用心諗下

你既第四點唔夠KEY用可以問返你拎? 咁點解一開始唔比返哂人呢?你估D KEY易打出來格?

無會員你個公會永遠都係低LV公會 無會員你跟本就唔會有你所謂既 公會獎勵

D KEY唔係獎比公會 係獎比會員OK?

好簡單如果官方係獎比公會 點解要係 次元鑰匙 ?

好明顯係獎比會員開箱用格LA

點解官方唔係直接寄比當事人 我知可以話係一種系統錯誤

呢啲事分明就係要會長會員自己商討哂先...

唔知會長有無啦

我覺得係人地入會之前就講定啲細節

無謂有爭拗

咪就係
不過如果一開始講明入會升70
只可以拎到3份1 KEY 我諗應該無咪人會入XD

kugga2002a 發表於 13-11-22 06:57 PM
只禁睇黎應該係我公會既會員,本人係黑日乂狂雷,"乂月下小夜曲乂"公會會長,首先我解釋一下點解要禁分法同 ...

唔好意C 我吾識你架WO
本來發文係想問d鑰匙有咩用同鏗吾鏗用
估吾到又多個人自爆...
今日個會長突然全數寄返D鑰匙比我地@@
吾知係咪睇左篇文 良心發現
不過我都係轉去FD個公會
多謝大家關心 希望 新龍之谷 可以保持良好的風氣
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 12:26 AM , Processed in 0.078010 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存