2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Blade & Soul劍靈 【2000fun獨家】~劍靈疑難集中營~(幫解答有分加) ...
樓主: Elaine24
go

[疑難雜症] 【2000fun獨家】~劍靈疑難集中營~(幫解答有分加)

某編 發表於 13-12-4 08:59 PM
想問

在技能之中  距離和範圍 有甚麼分別,可以詳細說明一下嗎?

先答qq幣:

QQ幣是1Q幣=100點

技能同距離…嗯…請等我上線研究再看看。

回以上問題:

黑圈為範圍,紅色箭咀=距離為前方。

單體技能:通常會寫距離XX米,範圍會寫單一目標
群體技能:會寫距離為原地,範圍會寫佢係幾x幾

左面係單體技,右面係範圍技,可看以下圖片

以下右面圖的2x10範圍技能,甘應該會容易明。
(請無視我用小畫家寫的字吧…)

=-無名-= 發表於 13-12-4 04:53 PM
下載完官網個檔  諗住安裝
Double click落bns_1.72.4010.4_setup_signed.exe
但係個滑鼠鼠標只係變左一陣漏 ...

安裝時,檔案名有改回不是亂碼嗎QAQ

笑傲無雙 玩過星曲WEB

簡SER時係亂碼 唔知有咩方法可以整-.-

敖犬● 發表於 13-12-4 11:47 PM
簡SER時係亂碼 唔知有咩方法可以整-.-

#16所說的~

建議下載1個軟件: AppLocale
AppLocale提供多種語言黎開啟程式,
能夠解決各種亂碼問題!
用AppLocale選擇中文(簡體)黎開劍靈安裝檔,

這個我也試過是可以~

Elaine24 發表於 13-12-4 10:36 PM
安裝時,檔案名有改回不是亂碼嗎QAQ

檔案名沒出現亂碼
開了一次沒反應  再開會顯示程式已在運行
工作管理員顯示程序有運行  但就什麼都沒出現
這讓我好糾結

=-無名-= 發表於 13-12-5 12:41 AM
檔案名沒出現亂碼
開了一次沒反應  再開會顯示程式已在運行
工作管理員顯示程序有運行  但就什麼都沒出現 ...

會唔會係相容性問題?
已有 1 人評分威望 收起 理由
Elaine24 + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

力士勁D  定灵剑士D @@?  同埋申請AC 係點申請架?.?  "THX  同埋呢 隻GAME DL 好耐架@@?  我DL左1鐘都係去到一半:(

goku001 發表於 13-12-5 06:09 PM
力士勁D  定灵剑士D @@?  同埋申請AC 係點申請架?.?  "THX  同埋呢 隻GAME DL 好耐架@@?  我DL左1鐘都係去 ...

1) 老土D都要講多次, "沒有最強職業,只有更強玩家"..
完全係睇個人操作....

2) AC去申請QQ帳號,就可以利用QQ號碼登入遊戲.
http://hk.qq.com/

3)如果係大陸官網下載可能真係會好慢,地區問題.
2KF已經有人POST自傳主程式.
由會員 戀儿~ 提供.
http://www.2000fun.com/thread-5446386-1-2.html
Elaine24 + 20 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

俠三仙劍 發表於 13-12-5 07:28 PM
1) 老土D都要講多次, "沒有最強職業,只有更強玩家"..
完全係睇個人操作....

想問下韓服神手...劍士遇上刺客應該點打??
我劍士次次暈到刺客既時候都比佢換位/變木頭/隱形解左暈,
之後就會比佢連一波技......完全係比刺客屈住黎打!

管家都開埋 搞左3個幾鐘終於入到game 但係創完角色按開始遊戲一直入唔到去 不停彈個伺服器中斷[1001] 玩唔到囧 好想喊

點解我入GAME 我只係見到劍靈個畫面  之後等左陣就話我伺服器中斷 OR 與伺服器連接失敗既?  搞左成日終於搞到  但係E到卡左係到... 點算

jiahuai 發表於 13-12-6 02:21 AM
管家都開埋 搞左3個幾鐘終於入到game 但係創完角色按開始遊戲一直入唔到去 不停彈個伺服器中斷[1001] 玩唔 ...

http://2000fun.com/thread-5455665-2-2.html   希望幫到你我岩岩搞掂左
Elaine24 + 10 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

YeynU 發表於 13-12-5 10:40 PM
想問下韓服神手...劍士遇上刺客應該點打??
我劍士次次暈到刺客既時候都比佢換位/變木頭/隱形 ...

對刺客好講求臨場發揮= =…
換位果招可以擋格/金剛令,
木頭&隱身係刺客發動反制技能期間你出招打到佢,
仲有招係閃到你背後暈你,見到係刺客手指就要預早放定係QE鍵上,依招比較難避.
所有職業都有一招45秒CD既解除異常狀態眩暈/虛弱/倒地既技能(Tab鍵),
Pvp都不外付邊一方先騙取對方既tab技,
唔可以瞎摸摸一路出技,要先了解對方既技能同埋動作-.-
特別要注意既係刺客在倒地時有招反制技能,係刺客常用技,
所以倒地期間絕對唔好出手.
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
Elaine24 + 15 感謝分享!
YeynU + 3 thx a lot!><"

總評分:  威望 + 15  Good + 3   查看全部評分

我想問下活力方面    佢係點回架?  因為我用哂 唔清楚點回活力?  同埋個會員禮包 係點先可以做到會員? 要用qq點?  點儲值架@@? thx

我只係想知進化石點整

到目前為止,win 8.1 可以玩得未??  Thanks!

可吾可以教下我哩d新手,
你地1日既行程系點
我而家先得個2xLV,,,,好亂,,
日任先定副本刷裝/解任 定其他呢,,,

遊戲中最下面藍色條經驗值會顯示活力
例如30000/30000=滿活力    0/30000=無活力  
到早上6點會回滿 變返30000/30000

升LV:http://bns.duowan.com/1308/m_240510844315.html
Elaine24 + 15 感謝分享!

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 chunting0316 的帖子

2X LV 應該先以升級為主,先做主線支線,之後鎖活力做日任,

期間可以升武器(喂養武器 可以用金剛羅漢果把紫武升),到左36 就可以去刷炎煌。
Elaine24 + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

技能果D成日有咩 姿態轉換姐系咩黎?

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 09:10 PM , Processed in 0.036103 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存