2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古龍吹水版 合sever係古龍既唯一出路
樓主:  #刀仔#
go

[閒聊討論] 合sever係古龍既唯一出路 [複製鏈接]

回覆 孤星矢 的帖子

用左成萬蚊?真係唔知邊個先係傻仔

HiMsPaCe 發表於 14-1-13 06:34 PM
「所有大壇細壇幫衫重新分配」單係呢一點5個Server擁有既幫派已經唔肯過你..... ...

言下之意係咪姐係冇打算有任何改善等汁?
作為Gameone工作人員係咪應該比小小積極既態度去回應玩家既建議,我係見你有個官方收集意見區我先打呢段野. 相反, 而唔係簡簡單單回應一句「所有大壇細壇幫衫重新分配」單係呢一點5個Server擁有既幫派已經唔肯過你.....呢d咁不負責任而且可能引起罵戰既說話.
首先,你憑咩講5個server擁有既幫派都反對,你個人既想法可以代表到所有玩家咩, 你作為工作人員, 講既說話係好重要, 你呢句說話極有可能令到有人想法側向一方. 所以希望唔好簡單回一句不負責任既說話就算,一係比d數據出黎,例如你做左d投票,資料搜集證明左大部分人既觀點都係唔讚成.

另外,因為我觀察見到有好多幫派同時擁有好多大壇同細壇,有冇可能可以做到合ser,但每個幫派最多可以保留一個大壇同細壇,另外既就交番出黎比其他幫,而壇既地點就再任務搶or抽籤, 到最後如果都係唔夠分既話,可唔可以同一地點開多個壇,eg 好多大壇都有2個幫派擁有,可唔可以加開到3個? 細壇更簡單,大部分都係得一個幫派擁有,呢個做法或者可以解決壇既問題. 當然只係一個初部既建議.

最後,見上面有人話用好多錢搶壇,我只係想講,古龍有盡時,終有一日會汁,何不放開點
當年十蚊咭我都買左幾萬蚊, 當年買得10蚊卡既而家至小都應該廿幾歲,有工作收入,一萬幾千係咪真係咁重要?
同埋你唔會打算古龍可以玩到你一百歲個日掛

(無心引起罵戰, 本來想唔回覆由得個post沉,因為見到hims句說話基本上都明白gameone既取向(放棄古龍),但呢幾日見都有人討論,所以又一齊討論下,希望大家既言詞可以溫和1 d,唔好傻仔前傻仔後,又叫人用下腦呢d咁挑釁性既說話,大家都係成年人,唔係心平氣和討論都做唔到掛, thanks)

古龍我同him屎05年已經聽話汁。。。但到而家都味!

古龍由05年我同him屎已經聽到話會汁,但到而家都味!
令外。。之前我都去信gameone問佢地幾錢先會放個古龍代理出㴝。。最後既答案係吳會放出㴝,因為古龍係gameone第一隻game

計我話合ser就吳好啦。。。出反轉ser相出㴝,等玩家自由間轉去邊個ser啦!想轉ser咪俾錢買囉!好像up lv令咁!出反轉ser相最好!一㴝又冇搞合ser咁多嘢搞,煩都係煩eq姐,eq d嘢好死又好易搞!
請支持出反轉ser相!

回覆  #刀仔# 的帖子

其實閣下無需太動氣...
如果下下都係一句說話就話會罵戰未免太幼稚...

官方意見收集已經好耐無人應機好耐...
你只要耐心睇一睇果版...開帖既回覆都係其他玩家就返開帖者既回覆之外,
從來就無官方人員回覆相關建議...
所以...你係果版開帖係浪費時間....

另一方面,
吹水版曾經出現過兩張前年開既帖...
http://www.2000fun.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4945477
http://www.2000fun.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4911850
張帖開頭好多建議提過,官方亦會好地地會覆下...
跟住...2個月之後張帖就潛左水...

現存Server就你既建議係唔可能會有改變既一日....
新玩家若果由0開始..係現存Server...想一玩就同老手平起平坐係完全唔可能發生既事情...
若閣下以消磨時間,重拾往日情懷既心去玩的話...唔好期望太高..
閣下熱切期望官方會比一隻做左十年既遊戲有咩大改善係無問題的...
但你有時都係睇返實際情況,『懷舊版』(一個重新開始既空間)先係你要爭取既野...

mmmppp444 發表於 14-1-15 10:16 PM
回覆 孤星矢 的帖子

用左成萬蚊?真係唔知邊個先係傻仔

用左成萬蚊,
關我撚事啊!?
睇清楚邊個講先啦!

孤星矢  已經好冷靜...比著早幾年未收火! 骨都拆埋佢 XDD  發表於 14-1-16 11:18 AM
~星星月亮太陽~  冷靜D...  發表於 14-1-16 11:16 AM

exp除100

講野用下腦先......

舊有果班人點???

再退一萬步黎講
合左2個ser落去既SER3
依家都唔見有幾好
已有 1 人評分Good 收起 理由
麥精~ + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 3   查看全部評分

合咩鬼SER-.- 不如開個SER戰好過啦, 升LV番自己SER升,打交去SER戰

簡簡單單取消格殺榜一定有人會玩啦.
有d人想返黎重玩又比人格過..姐係無得重玩返舊ac

收格榜都係一件有得冇失既一件好事

收唔收格榜 都唔係重點 大時大節就收一收 出龍穴係香城比人升就叉唔多 有D人冇穴用 D符又係冇用
之前都試過暑假停格榜 效果唔錯

回覆  #刀仔# 的帖子

除非用外掛, 唔係點會有得追
我間唔中上去睇下個榜(ser2 , 其他唔知喇)
之我都成千零億, 但個頭榜都仲要多幾個位, 就算除100, 都1-2個位, 邊有得追
跟本就設定除左, 高lv 越打越多exp ,  雖然五圍個時加1點要好多exp,  但要追無返1-2年真係無咩可能

回覆 HiMsPaCe 的帖子

hims 有心搞就 回收 格殺榜  每逢大時大節先開放啦..~
而且你回收 令更多人掛lv 你既符 又好賣..^^

到底係大家玩緊隻遊戲定俾隻遊戲玩緊大家??

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

合到神早合左啦
技術上佢地根本做唔到
或者 做到但唔想晒資源落去做
我坐定定得閒出下野 收下你錢唔好?
到時連D野都無人買 咪索性汁左佢
計落條數仲好過合SER 無蝕

樓上各位大大,我是馬來西亞玩家,你們寫的我都看了...有點眼花繚亂,因為都是粵文
在這裡我懶惰用粵文回復了,其實我想說古龍真的是一個很好玩的遊戲,
現代的遊戲都有自動打怪自動找尋任務,玩久了沒意思,很少遊戲可以像古龍存活那麼久,
剩下的都是些實力的老玩家,我已經有10年沒玩了,馬來西亞那邊好像04-05年就停服了
我是幾天前才重玩的,感覺真的有點冷清,不過還是有人啦
希望大家多多在聊天頻道上留言,幫助下新手,這樣才不會讓人感覺沒人在玩嘛

長空流星
ser1

玩過星曲WEB

其實我覺得..
我們會覺得古龍好玩也只不過是因為我們那些年的回憶罷了
若比起現在一堆都是自動尋路找NPC無腦打怪, 天賦樹技能加點方法
古龍的系統是有它特別之處
還是很懷念以前每逢到了節目活動時, 怎樣儲東西, 找NPC
去解任務, 換獎勵, 雖然有很多時候我也是等2KF的攻略出了才去做
但不斷打怪拿EXP的玩法現在叫新玩家來玩真的不怎麼吸引...
唯一比較可取的就是古龍的聊天系統吧
好多遊戲在公共頻道發言還要買喇叭, 連發言也用來坑錢

玩過星曲WEB

gabrielteh 發表於 14-2-22 01:06 AM
樓上各位大大,我是馬來西亞玩家,你們寫的我都看了...有點眼花繚亂,因為都是粵文
在這裡我懶惰用粵文回復 ...

近年玩了一堆OLG, 技能, 副本, 職業分工, 都是以模仿魔獸為主....

而大部份這些遊戲, 每天上線就是要解一大堆任務

找A接殺笑笑怪0/20, 找B接殺醜醜怪0/40, 找C接在性地射尿0/1

之類的, 還有各副本每天可以打1,2次儲套裝, 座騎

自己儲齊了也打來賣錢

久而久之, 幾個月新鮮感過去, 就感到乏味了

聽過很多人說, 每天收工玩這種遊戲, 解一堆任務指令副本

就像再上一次班, 像那頭剛收工, 回家就要上PART TIME的感覺

但我覺得古龍的玩法...就更令人覺得是無休止的返長工(升LV)

解任務也分哪些更有用更多經驗還是更多獎勵, 能夠做得完每天的

或是挑一些比較有用的來做

古龍就是啪果, 合狗, 打怪拿EXP, 不斷的做, 沒有選擇

也沒有說怎樣是做完每天應該做的或是怎樣算完結
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 04:09 PM , Processed in 0.067761 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存