2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聖境傳說 必睇~玩前必須認真考慮
返回列表 發新帖 回覆
樓主: andy1987
go

[心得分享] 必睇~玩前必須認真考慮 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

回覆 andy1987 的帖子

敢問你係幻想神域火炮停留左幾耐?
如果你話而家火炮最勁 無人應同
而家係斧頭 杖 槍 弓時代

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

啦...你要怪唔系怪玩家..只可以怪代理''!!! 台灣ser點解到而加仲平均線上人數有1000上 原因.多過香港代理好好多先''

唉 隻GAME都味開就發放D負能量

十週年勳章(賀詞)

感謝你寶貴ge提醒,喱隻game可以唔洗玩了,是關我非常厭惡幻想神域,玩到60lv都覺得係廢game一隻.
傳奇出果d都可以唔玩了

我懷疑插隻GAME都ON99

傳奇台灣國產GAME都好研究??傳奇D GAME都無測試過 拎出黎比人玩 (最多同你測試入唔入到GAME同玩唔玩到囉)

出親都差唔多款 你有無見過傳奇係有隻GAME可以開紅周圍殺人??

就係試下你地咩心態邊隻岩玩

9006090060 發表於 14-2-17 05:47 PM
啦...你要怪唔系怪玩家..只可以怪代理''!!! 台灣ser點解到而加仲平均線上人數有1000上 原因.多過香港代理好 ...

請問你台灣遊戲人口多過香港幾多

似幻神既GAME真係DOW都唔洗DOW,幫部電腦慳位
不過多口講句
大家係咁講樓主唔鐘意玩就唔好玩,唔好嘈
但係好講到有D過火
同樣道理
你地唔鐘意睇呢個POST就唔好睇 唔好嘈
咁樣?

笑左
有咩MMORPG online唔係刷怪升Lv
MMORPG就係刷怪升Lv既game

同埋幻想神域同聖境係同一間公司出既
幻想係之後先出tim
差唔多有幾奇?
重有 玩得高Lv你唔會話火炮屈
我玩到65Lv 我覺得最起碼依隻game每個職都有特點
一開始50Lv上限
好多人話戰士無用 聖騎先坦得勁
之後60英雄隻尾王會恐懼
戰士米一樣有番身機會
依隻game入面職業平衡算係做得好

你講幻想?
一開波就叫副琴神域
之後雙槍神域
大把職業失衡

另外 我諗唔到有咩商城制既online唔係有買點就大曬
重有 你有錢有令裝 都要有技術加 唔係米一樣死
WOW依d月費game先會有你講既公平lor
同埋點解一定要打PVP?
我當年同公會D人一齊吹下水打下副
都不知幾開心
無令裝無公會領地右如何
玩game最緊要開心
好似你依d一玩game就要到最勁既
米唔好玩lor

p.s. 60Lv上限哥時 我隻全身+5盜賊同全身+10騎士打 10埸win到2-3 唔係話完全無得打
(2-3win重要係因為我PVP真係唔勁 唔太中意PVP)

蘿蔔青菜 各有所愛
我地中意玩MMORPG
其他人可能中意玩dota類 可能中意戰棋類
我唔會去理其他人中意玩咩
但係玩game玩自己中意既
玩得開心米ok

唔明你做咩要係度攪事
你唔中意玩米走囉
你憑咩話依隻係垃圾game?
禁多野講你去整隻game出尼lor
話比我知咩叫"真正好玩既online game" lor
唔係叫你比例子 係叫你自己整

只係識講到自己好勁
你做到d咩?
你依d人米 keybroad系既博士
只係識打字串人 右無d道理 無Q用

回覆 秘月十六劍 的帖子

開紅絕對有 精靈樂章係有PVP ser既
另外 唔係無開紅就係廢game
傳奇最近出game真係無咩體頭
但係聖境傳說可以話係佢出得最好哥隻
傳奇衰係衰在唔識放多d資源係好既game度
反而開隻新game吸金

不過依個係大部分game公司搵銀既方法
要講既 黑橘重差過傳奇啦
咩game都比佢攪衰

我睇完之後發現得1個結論,
好明顯樓主係無得課金,只係識前其賺錢後其無法草錢,然後領地被人屈死

我想同樓主講有咩game唔係打怪刷任升lv,同埋樓主如果以前有認真睇下官網的資料應該唔難發現呢隻game係以打副本為主,打怪升lv遊戲
仲有比錢玩遊戲不是犯法的正常番工的人都可以負擔玩遊戲課金的費用,難道樓主未夠年紀番工?唔好話我聽你係因為唔想浪費錢係遊戲到,如果係咁你玩遊戲都係浪費緊自己時間

忍影世界

ZZZ~~~~好悶

估唔到呢隻GAME有得番炒 我估不出3個月玩完
我玩既時候好似係2/3年前,我唔玩先開到鐵牢
不過老實講 唔俾$ PVP真係冇得玩 但打副本都OK既
佢後來種族改左好多野 先唔想玩...

傳奇出既所有GAME都有DJ既影子 最好亦都係DJ
介面 玩法萬變不離其宗..名將.晴空 幻想都係咁上下玩法

不過我而家玩緊台SER幻想 就唔考慮玩返聖境了
樓主應該好耐冇玩幻想 炮皇早已駕崩 而家杖 斧 天下
但我想講 除左俾錢之外 平民黎講係人品神域
我0課金PVP可以前10...
但HK SER人數太少 又係難玩落去既

不過而家冇咩新GAME好玩打發下時間都好...
我都係等緊BS出,陸版唔想玩

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

zzxzz 發表於 14-2-20 04:05 PM
估唔到呢隻GAME有得番炒 我估不出3個月玩完
我玩既時候好似係2/3年前,我唔玩先開到鐵牢
不過老實講  ...

呢隻GAME我認為佢係種族開得太慢
更新小,令到玩家流失 (當然係當時CG既問題)
雖然唔比錢好難勁,但一樣有方法

唔認同開種族會變到唔想玩
隻GAME要有變化先吸引到人玩落去
一尾堅持落去唔改野/改小小野隻GAME仲快完

的確香港SER唔多人,
但係香港人同香港人一齊玩
溝通又易,解悶一流

當然啦 如果想專業咁玩,咁緊係去台服/玩陸SER GAME

講真隻隻GAME都差唔多嫁啦,都係果幾個模式,唔係打
怪刷副就PVP嫁啦,你唔中意覺得悶咪挽RPG囉(所有RPG,包括手機啊,PSV.PS3果D啦...)
挽D唔洗升LV嫁囉.至於咩每天在線時間不足八小時以上都咪洗諗住玩呢隻GAME ,
我只想講一句我真係唔夠.不過我最後咪都追到上去(本人比較善忙,唔記得係40定50)
我真係唔信有邊間公司會倒自己米,要人用咁耐既時間黎挽.
咁佢仲點吸引打工一族,香港出曬名多多時間都唔夠用,你自己話啦
呢隻GAME既物價膠膠地,不如你講比我聽有邊隻ONLINE GAME
挽得耐左D物價係唔會升.只係快同慢姐既分別姐,如果你搵到既記得一定要PM我,我即刻去挽,
我都想有D咁好挽既GAME,每一件物品都有佢既價值,
眾所周知,物以罕為貴,(要解釋嗎?要既自己查)
唔係果D要到點先有既,洗賣到咁貴啊,一日都刻都話HKD戰士
你咁唔中意一係同佢鬥多$(你應該唔會),一係唔好挽囉,
有咩GMAE唔洗用$嫁,你搵比我,E家咩都要$嫁啦,你出去打機都要$啦
你賣電腦黎打機夠要$,你講到咁唔中意,一世唔好打機啦,
你去投資落一隻GAME身上都係因為佢覺得好挽姐,覺得佢係物有所值
好似你去食飯,間野唔好食你仲會唔會突登去食
一出果陣我都算是識搵金
你E句野已經證明你根本冇心挽佢,咩叫一出果陣,點解D人個個挽到中期,後期都係
要搵到金,但係你唔得E個係你自己問題啦掛(冇用HKD果D,因為太耐冇上,講唔出D人既名
比較空範,唔中意可以無視)
隻GAME強化裝只可以用HKD或者同玩家買打副打怪是唔會有
不多講,有挽既都知,
加上隻GAME玩既都只係刷副刷怪賺金有咩GAME唔係E個係最直接最快捷最方便既方法啊.
幻想神域打既寶可以說仲多過呢隻GAME你自己唔識打炸,有得破壞部位而容易D出裝嫁WOR
PVP更加是想都不用想 同幻想神域一樣鬥屈錢 吾用錢既話想做炮灰你就去吧冇人叫你去PVP比人虐殺嫁,定係有人威脅你,你講我地聽,應該會有有心人打999掛
至於同幻想相比我就做唔到咩評論,因為我果邊先得2X
但係你話呢隻GAME既工程師=幻想神域既火炮 一樣咁屈 一樣冇腦放技
你教如何打王果時咁打而又唔會團滅/比人鬧,我等你答我
不過呢隻GAME D殺怪任需求殺勁多你應該係第1/2批既挽家,(我都係)
我想話因為佢越開越高LV,1黎比新手挽家追LV,2黎要平衡番,我冇記錯打大草原都要幾百隻,咁再高D咪要成千隻
真係搵鬼同佢打啊,所以佢降低左個要求嫁
可能你花半日都是打同一隻怪同一個任不停刷刷刷 一係就同一個副本刷十埸 日刷夜刷 唔刷就咪鬼諗住升LV都係果句啦,冇人威脅你挽嫁可
D職業有幾咁不平衡老手最清楚我自認老手,但唔係高手,不過我都係唔清楚,SORRY,上面唔知幾多樓都有講啦(SORRY,記性差+懶.體諒下)佢主要互補不足同埋,每一個職都係會各有優缺,(E到唔講啦,唔好鬧我啊,自己發掘好D既)
甘佢又坑到你地一筆錢了 大部分既商家都係咁嫁啦,唔係佢點搵$
遊戲畫質 同幻想神域真是沒什麼分別咁神域係抄夢傳嫁WOR,差唔多唔出奇啊
我相信開服人數不足二百不如大家開個盤,我賭一定過,你賭唔賭
[color=Red呢隻GAME外掛問題比幻想神域更嚴重求各位大大比外掛,我想知有咩外掛可以用,秒怪?自己打副?定係BUG神裝?
玩前請考慮清楚是否燒錢冇人叫你放$嫁,人地大把手中意燒,你眼紅????
$唔係洗,拎黎做咩??食??
我自認我都曾經都有試過挽夢傳挽到悶既時候,
仲一度DEL GAME ,但係最後都有上番,主要都係朋友叫,上
有時上GAME唔係一定為左挽既,可以吹下水就過一日嫁啦
你唔中意挽既咪唔好挽囉,唔洗登開POST既
申利:本人只不過係I大仔中文DSE拎1嫁陣,算係半個HKD戰士啦,有多餘$咪買下點,滿足下自己,
有咩錯字,唔通順問我,因為我係係E個番完學之後番工,極度攰既情況下打,唔想再CHECK,
各位大大體諒下,我今次都會再挽嫁,希望各位大大可以同我做個朋友,我已經唔打粗口嫁啦,費事比人話啦

我看你post
是兩個月的
現在4月了
我的感覺有點跟你一樣
人數真的流失很大
物價也給你說到位了

回覆 燚乂 的帖子

你說的東西我十分同意

回覆 bzfvsg 的帖子

你指神裝? 我次次用詩人拖怪都慘死....

忍影世界

回覆 michael9 的帖子

唔洗神裝= =
3疊生命樂章已經拉到= =
唔3疊,10%跑速加成戈招已經夠拉= =
副本要3疊
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:17 AM , Processed in 0.035416 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存