2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 私人遊戲伺服器聊天區 〖武林群俠傳2〗2月17日~幻想武林群俠傳2~公測完畢~正式 ...
樓主: 735281826
go

[香港] 〖武林群俠傳2〗2月17日~幻想武林群俠傳2~公測完畢~正式開服! [複製鏈接]

我從下午就一直不能登入
都卡在服務器連線中
到底是為什麼?

735281826  有可能是因為地區的關係,台灣有時候連不進來  發表於 14-2-25 07:06 PM

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

還布開服嗎?

735281826  早開了呢  發表於 14-2-26 09:18 PM

又冇哂d裝

735281826  怎麼沒了?給我帳號,我幫你看看  發表於 14-3-1 12:12 AM

735281826 發表於 14-2-17 11:39 PM
【幻想武林群俠傳2】~完全免費~   
  2014年2月22日淩晨點準時開服!
就讓我們一起回憶~

而家係咪關左服呀???

735281826  嗯?什麼時候關了,我也不知曉的說  發表於 14-3-1 12:03 AM

笑傲無雙

隻game之前玩左一晚 今日想話來睇下論壇消息
先知洗左幾次白  好彩我無玩
睇樓主回post好似GM來   洗白幾次仲聲大大惡過D客
垃圾服  俾錢我玩都唔玩
有無人洗左幾次白仲玩緊  我真係好佩服你

chanjiakang 發表於 14-2-28 11:18 PM
隻game之前玩左一晚 今日想話來睇下論壇消息
先知洗左幾次白  好彩我無玩
睇樓主回post好似GM來   洗白幾次 ...

~大俠,你說話挺矛盾的噢,玩了一晚,後來又說幸好沒玩,這點先要佩服你。
再說,公測洗白很正常吧?別跟我說你第一次玩網遊......
不過呢沒玩過也沒什麼,第一次就捧我場,真的非常感謝你噢!
還有,這私服不用錢的,何必花錢去玩私服嘛,有錢給都不玩....我倒沒你這麼大方不過,如果你嫌自己錢太多,可以捐給紅十字會等慈善機構的,不必在這裡炫耀。
再重新一次~Taker開的服都是公益服,不用錢的,純碎娛樂大眾。垃圾服.....我從頭到尾都沒說自己的服很棒,何必強加一個不必要的定語呢?
我開的私服本來就很垃圾,你進來幹嘛?去玩官服唄,沒人逼你來這的,何必跟我這垃圾沾上關係。
最後~這位大俠,我是打從心底的佩服你那種【敢為天下先】的精神....

請問現在是否不能進入遊戲??

735281826  可以的,不過最近有時候台灣玩家會來年不進去,估計是網絡問題  發表於 14-3-1 11:01 PM

建議GM新手送古錢
否則修行值加倍如此高
當修行值滿時不能完成任務,很難取得古錢
另外,取了每周武器後接收不到

735281826  其實只要有第一個古錢,就可以買99個古錢,如此類推,用不盡的...  發表於 14-3-1 11:03 PM

GM 我老是卡在登入畫面啊,我是香港人來的,不過一樣連不上..........

735281826  進RC密我  發表於 14-3-2 08:00 PM

笑傲無雙

735281826 發表於 14-3-1 12:16 AM
~大俠,你說話挺矛盾的噢,玩了一晚,後來又說幸好沒玩,這點先要佩服你。
再說,公測洗白很正常吧?別跟 ...

我講既野係有D矛盾
但唔係話真係一D都睇唔明  我意思係無長玩落去
你係無強調你隻服非常棒  但呢D野需要強調既咩? 邊隻game有咁樣強調過啊
明眼人玩過一下就知喇
公測洗白次仲以為自己無錯
係公測啊  邊隻正服  私服會公測洗白架   仲笑人無玩過網游
人地私服出於技術問題要洗白 會賠償會道歉  好似你理所當然咁?
你如果一早講明會洗白我當然唔會去試玩喇
我拎你D錢玩game玩得唔開心不如去返工好過喇

chanjiakang 發表於 14-3-2 08:41 PM
我講既野係有D矛盾
但唔係話真係一D都睇唔明  我意思係無長玩落去
你係無強調你隻服非常棒  但呢D野需要 ...

這位大俠,很多私服都吹噓自己很棒,開得很長久,完全不卡之類,很多的。而我開的服從來都沒強調過這幾點,你何必一次又一次的那麼給力去批評呢?不玩就別玩唄,更何況是不收錢的。
你的錢怎麼用我沒權關涉,但我也沒收過你一分錢
我拎你D錢玩game玩得唔開心不如去返工好過喇

封測就是帳號通常都只限定幾份,只開放少部分人進入遊戲測試,通常是為了公測的準備 測試BUG等等 伺服器耐壓,但由於我們的技術人員不夠,而且不夠專業,所以我才提早放出來“公測”,讓大家一起去測試,那麼結束後會刪除所有遊戲資料都是很正常吧?

一般的公測就是開放給所有想玩的人申請帳號就可以進遊戲玩主要是要測試伺服器的耐壓力

但並沒有說公測刪檔是一件很不正常的事,而過去也有很多網遊都是公測刪檔,也有不刪檔公測的。
你大可以去各大網站搜搜,一大堆的,這裡我就不列出來了。

雖然我沒說過公測會不會刪檔,但請問下你去商城買產品之前,如果看到有問題,難道就不會問問售貨員嗎?而是買回家用過了之後發現了問題才去批評嗎?
難道你就沒責任在買之前先瞭解產品的問題或者有說的不明白的地方嗎?
當然,你再一次強調你是玩了次,我還真得多謝你對幻想武林的支持。基於這個理由底下,我是覺得咱們也有不對的地方,也非常感謝你對遊戲一直的批評和支持。

最後,非常感謝你拿我這個垃圾服來跟正服擺在一起評論。

笑傲無雙

735281826 發表於 14-3-3 11:37 AM
這位大俠,很多私服都吹噓自己很棒,開得很長久,完全不卡之類,很多的。而我開的服從來都沒強調過這幾點 ...

你又唔係第一個架設武林私服既人   正常都唔會有乜大問題
過去有網游公測刪檔的?  俾個網址來睇睇
正常來講   雖然公測睇字面係有個測字   事實上係正式營運
根本唔會話有問題就要刪檔   最嚴重咪回檔囉
你將封測  公測解釋得咁清楚我覺得有D玩文字遊戲囉
玩開私服既都知你開得服就係正式玩架喇
私服公認唔洗封測架喇    有都會講明會唔會刪檔
你要將私服分得咁清楚   咁你個私服有無封測過阿
仲有   何解你會覺得我玩左你隻私服幾次   我係睇29樓先知你刪檔  同埋我係45樓都有講明
你最後舉的例子有D怪
你既產品你當然清楚過我喇   你都拎得出來賣  我當然以為係無問題先買架喇
如果你知有問題仲賣好明顯你詐騙喇
你刪檔當然可以刪左你既技術問題
但係你刪走埋人地玩你遊戲的時間同道具
而你又無講明公測有問題會刪檔
仲要理所當然  道歉都無

回覆 735281826 的帖子

公測刪檔都係第一次聽。

chanjiakang 發表於 14-3-4 10:44 PM
你又唔係第一個架設武林私服既人   正常都唔會有乜大問題
過去有網游公測刪檔的?  俾個網址來睇睇
正常 ...

這你就有所不知了,我雖然不是第一個架構私服的人,但不代表遊戲本身沒有問吧?其實問題蠻多的。
你一直強調洗了幾次白,說明你是玩了幾次呀,這點很明顯吧。
還有,從那個例子來講,我從來都不覺得我的產品有什麼問題,這樣你懂?
官服公測不刪檔誰也知道,但私服公測刪檔很正常吧?

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

735281826 發表於 14-3-5 01:52 PM
這你就有所不知了,我雖然不是第一個架構私服的人,但不代表遊戲本身沒有問吧?其實問題蠻多的。
你一直 ...

私服公測刪檔正常
幸好我沒玩

笑傲無雙

735281826 發表於 14-3-5 01:52 PM
你一直 ...

我好似3年前就玩過無乜問題既武林私服
問題多你仲好意思出來拎出來比人玩   呵呵
其實我有無玩唔係重點囉   重點係你公測洗白幾次阿   封測都無你咁過分喇  
如果我真係有玩   就證明我係玩家   唔係打手  我講既野更加有說服力
其實我同你嘈左幾日  有無玩家來幫你?
公道自在人心   你咁樣既態度開幾次服都唔玩有人玩喇

chanjiakang 發表於 14-3-5 08:03 PM
我好似3年前就玩過無乜問題既武林私服
問題多你仲好意思出來拎出來比人玩   呵呵
其實我有無玩唔係重點囉 ...

還真多謝你,我的帖子才每天頂置呢
期待下次繼續有你這樣的玩家一直給力批評,我服的人氣才能突破三百啊!不過可惜遊戲漏洞太多,關了在修理下~

笑傲無雙

什麼時間會再次開服?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 06:22 AM , Processed in 0.037631 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存