2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 菜鳥想問各位大俠._.
樓主: 雪吹西門
go

[疑難雜症] 菜鳥想問各位大俠._. [複製鏈接]

丐幫唔會屈機...多D打下丐幫啦

文B仔 發表於 14-2-28 05:45 PM
丐幫唔會屈機...多D打下丐幫啦

你看看我們這個九陰,看看這個九陰的樣子。自從出了丐幫四內之後,我們已經分辨不出任何門派特色。我們每個人都被環境訓練得像倒模出來似的:喜歡練同一套的打狗,喜歡同一樣的酒雨內功,支持同一條同盟線,信奉一種奶強者袋底的做人方式。This game is dying, you know?

天馬行空 發表於 2014-2-28 19:07
你看看我們這個九陰,看看這個九陰的樣子。自從出了丐幫四內之後,我們已經分辨不出任何門派特色。我們每 ...

我們=?

回覆 天馬行空 的帖子

最少我5會入丐幫
大家平心靜氣咁討論 何必咁火爆呢

推薦錦衣  個人意見 現時較為吸引個別門派
錦衣- 玩錦衣就要夠陰濕 愈絕既錦衣就愈黑人憎   團戰單P都好出色  (有本事的錦衣 古譜都只能向他低頭) 上手難度:高
丐幫- 丐幫強 強在4內而不是套路  團戰冇乜出色 單P暴力王 (個人覺得丐幫4內再強都唔及錦衣強)             上手難度:普通
極樂- 極樂副本王者 副本既出高輸出 團戰普通(雙刀需有封招但冇乜人仲有用緊)單P不俗  (個人覺得門派套路當中最強非十三劍莫屬,真真正正做到一套帶走) 上手難度:高

個人喜歡極樂

笑傲無雙 玩過星曲WEB

玩少林啦好好玩架

唔好成日話丐點勁
錦衣同極樂都好勁
所以呢有啲人好膚淺
一味話丐幫勁
其他門派垃圾果啲低能仔
我講緊邊個?
邊個答咪邊個

回覆 p13324 的帖子

同意其他門派都仲有出色既......
可能係因為人云亦云搞到有唔少人去左丐幫,
平日D人見得丐幫表現得多,樹大招風掛/_\
我自己作為前錦衣都覺得錦衣用得好其實前途都唔錯/_\
所以我唔認為[丐幫屈哂],丐幫只係似乎上手較容易平日又耳濡目染所以先會中箭俾人放上神枱,
但我認為[門派之間絕對唔係八個都平衡]...
其實有時諗下,係一個內既時代黎睇覺得唔平衡,
但放番成個九陰時代黎睇,係某個內既時期幾個門派咪又係撈得風生水起?
2內一個二個話君子係WN親生仔搞到咁勁就係一個例子......
從廣義黎睇真係風水輪流轉/_\
但去到最後到底係邊個會撈得最掂?我覺得會係無......
如果最後都係其中幾個門派有優勢,咁就無得變......到時D人就一個二個走哂去/_\
所以應該會係人人都學得既江湖內同技稱霸江湖/_\

文B仔  同意風水輪流轉,等睇5內少林  發表於 14-3-1 01:03 PM

自問極樂易無根,好少輸比丐幫打狗=_=

其實四內幾勁有冇用 以前睇三內 而家睇四內 之後睇五內...
本人認為少林五內不錯 OvO

八大門派各有特色 缺一不可 五係一個丐幫就可以取代到

回覆 雪吹西門 的帖子

推荐極樂,極以我所知,3,4内皆是十分突出,特别是即将出現的5内,令人期待:)

少林武當門派都有好多高手架 技術好玩咩門派都唔弱睇你自己點玩

有感而發:

唔知由幾時開始,人人都追求最附,最勁門派。
去研究隻GAME入面既數據,就好似分析員咁去審視每一個門派勢力,
之後個個就一窩蜂咁去某一個門派,跟著遊戲已定既程序去做………(像是個機械人似的)

有無諗過...咁樣係人玩GAME? 定係GAME 玩人?定時定刻去做已定既程序........

其實九陰經歷1內,2內,3內,4內同就黎到既5內....每一次都有唔同既特色,每個時代都有『較強』既門派,唔會有一個門派強到最後.......

九陰有一個好玩既地方係不論內功定招式,都可以學別派的(大部分)。而且又有江湖武學。
唔似得其他遊戲,一創角已經決定命運。

最後,我反而想問一問樓主,自己有無一個喜歡既、嚮往既門派? 定係好似我,懶係清高咁,咩門派都唔入,做個只留係2內階段既無門派路人~

wind9588 發表於 14-3-2 11:20 AM
有感而發:

唔知由幾時開始,人人都追求最附,最勁門派。

"人人都追求最強,最勁門派" 呢句真係極度同意
但個人認為研究九陰數據就唔一定等於為左加入某門派
可以係因為對遊戲既熱衷 細心去分析8大派
當然我亦相信好多玩家都因為人地既評論而加入某門派
從而想獲得"最強,最勁"

師兄所講"1~5內都有唔同特色,不同時期都有較強門派"
小弟都認同既 而且唔一定4內就唔夠5內打既
咁當然比較有難度啦
但雖然不同時期都有較突出門派
不過隨著愈後的更新速度愈慢
變相令到某時期內既某門派輝煌時期較長
因而造成部份玩家不滿 亦無可厚非

"九陰好玩既地方係可以學別派招式+江湖武學"
呢點我就覺得好壞參半
好既係可以令武學大同 公平性提高
壞既係令到門派特色消失
小弟覺得蝸牛與其研究咁多江湖武學
不如專心研究門派套路 出多幾套好過啦
少林七十二絕技得龍爪手
當然唔係話出哂72套
但出多幾套門派套路 而且唔會比奪書奪到
小弟覺得如果咁樣九陰會好玩好多

最後讚師兄一個 享受遊戲唔係個個都識
好多人玩玩下都會變左享受遊戲>玩遊戲>被遊戲玩
望師兄可以繼續"清高"落去
小弟曾經都係一個自命清高既小玩家XD

其實我想挽峨眉或者唐門
好似幾好挽咁
但聽落廢廢地.0.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tszlok 發表於 14-3-2 01:56 PM
"人人都追求最強,最勁門派" 呢句真係極度同意
但個人認為研究九陰數據就唔一定等於為左加入某門派
可以 ...

多謝師兄既回覆。

而我都好認同,加開門派武學。
其實一個門派只有3套武功,要去到某個階段先有4套武功。真係唔夠。
重要新手一開始學唔到第4套...

作為套路,招式,我個人覺得,唔應該高階,底階。
應該4套招式,或者之後有機會加到第5套,都應該係同一個水平。
唔應該有大分別。 而有分別亦都只係個招係第1層定升到第5屠或者第7層。

即係,套路既威力,應該純粹由玩家俾左幾多努力去升層數。唔應該由套路本身而分。
咁先符合遊戲本身既設定(實招克虛招.......)。而唔係話高階1層可以扣得多過人地底階5層好多果種。

由於我只係路人,無正式統計過。但都睇得出,而家大部分人都只係用門派第4套招式同江湖武功。已經好少人用初初入門果3套武功。

雪吹西門 發表於 14-3-2 04:15 PM
其實我想挽峨眉或者唐門
好似幾好挽咁
但聽落廢廢地.0.

想入就入, 唔好想廢唔廢。
何況峨眉、唐門 都唔係弱。

回覆 雪吹西門 的帖子

峨眉和唐門?不怕話比你知,這两個門派不是不好,只是大部分人都判离了它們,你一進去差不多可以成爲門派長老。但是,問題是人數不足。門派的鎮派無學是要靠打門派副本來獲得的,如果没本門的人陪你打,那會很麻煩。不過也不是没有解决方法,就是入一個肯带新手的幫會。九陰里面幫會比門派更重要,這是對於正窥武侠来講有些畸形的,不過你必須要接受。所以,與其找一個好的門派,不如找一個好的幫會,那么你獲得資訊的來源也會更豐富:)

回覆 wind9588 的帖子

峨嵋4內唔弱既 係強得唔夠明顯 唔夠其他派強姐@@ 峨嵋4內擺到明倒數第1啦 至於唐門。。仲係八大派入面咩?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:29 PM , Processed in 0.038550 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存