2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 有冇人對車熟悉?
樓主: 小燈芯
go

[疑難] 有冇人對車熟悉? [複製鏈接]

`×S!U棋=]'' 發表於 14-3-12 07:27 AM
我之前渣4000cc keep千五轉  1500cc 2千-2千5到  但4000cc係油錢貴一倍都唔止

係差好多...
宜加油仲要4蚊上落

有冇雪先?
二萬蚊以下 好多choice

最好係dealer 買 20010+ 二手車 30k miles 以下, 呢D係人地 lease 完出黎 同新車冇咩分別

四門既話
Honda Accord
reliable, full size 夠大, maintain 又平

四門細D 既
Mazada 3 都okay, reliable, maintain 唔貴
我自己就 08 Civic, okay reliable, 雪地都okay, 少 maintain

係落雪地方
Subaru Impreza, 安全, 四驅

拎去見人
2009 Audi A4, 二萬就應該買唔到30k miles 以下, 用貴油, 成日要換engine oil, maintian 貴
同 BMW 3系 同class.

如果要又安全又見得人又reliable
應該係得 volvo

回覆 chiio(次) 的帖子

好多日本牌子既車其實係美國內陸做 (Accord, Camry)
就係免入口梲既原因

其實好多美國車係加拿大同墨西哥做

Miko 發表於 14-3-13 09:16 AM
回覆 chiio(次) 的帖子

好多日本牌子既車其實係美國內陸做 (Accord, Camry)

日本冇廠係中國?
點解大陸收咁重稅

chiio(次) 發表於 14-3-13 12:53 PM
日本冇廠係中國?
點解大陸收咁重稅

哈哈 我都唔知
因為加左好重既入口稅之後 大陸既車都只係佔係全中國27% 既市場?
唔加既話仲有人會買大陸車?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 08:45 PM , Processed in 0.025160 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存