2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 聊天討論版 [咪再投d垃圾啦]長毛陰司紙擲財爺 政府表遺憾 ...
樓主: 小燈芯
go

[新聞] [咪再投d垃圾啦]長毛陰司紙擲財爺 政府表遺憾 [複製鏈接]

壺一v一 發表於 14-4-17 09:51 PM
只能說, 面對現實

佢自己沒否決, 要做就做完, 報導有報導, 起馬到呢刻到仲有人提

穿上印有坦克圖案「天安門母親」T恤的長毛表示,當地海關要求他脫去有關六四的上衣,同時留下有關平反六四的單張及書籍等,長毛拒絕其要求,並決定即時乘機返港

己放棄討論政改,
64>香港

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

KA-ar 發表於 14-4-17 09:55 PM
穿上印有坦克圖案「天安門母親」T恤的長毛表示,當地海關要求他脫去有關六四的上衣,同時留下有關平反六 ...

其他人討論左咩出黎?
講黎聽聽

overall,

為反而反
反長毛 就要 反佢全部行為

好多議員連去都唔去就唔講 + 有堆議員未出發前 都話呢個只係SHOW, 去交流, 曬錢, 曬時間

壺一v一 發表於 14-4-17 09:57 PM
其他人討論左咩出黎?
講黎聽聽

人地起碼試左,朝住目的進發,
有心幫香港人發表

好似維基咁 準備好哂 放哂錢,但政府點都唔比牌
大家都覺得係政府問題,

問題長毛 自動放棄個機會 所以咪招人話柄

KA-ar 發表於 14-4-17 10:01 PM
有心幫香港人發表

理論係人都識講 為反而反, 你仲未消化到之前D留言
可能你覺得今次目的係真係只為政改去

都係果句, 今次佢地為你帶來什麼?
呢次上海團 報紙上寫可以寫得好靚港陸親 ,
實際上, 包裝一下消下港陸問題

~~~~~~~~~~
同樣, 長毛準備好曬, 人地唔比, 佢想點? 6 4 TEE, 你覺得有問題?

^我只係比喻, 自己都不能認同, 因為面對現實大陸就係咁專政

*現實就係現實, 引用明言唔WORK...
反對派我只支持黃毓民 岩, 理論佢都有...可以包裝好靚, 但佢堅做到野

p.s 我全屋企投葉太的- 我個人都唔鐘意反對派

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

KA-ar 發表於 14-4-17 10:01 PM
有心幫香港人發表

有心幫香港人發表

好似維基咁 準備好哂 放哂錢,但政府點都唔比牌
大家都覺得係政府問題,

問題長毛 自動放棄個機會 所以咪招人話柄

你覺得上海之旅係機會, 笑左  點解會係機會?  唔好咁天真啦

泛民去左啦, 見左面啦... 咁而家又點呢? 有咩改變左?

壺一v一  佢地真係諗傾政改. 係我眼中只係中港和諧既棋子  發表於 14-4-17 10:17 PM

罰佢千五蚊先....
每掉1次罰一次看佢係咪每次都掉

王天 發表於 14-4-17 10:18 PM
罰佢千五蚊先....
每掉1次罰一次看佢係咪每次都掉

仲要佢汁返第日洗

回覆 壺一v一 的帖子

班傻仔唔明白
見張曉明係香港間唔中都有得見啦, 洗鳩去上海見
條友跟本又無乜實權, 見黎都係浪費時間
比你同面個幾2個鐘有撚用?
你同佢講政改, 佢又係拎本基本法出黎同你講廢話

成班傻仔以為去上海係政改進展既黃金機會, 咪ON99啦

長毛64tee落大陸面, 可以話係成日上海之旅最大既成就
已有 1 人評分Good 收起 理由
壺一v一 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

乂操你媽個B乂 發表於 14-4-17 10:24 PM
回覆 壺一v一 的帖子

班傻仔唔明白

因此我先問左兩次條友係咪真係咁CARE D機票錢...
認真唔知佢地諗咩 不停講偉論...同時都有人講成功第一步係流血..唔見佢地咁講 haha
中港問題, 我好多中國FD, 我唔抗拒, 同時我想呢個問題消失

吳受坤 發表於 14-4-17 07:47 PM
個長毛真係立心不良, 都唔知佢做咩,
次次開會都做大龍鳳, 個個政府議案都反,
你話佢為民請命咩, 我就唔覺囉 ...

政府/保皇黨一路赤化香港
方案行埋曬啲大陸路線
香港人唔反對就假啦

換轉你係保皇黨
香港唔跟大陸
你保皇咪又係投反對

壺一v一 發表於 14-4-17 10:30 PM
因此我先問左兩次條友係咪真係咁CARE D機票錢...
認真唔知佢地諗咩 不停講偉論...同時都有人講成功第一步 ...

我見佢好似以為, 長毛係機場被拒入境
班大陸官會唔知咩事, 香港個個都知
大陸會唔知?

大陸invite立法會議員上去, 但又唔比人入境
我真係唔知邊個7D囉

佢地唔明既, 就自己多D上網,睇下人地分析
睇野咁表面-.- 只會反映自己乜春都唔識

~鬼兒~ 發表於 14-4-17 10:33 PM
政府/保皇黨一路赤化香港
方案行埋曬啲大陸路線
香港人唔反對就假啦

佢無留意政治, 但批評政治人物

唔知佢想點,自己以為係,就當係道理

講真赤化只係時間既問題, 長毛做既事某程度上係減慢赤化

邊個真心為香港人, 傻仔又點會明

吳受坤  真心覺得你真係了解我:)  發表於 14-4-18 12:40 AM

比班港豬, 睇下上海之旅做撚到乜撚出黎

再回想返你自己係唔係好撚天真

玩過星曲WEB

乂操你媽個B乂 發表於 14-4-17 08:14 PM
屌, 咁你咪就係乜春都唔知,係度狗UP啦
是但一個你都講唔出

而家已經開始陸續建公屋,
可惜已經冇咩地可以興建,
所以政府建議喺新界東北收地興建,
但又受到多方面反對,
而家又建議發展大嶼山同建人工島,
以解決人滿之患,
大陸要不斷俾人落黎香港,都係回歸後難逃一劫,
醫院方面已經不斷擴建,
但人口的確實在太多,
其實政府都不斷搞基建,
地鐵鐵路擴展,港珠澳大橋,人工島,高速公路擴建,
由幼稚園細路到老人福利樣樣都要錢,
每年多多少少又派下糖,税收又狹窄,
有邊個想交多税,政府收入主要靠賣地收入,
要保持一定嘅財政儲備就必要嘅,積穀防飢,
再者假普選又未到,到時係咪假,我未知,
我覺得開會咪開會,就唔洗下下擲野收場,
即係好似細路仔發難擲野叫囂咁,咁有用咩,
盞俾人感覺冇品反感。

吳受坤 發表於 14-4-17 11:02 PM

首先叫條長毛交出公屋先啦

吳受坤 發表於 14-4-17 11:02 PM

之前689選特首保證每年有起3萬公屋單位, 而家每年連一半都無
有26萬人排緊隊上樓, 你話要等到幾時?

呢個計劃破壞香港生態, 仆街仲有比蝗蟲可以免簽證進, 食撚得屎啦

展大嶼山同建人工島

邊撚個去到大嶼山, 山卡啦咁遠住呀? 用下腦啦, 不設實際

醫院方面已經不斷擴建
你講呀? , 邊度有新醫院?  

地鐵鐵路擴展,港珠澳大橋,人工島,高速公路擴建,
起高鐵, 港珠澳大橋對香港人有乜撚野幫助? 錢都無,仲去澳門大陸? 定一話方便蝗虫黎香港?

由幼稚園細路到老人福利樣樣都要錢
你自己上網睇下啦, 外國幾撚多專家都話香港既儲備係嚴重過多
唔派錢都係可以拎部份去搞基建.洗死咩?

再者假普選又未到,到時係咪假,我未知
屌你啦.. 到時真係假普選.. 香港人含晒撚啦, 而家唔抗爭幾時抗?

政府講D表面好聽既野, 呃到晒你呢D無知既人... 現實情況係點, 完全唔知
仲傻傻下信政府

無知都有個限度呀,唔該

玩過星曲WEB

乂操你媽個B乂 發表於 14-4-17 11:21 PM

之前689選特首保證每年有起3萬公屋單位, 而家每年連一半都無

咁之前85000又俾人ban左,
成咁多年冇興建公屋,
而家人口澎漲,變左公屋供不應求,
而家陸續起又要地又需時,羅馬都不是一日建成,
政府一面放人落黎一面起公屋,
其實點搞都係爆,
我不嬲都不贊成放大陸人來港搞到人滿之患,
但香港回歸左,要反對大陸人來港已經冇咩可能,
發展大嶼山似乎在所難免,到時四圍都係石屎森林,
我都唔想見到咁,
遠係遠,但冇地冇計,
一旦拍板發展大嶼山, 交通規劃就會搞,
所有野都停唔到,唉。。。
鐵路擴展包括埋沙中線,港島南區延伸,
仲有東九龍延伸,都係改善路面交通,
醫院方面係擴建,例如瑪麗,伊院等……
上次派六千,啲人有又嘈冇又嘈,
人地澳門派錢就欣然接受,
係香港咁多野,我係政府都唔派, 吃力不討好,
我又唔係信哂政府,
只係怕有人俾人利用左都唔知咩事。

小燈芯 發表於 14-4-17 11:10 PM
首先叫條長毛交出公屋先啦

反而怪長毛霸公屋...lmao

吳受坤 發表於 14-4-18 12:11 AM
咁之前85000又俾人ban左,
成咁多年冇興建公屋,
而家人口澎漲,變左公屋供不應求,

你自己上wiki睇左8萬5既評語先,好唔好
垃圾你就當係寶

你好似仲唔明白香港政府有幾廢
不合理既政府要求, 有人去否決
反而你就去責怪呢班人
我唔知你係咩心態

同我講
但香港回歸左,要反對大陸人來港已經冇咩可能
就係有你呢種人存在, 事事妥協, 無要求, 亦來順受
到最後害左,搞衰香港你一定係其中一分子

政府唔好以為是但整個垃圾科案, hea我地香港人就可以了事
大嶼山, 你仲係覺得可行, 我真心睇唔起你. 你試下搬入大嶼山住, 感受下出市區有幾唔方便
唔係你住, 你就用一種who fucking care既心態.
派到大嶼山公屋, 邊撚個會要? 起黎做乜撚?

老實講而家地鐵已經搞到一舊屎咁, 自由行既問題, 我地要等幾班車先上到車
蘇錦樑仲夠膽死叫我地 等多班車, 呢D政府官員邊撚度係為我地香港人著想

領匯,地鐵私有化, 高鐵, 自由行問題,全撚部都係特區政府搞出黎既好事
你條友仲事事幫住佢. 你同維園阿伯果種水平差唔多囉, 有咩事企左政府果邊先,唔理好定壞
講出黎幫政府理由全部都係可笑,無稽之談
你好好反盾下啦....

我同你講立法會議員既功用係用黎監督政府, 見到錯事就要政府去修正
唔係好似民建聯聽大陸既話,做大陸既走狗

不過算啦-.- 你隻眼盲既,睇唔到世間發生咩事
有咩事都拎政府既垃圾建議黎打飛機, 安慰自己.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 06:51 PM , Processed in 0.038676 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存