2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 招雙排帶我上銀 掉落銅牌真系上吾番銀= = ...
樓主: domokun`
go

[抱怨專區] 招雙排帶我上銀 掉落銅牌真系上吾番銀= = [複製鏈接]

笑傲無雙 玩過星曲WEB

kenyeung525 發表於 14-6-9 07:11 PM
安妮op我知,ap加成高、有穩定群控、兩招群傷技、e雙防保命

但係行得慢

真係慘....
不過打銅牌點解唔買疊刀疊書?

kenyeung525 發表於 14-6-9 07:11 PM
安妮op我知,ap加成高、有穩定群控、兩招群傷技、e雙防保命

但係行得慢

又幾音公...
唔好用GP打TOP啦 無咩用

十週年勳章(賀詞)

Viralcree 發表於 14-6-10 03:51 AM
回覆 myron888rc 的帖子

唔係好明你講咩...

應該GET唔到連勝之下既加分速度奇快
誤會你係上季有牌個D人
不過Annie真係玩咁耐都無ban過咁滯
又好好衝分

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

夢的理由 發表於 14-6-9 09:06 PM
好彩冇我名係度

你開新a去對面隊扮新手送失誤頭囉

閃KANE閃 發表於 14-6-10 10:02 AM
真係慘....
不過打銅牌點解唔買疊刀疊書?

如果全部隊友智障
得你一個打得似樣少少
但係都唔猛,頂多隊友0/10/0、自己3~5/5/0咁樣
到時對面團打邊個先?
理得你ad定sup,你多頭=針你先

而且我少玩清場英 eg:易大、卡特、卡力斯呢d收割
如果隊友唔識配合吸控技
玩卡特易大都係死
識配合就唔同
隊友賣曬,你1v5清場仲可以收埋細龍/塔
我真係唔敢玩

之前試過玩薩科
19分鐘1x粒頭  出埋無盡+十字稿
之後出完九頭我念住坦算數
gk / 團戰打到殘就走人,比隊友尾

d隊友唔開技打/邊打邊退驚反殺
然後殺唔死講句:87 jg又放生

琴晚唔好意思
得番jg位玩潘森,同d隊友吹水
搞到帶錯ap天賦符文
5x ad打個buff飲埋水都就殘-.-
搞到冇曬力咁gk人
真係對唔住樓主

回覆 Viralcree 的帖子

你用鑽石既實力去打ELO點會正常,
你既實力可以CARRY全場啦

燕返卍 發表於 14-6-10 10:50 AM
又幾音公...
唔好用GP打TOP啦 無咩用

排位果陣第1次選英
我地ap LB、對面火佬
我地jg李星、對面墨菲特
我top潘森、對面鱷魚
選到一半唔知邊條友走場

第2次選英
對面即刻ban LB潘森李星
我就知道頭先係對面走場

對面選賈克斯先
我無理由揀隻top英同佢玩平a
肯定係消耗英多
於是決定揀船長

前期幾順風
水晶靈藥+2藍1紅係咁Q到佢死死下
3lv雷左獲,唔記得禁點燃,比佢閃現q走左-.-
之後都係靠Q打殘佢

你有冇見識過1x分鐘頭中下塔爆曬?
然後我7/8lv果陣阿卡莉、菲艾全部走曬上黎1塔圍我
呢度自己都雷左獲,早知棄塔算數
係咁比對面3/4條友塔殺1換1

kenyeung525 發表於 14-6-10 12:49 PM
排位果陣第1次選英
我地ap LB、對面火佬
我地jg李星、對面墨菲特

use teemo counter jax

我同過某個認為打RANK=運氣GE朋友講
如果連續10場隊友都0/10   而佢自己KDA超令仔
我會免費幫打上鑽
但事實, 有可能咩?

SHACO我都有玩
殺完人  有推塔食龍? 定係打野怪&返屋企
銀牌場基本上20~25分鐘就搞掂

閃KANE閃 發表於 14-6-10 02:16 PM
use teemo counter jax

我船長果場,比阿卡莉同對面團上塔殺多d
賈克斯淨係殺過我1次
重點係ap消失,我地ap唔報miss先好野

如果連續10場隊友都0/10   而佢自己KDA超令仔
我會免費幫打上鑽
但事實, 有可能咩?

10場隊友0/10係有可能
不過自己kda高就100%冇可能
因為隊友虧,你自己幾猛都好
都一定會比佢地拉低(團戰失誤、有眼大龍偷龍、入視野盲區比人秒強開)

SHACO我都有玩
殺完人  有推塔食龍? 定係打野怪&返屋企
銀牌場基本上20~25分鐘就搞掂

薩科中期有大先可以單食龍
下路死兩件,塔唔推、龍唔食見過未?
後期逆風團戰難得ACE贏1場
3條友殘血居然同我B又見過未

十週年勳章(賀詞)

kenyeung525 發表於 14-6-10 05:38 PM
我船長果場,比阿卡莉同對面團上塔殺多d
賈克斯淨係殺過我1次
重點係ap消失,我地ap唔報miss先好野:em012 ...

Ap唔報糸一個問題,你自己唔注意小地圖又系另一個問題。

至於玩shaco,我自己少用,俾唔到咩意見。
但系rk見到識玩嘅,都唔會去拖後期。
BD,食龍,反野一腳踢,務求最快速度打完。
好多時都見自備紅眼去做呢d動作。

你講嘅情況,打rk遇唔少。
可以做嘅就糸ping燈打字提隊友。
當然,有少數人唔鐘意俾人指指點點。
但見嘅機會頗少啦。

kenyeung525 發表於 14-6-10 12:39 PM
如果全部隊友智障
得你一個打得似樣少少
但係都唔猛,頂多隊友0/10/0、自己3~5/5/0咁樣

我係上2個月先重玩返  之前退出左年半左右 我自問唔係乜野高手 乜野專業玩家
其實係銅牌區RK唔需要打字回應你隊友對你既罵 因為你知道大部份銅區隊友其實根本唔係你既隊友
因為有D腦玩家根本唔能夠理解我地 如果你打字回應佢 只會更加因為你打字中而引起失誤
呢種玩家多數唔識得去支援 唔識打燈 唔識插眼 呢個時候你就要多D去睇地圖

係巴哈有位玩家講左一個唔錯既觀念  
這一章先解釋一下RK的規則

每個玩家都會有一個牌階分數,例如銀3 48分

每個玩家也都會有一個隱藏積分,例如1350分

當打贏的時候,牌階會加分,隱分會上升

當打輸的時候,牌階會扣分,隱分會下降,但是兩者幅度不一定一樣

一個銅1,隱分高達1500的玩家,贏一場可能+35,輸了-10

一個金5,隱分只有1100的玩家,贏一場可能+10,輸了-25

所以重點是 "隱分決定你爬階的速度" 而不是牌階上的分數

就係當你係BAN英既介面如果有人搶路嘈交之類既話 就跳場
因為跳場會-3分,但係唔會扣你既隱分,所以唔會影響你之後爬分既速度
所以只要你嗅到一絲不尋常的氣味,請果斷跳GAME

另外你可以認識一下英既counter 對你好有幫助
eg..鱷魚counter札克  潘森counter凱爾   
只要你打得AP/JG其實就係帶領緊成隊既風向 我自己MAIN係SUP AD
AP我唔多掂 所以比較難爬
可能呢D野你好清楚 希望對你有幫助

銅牌場同銀牌場 我同你講啦 根本成班吾撚用腦打機既神手
係到打積分有咩用 玩NG練下好過啦  
利申:開過人AC打銅牌場 真係好撚不知所謂D人==

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

想CARRY就玩AD
下路對線首先打爆對面兩個先
肥到後期 隊友唔死得太誇張 基本上仲有得救

我相信我冇玩個幾兩個月都足夠屌打你班自稱唔雷既銅銀牌廢物

我都係MAIN SUP -.- 單排 由銅3 打返去而家銀5 都係一個星期-.-仲要唔係日日玩...點會上唔返啊

深愛著 發表於 14-6-10 10:18 PM
我係上2個月先重玩返  之前退出左年半左右 我自問唔係乜野高手 乜野專業玩家
其實係銅牌區RK唔需要打字回 ...
其實係銅牌區RK唔需要打字回應你隊友對你既罵 因為你知道大部份銅區隊友其實根本唔係你既隊友
因為有D腦玩家根本唔能夠理解我地 如果你打字回應佢 只會更加因為你打字中而引起失誤
呢種玩家多數唔識得去支援 唔識打燈 唔識插眼 呢個時候你就要多D去睇地圖

大把50步笑100步既戰犯
ad自己條路都顧唔掂,就係度插上/中路jg唔幫拖
sup插眼,見住對面gk都眼殘睇唔到

就係當你係BAN英既介面如果有人搶路嘈交之類既話 就跳場
因為跳場會-3分,但係唔會扣你既隱分,所以唔會影響你之後爬分既速度

通常d人唔會拎自己d分黎較飛
最後多數屈服比人搶路,然後化悲憤為力量打爆對面
不過係極少數

另外你可以認識一下英既counter 對你好有幫助
eg..鱷魚counter札克  潘森counter凱爾   
只要你打得AP/JG其實就係帶領緊成隊既風向 我自己MAIN係SUP AD
AP我唔多掂 所以比較難爬
可能呢D野你好清楚 希望對你有幫助

低端比較少有counter呢個概念
見過唔少counter英打爆對面

一來技術麻麻、二來智商碾壓
試過唔少次稻草人ap贏潘森(先手w)、LB(55開)、黛安娜(又係先手e)線
如果高端相信冇咁既情況,因為對面一定留後手技cut我w

其實唔好笑佢地,銅區就係呢d玩家
睇在你運氣好唔好
有運=抽中對面隊
冇運=抽中自己隊

紅茶世代 發表於 14-6-10 06:49 PM
Ap唔報糸一個問題,你自己唔注意小地圖又系另一個問題。

至於玩shaco,我自己少用,俾唔到咩意見。

AP唔報miss係一個問題
你同賈克斯雙方消耗到咁上下
黎個滿血滿R阿卡莉
塔殺你無難度又係另一個問題
重點唔係你睇地圖與否

kenyeung525 發表於 14-6-11 12:46 PM
AP唔報miss係一個問題
你同賈克斯雙方消耗到咁上下
黎個滿血滿R阿卡莉

如果你有睇地圖 就算唔報你都知中路唔見左
成日話隊友點點點雷
好老實 如果你有錄底自己點玩
再中肯地睇返自己 你都會得出你自己點點點雷
你睇人 人睇你 明?

kenyeung525 發表於 14-6-11 12:42 PM
大把50步笑100步既戰犯
ad自己條路都顧唔掂,就係度插上/中路jg唔幫拖
sup插眼,見住對面gk都眼殘睇唔到 ...

呢D心態銅銀牌完全不意外
雖然極大部份銅銀牌都一樣=.=

金牌開始,一直升升升,一天一區:>

情場一點紅 發表於 14-6-11 01:44 PM
成日話隊友點點點雷

菲艾同賈克斯壓到塔前
我清緊兵,jg趙信仲唔黎幫拖
然後ap火佬?
唔報miss唔緊要、贏線唔幫路都唔緊要
但係一直長年單機就好有問題

其實重點唔係我有冇長睇地圖
唔好捉錯用神  明

成日話隊友點點點雷
再中肯地睇返自己 你都會得出你自己點點點雷
你睇人 人睇你 明?

我有話自己冇雷到人?
好明顯圖文並茂都有講自己幾雷
不論順逆風,我都會雷過、失誤過
視乎你多寡嚴重與否而已

我技術觀念手殘選英乜都廢
但至少我唔會選英前,同上場既人嘴炮
但至少我唔會選英前,就同人爭位置
但至少我唔會ACE完對面,殘血就禁B
但至少我唔會下路雙殺連jg,細龍區/塔前禁B
但至少我唔會圍住坦打,任由對面ad/ap輸出
但至少我唔會係對面5條友x秒後復活,仲繼續打塔
但至少我唔會唔夠打,仲繼續推線博打
但至少我唔會單刀入視野盲區面探草
但至少我唔會打打下一怒走場跳game

麻煩你睇清楚全帖再仔細回應唔該曬
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:58 AM , Processed in 0.031477 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存