2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 預祝一代明將黑勢力鐵腕統治九陰
樓主: 438698
go

[抱怨專區] 預祝一代明將黑勢力鐵腕統治九陰 [複製鏈接]

一代線係勁既,小幫無生存空間

其實講真唔夠打就淨係逃避轉game有咩用?
港ser玩家一直質數唔好  我諗玩得多年online game既朋友都好清楚呢個問題
講真屈錢大把game都係  正如其他post講過
但係有d逃避既人一直以為自己有道理我都已經廢事回
人地所謂的大聯盟 唔係自己一手一腳組出黎?
唔夠打就話屈錢  唔夠就轉game  你估轉左game就唔會重覆今日咁?
唔好同我講咩外國game  係你就去玩  唔好留係到玩港ser 大陸台灣game

雙月_ 發表於 14-6-23 06:43 PM
你應該未見過魔心手+99武學係華山打贏幾多魅影加打狗...唔雖要証明我論點,有意識慨人會知道我講得岩唔岩 ...

港服一個都無阿
五絕都是魅影 打狗 太極拳
其他無古譜的人
真o系食緊屎

169961 發表於 14-6-24 09:48 AM
港服一個都無阿
五絕都是魅影 打狗 太極拳
其他無古譜的人

其實你係咪諗多左呢?
所有GAME 都係比得越多錢越勁,好合理
付出越多得到越多
但係九陰就算佢勁都冇咩可能一打十
宜家D 99金咁堅 金裝又平到嘔
以經夠D 平民玩家玩啦!
至於華山....你用500蚊就想打上5絕?
發夢就得

果條"雙月"應該係果D古譜撚玩家,不斷踩其他非古譜玩家,又食屎又盛來比喻自己勁,連自己GAME名都唔敢開.

九陰報導員 發表於 2014-6-24 10:28
果條"雙月"應該係果D古譜撚玩家,不斷踩其他非古譜玩家,又食屎又盛來比喻自己勁,連自己GAME名都唔敢開.
...

我係理性分析,冇攻擊任何人,亦唔想知道你係邊個,你唔鐘意大可不用回應,但唔駛用d 垃圾理由去抹黑我。

上幾個月華山都有魔心手+修羅刀等套路克制打狗和魅影,上屆 鬼昏君都係咁打贏2魅影 入決賽,
今屆 都有玲瓏 克制 打狗等打法

其實嘈咩呀
一代名將個勢咁勁, 其實全SER所有人入晒去咪得
到時一定好好玩
諗起都興奮

一代名將收人開心玩

回覆 雙月_ 的帖子

睇你個款一係隱青一係毒撚,名都唔敢開,成日係度踩人暗讚自己,講經牙?
鬼昏君好似被趙暈2:0嬴左,劉天文好似又嬴左第一,全部都係古譜撚.
你唔好再叫D非古譜玩家食屎,你甘勁開名來睇下係咪真係甘勁.又要淆底.哂鳩氣.

九陰報導員 發表於 2014-6-24 15:05
回覆 雙月_ 的帖子

睇你個款一係隱青一係毒撚,名都唔敢開,成日係度踩人暗讚自己,講經牙?
鬼昏君好似被趙暈 ...

邊個踩邊個大家有眼睇,
冇所謂~你個人咁灰否定一切可能性,凡事冇絕對,同你講野冇意思,
問人之前係咪應該自報名來先,
同埋你係邊個我相信冇咩人想知,
我享受係九陰景觀、打交模式和朋友玩就夠。

回覆 雙月_ 的帖子

睇來你都係一條廢青毒撚之類.講野完全冇POINT而家又話享受九陰.果頭又比喻非古譜玩家只可以食屎
一句講哂你口中九九金甘勁,你試下用4內來打嬴現時五絕,唔係就唔好係度踩人.

用錢多邊個夠六道多都仲俾人秒撚左係華山,同門果然係兵工廠

dirtychung 發表於 14-6-24 04:35 PM
用錢多邊個夠六道多都仲俾人秒撚左係華山,同門果然係兵工廠

邊個邊個勁我o吾知
旦係六道廢我就知

169961 發表於 14-6-24 05:52 PM
邊個邊個勁我o吾知
旦係六道廢我就知

邊個廢我唔知
但係六道天魔飛刀,例不虛發我就知

其實大家都有共識
一、有差距
二、差距比其他GAME少
三、有差距是必然的
我只想講
「差距係一路加緊」
唔知你地認唔認同?

回覆 tappy 的帖子

差距係一路加緊  , 呢個係真ge

九陰一開始點解看到好多有錢人都好似同普通人冇咩差距
因為九陰限制左佢地ge發展
九陰早期一開始還沒有江湖內功 / 古譜前 , 有錢人都是主力集中在禁地武學 , 銀裝備上
雖然前期斷情 , 天魔都比較優秀 , 但套路上還是被 架虛實系統 綁定
但由於古譜的出現 , 開始意識到原來遊戲設定係可以由官方自行打破
差距就開始產生
古譜產出越來越多 , 奇遇 , 世王設計增加古譜產出的固定性
古譜就開始普及化
之後再出現裝備品質系統出現 , 3,4,5,6品金/ 3,4,5,6品玉
再加上江湖內功的出現 , 令屬性點的差距開始增加
再再加上數次華山之後 , 發現有數種內功效果特別出眾
再令差距增大

所以現在說什麼 幾個人可以打死有錢人
只不過是對方 "還" 沒跳出系統限制 , 所以才能數個人連續使用控制技都能控死他
你們只能希望九陰唔好跳出呢一個限制 .....

另外
對手不能出招咁比你們打死 , 點解仲可以講得咁好聽
你們本能都知道 , 只要你控唔住佢 , 死個個就係你
只要佢令到你唔敢 / 想同佢 1vs1 ,  佢能夠 1 打 ? 又有多重要 ?

tomkan39 發表於 14-6-25 02:10 AM
回覆 tappy 的帖子

差距係一路加緊  , 呢個係真ge

3,4,5,6品金玉係必須 唔通你1內又用套3品金 2內又用套3品金 3內又用套3品金 4內又用套3品金 5內又用套3品金

江湖內功 說穿了就係多血 多招架耐力 多屬

酒雨都好過佢 當然係指未出魅影既時候 混元魅影 誰可破
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
實虛架 古譜個到係咪指古譜無視實虛架咁打人?
如果古譜太極拳 打狗冇無視招架 E樣野
同鎮派太極拳打狗又有咩分別呢
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
當然 人地勁既時候 付出左好多野

而且隻GAME玩養成

金錢=時間好多人應該都知

既然佢修練(修練緊係要時間  時間=金錢)得多 勁係正常

正如你一個東方不敗 出盡全力一定打贏到幾個普通門派弟子

當然 面對 課左少少金既人係吃力d
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

簡單d黎講

比錢唔勁 咁我比錢做乜

就算比你改到古譜冇無視招架e樣野 裝備亦冇升品 最高4品玉

咁玩家亦冇課金既需要

連名俊都唔洗入  有名俊 奇遇又點? 古譜咁廢都冇人要

我入金有乜用? 整件4品玉衫封招咪夠

咁到時代理/蝸牛食乜 食風?定係你出糧比佢地

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
如果你係想話"比錢 同唔比錢 差距愈黎愈大"

首先要睇比幾多錢
普通4內丐幫 古譜打狗+4式 e個係中端砟

你睇混元 e家900兩一張殘
想練上75
900*110張殘卷=99d 仲未計拓片錢
2d*30粒=60d   
159d先=混元75
有內功係冇用 仲要整埋套魅影劍

逍遙令出面收緊4l
當你5l一粒
5*400=一張魅影殘
2d一張殘
魅影8招啦 唔計架招 要7招
20d一招入門
20*7=140d一套入門
唔計你進階住先

剩係一套75混元+入門魅影=159+140=299d
對番hkd 100蚊1d
都只係3萬 當然未計4式同六品玉套錢
就算計埋 應該比盡5萬以內

當然  個混元點升上去又係另一回事
演武又要用幾多錢呢

如果人地背後搞咁多野 比你500蚊砌低

比著你係5萬個條友 你會心諗?

回覆 尋人勿探組 的帖子

如果我無記錯 5品金既特效影響唔到5品玉裝既人 更加唔好提到玉裝6連擊就暴擊
古譜同鎮派既分別唔只咁少 太極拳係虛招後接唔到開太極 因唔係紅霸 好易比人cut
假如唔好彩 人地個裝(頭)擋左個暈 古譜得2-4秒比人打 鎮派就會比人控埸連一套
打狗棒算接近古譜 但50%血下先真正近 我多數會打到對面60%血左右 儲定一堆怒氣 等佢50%血下先出怒招 睇下殺唔殺到
差距係一路加緊 最初既玩家皆可知也

tomkan39  算吧 , 成段文都答非所問 , 看完我都唔知佢想講咩 , 下面新加計數個part 又係自問自答  發表於 14-6-25 11:38 AM

北.冥 發表於 14-6-25 10:45 AM
回覆 尋人勿探組 的帖子

如果我無記錯 5品金既特效影響唔到5品玉裝既人 更加唔好提到玉裝6連擊就暴擊

如果你一套6品金想打趙暈 海皇個d緊係冇可能
但係打下2線既 打狗 +太極4式  都有少少可能性

唔知大家同唔同意,如果隻game 冇人追求裝備、武學和內功下 投放得少資金個d 可能連裝備都買唔到,人地投放左俾你多咁多 有咩可能同你個差距仲係咁少?講真隻game 好唔公平,對俾錢 個d最唔公平。
古譜,殘卷個d 咪又係大家賣出來由其係魅影劍,搵到錢就唔好怪人點解人地有古譜,個差距係大家做出來的。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 12:03 PM , Processed in 0.040293 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存