2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL post 已關
樓主: sunny037732
go

[其他攻略] post 已關 [複製鏈接]

暴力熊o 發表於 14-7-18 10:17 PM
菲歐拉 宜家真係上得..
大部份上單英都削到殘..
而菲歐拉好似咁耐都無比人搞過 ...

因為riot 唔想遊戲太過乏味,大家都用一樣既英雄 .真係好少人會提呢隻英,但隻英偏偏就好易上分.相比起雷文呢d主流英雄輸出,菲歐拉係團戰既輸出真係好穩定,識放r就得,就算你唔識唔都好,放到大技就一定有輸出.

回覆 暴力熊o 的帖子

雷英搞尼做咩?(話說就要重做,太雷la)

回覆 sunny037732 的帖子

尼隻野打上如果team無開戰英真係gg,唔夠cc一樣gg

183593825 發表於 14-7-19 12:09 AM

尼隻野打上如果team無開戰英真係gg,唔夠cc一樣gg

如果隊友都無cc 技能又無坦,咁唯一做法就係賣隊友,等隊友沖哂上前吃哂dcc 技,先開大各種收頭

你話上分係銀上金, 定係白金上鑽?
打法PICK英可以好唔同, 要BAN既角色都好大差別.
銀上金可以諗下呢D:
上路: 蠻王
中路: 卡特
JG: 易大
AD: JINX
SUP: 機械人, 雷歐拿

呢D即使輸線, 拖一陣又OP番.

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 14-7-18 09:39 PM
咁我一樣係個人見解,菲歐拉雖然係團戰可以左穿右插,不過傷害唔會打曬係同一個人身上,再加上大技途中唔係 ...

我依加先見到你呢個回覆,

我同你講我玩菲歐拉差唔多50場,放大途中比人點燃死又好,卡特/魔甘果種AOE又好,傷害你都係全食,連防禦塔既傷害你都唔可以無視。

而傷害唔會打曬係同一個人身上絕對正確,除非你打既唔係團戰而係單挑,唔係既話差唔多只有第一下同最後一下係你既目標,好彩既話先可以HI多兩野。

菲歐拉最強時期絕對係頭幾LV,靠W既高傷害加乘而打出優勢,國服第一菲歐拉都係因住呢個強勢期而決定帶大紅三水。

唔知你又玩左菲歐拉幾耐呢

sunny037732 發表於 14-7-18 01:25 PM
前言:有人問:打積分場係咪用比賽既角色打積分場就算係強勢角呢?答案係錯既。首先,積分場同比賽有太大分 ...

只可以話睇你點用=.=冇話廢吾廢嘅,因為我見個有人菲歐拉用得好廢,逆風都仲可以??吾得囉,通常比人殺左一次都幾難番生 但係都見個有人順風CARRY全隊,見一個殺一個,直頭見到佢就吾想玩,肥到叫春=.=佢招大又吾一定要TEAM FIGHT先有用嘅,成人見人開大塔殺完即走都吾錯!另外都見個有人用佢打下路,兩突進英,果時效果吾錯,衣家就吾知,太耐冇玩@@不個我就吾會用佢,因為真係吾識用,玩到成舊屎咁

BATUU 發表於 14-7-19 01:16 AM
只可以話睇你點用=.=冇話廢吾廢嘅,因為我見個有人菲歐拉用得好廢,逆風都仲可以??吾得囉,通常比人殺左一次 ...

最哀而家台服戰績網無得search d專精玩家勝率,唔係我就可以確實證明到俾你們睇.一個人唔代表所有人ma,我既大前提真係你要將隻英玩得出神入化,經常有outplay 鏡頭出現先得,唔係既話,如兄所言,無一隻強唔強勢既英雄

firenz818 發表於 14-7-19 01:15 AM
我依加先見到你呢個回覆,

我同你講我玩菲歐拉差唔多50場,放大途中比人點燃死又好,卡特/魔甘果種AO ...

之前玩朋友既ac,打25場嬴19場,重要係第一次玩.點解我會玩呢隻英,當然係經過一輪思考,同埋有睇開d專精玩家既video 先選擇玩佢,最後俾我發現到隻英奧妙之處.

回覆 hk19972003 的帖子

通常口的人一有人pick一大心態就係等gg lol

題外話:我覺得而家玩家太隨波逐流,唔識思考下邊類英雄岩佢地,見個版本咩英強勢就用佢,又唔玩得隻英夠深入,好多野仲係唔知道.其實,我覺得無話邊隻英強唔強勢,而係睇當時人肯唔肯將隻英既力量完完全全發揮出黎,我覺得呢種亦係專精某英雄需要既野

hk19972003 發表於 14-7-19 01:06 AM
你話上分係銀上金, 定係白金上鑽?
打法PICK英可以好唔同, 要BAN既角色都好大差別.
銀上金可以諗下呢D:

我所指果d英都係咩區都強勢既英,經得起時間考驗,可以長線投資既英雄 雖然有d英自己玩得好少,好似人馬咁,但係我只睇某些出色人馬的玩家玩,再睇下佢地d勝率同埋分析下隻英技能組,推測隻英是不是強勢,可能會有錯的,但係對與錯就留給大家在遊戲中嘗試過此英才知道xd

中路強英我會揀Yasuo, Fizz <<見到都覺得煩

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 2014-7-19 01:45
我所指果d英都係咩區都強勢既英,經得起時間考驗,可以長線投資既英雄 雖然有d英自己玩得好少, ...

唔好玩啦朋友,勝率同強勢冇關係架。
一隻英雄強勢與否要睇佢有幾多剋星,同埋撞唔到剋星時可以幾惡。。

firenz818 發表於 14-7-19 09:04 AM
唔好玩啦朋友,勝率同強勢冇關係架。
一隻英雄強勢與否要睇佢有幾多剋星,同埋撞唔到剋星時可以幾惡。。 ...

可能你同我對強勢既理解有少少分別.我既強勢係指隻英對大局既影響而唔係單單對線施加既壓力.就你咁講,你所講既強勢英就將會係惡魚,龍女呢d英,對線係基本上無咩對手,但是否可以帶領隊友走向勝利將成為疑問.舉個例子,咁你就可以一清二楚,蠻王同惡魚對線雖然前期係俾惡魚壓,但當有左裝備下,惡魚就已經打唔過蠻王了,惡魚係一隻打團戰既英,分推速度很慢,但蠻王可以輕易推掉你2塔,令到對面jg 要施加壓力俾你,否則水晶就好難保護.即使一場蠻王味打過團戰也可以嬴出係因為對手根本無法打團,而打團先可以幫團隊建立優勢,再推左座塔.但係蠻王做既野就好簡單
推塔>>捉人單走>>對方上路無血>>參與團戰>>勝利.

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 14-7-19 09:46 AM
可能你同我對強勢既理解有少少分別.我既強勢係指隻英對大局既影響而唔係單單對線施加既壓力.就你咁講,你 ...

對大局有影響既英雄絕對唔可以稱為強勢,以你既例子,鱷魚對線冇對手(龍女前期唔係太勁,好靠裝),已經可以壓住對方上路英雄既發育,EX蠻王,咁蠻王既裝備同等級都會落後,又點樣可以打番贏鱷魚呢?
加上今季節奏咁快,唔係你20FF就係人地20FF咁濟,拖到後期既情況已經好少見,蠻王呢種英雄先難出頭。
你講蠻王可以輕易推塔,你有冇見過比人硬DIVE硬殺然後直接破埋你屋企?
如果蠻王未打團戰都可以贏,就只係因為隊友CARRY可以4打5,而唔係因為你分推帶黎既小小優勢,四個人推塔點都快過你一個。

而鱷魚只要出到九頭蛇,清兵速度絕對唔慢,一套技就一波兵。

"惡魚係一隻打團戰既英","而打團先可以幫團隊建立優勢"
BTW你講野有D自打嘴巴

firenz818 發表於 14-7-19 10:15 AM
對大局有影響既英雄絕對唔可以稱為強勢,以你既例子,鱷魚對線冇對手(龍女前期唔係太勁,好靠裝),已經 ...

蠻王嬴唔嬴到惡魚都係睇玩家操作,感覺上你既看法前設所有玩家都唔識操作咁樣.

算吧,不想跟你糾纏下去.我所講既野唔一定係岩你胃口的,你堅持住你果可能係岩既,但實際上岩唔岩就交俾大家定奪.我所寫既戰略不一定係大家都一定同意既,嘈黎無意思 況且我從你所說的話中,已經覺得好唔友善
btw 上面內容都係由一位鑽石玩家所寫

sunny037732 發表於 14-7-19 11:15 AM
蠻王嬴唔嬴到惡魚都係睇玩家操作,感覺上你既看法前設所有玩家都唔識操作咁樣.

算吧,不想跟你糾纏下去.我 ...

係架 咁其實冇所謂強勢英架 D強勢英都打唔到團戰既 樓主用FIORA 打強勢英無論對線團戰都嬴到
另外我想問下樓主ID係咩 因為好少勁人玩FIORA 所以想請教下鑽石FIORA係點玩

poke係LoL解做消耗....

十週年勳章(賀詞)

sunny037732 發表於 14-7-19 11:15 AM

算吧,不想跟你糾纏下去.我 ...

我唔知邊個水鑽木鑽講啦,我見到有錯就要講,你講得通既,我就反思下係咪自己錯。

蠻王會比鱷魚壓到幾恐怖,你實際搵個人試下就知,依我睇我反而覺得係樓主認為個個都唔識玩。你玩後期角人地比你肥,你玩前期角就人地送你頭。

btw,我都幾鐘意玩fiona,留個id練番場
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:39 PM , Processed in 0.034848 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存