2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 Farewell Ally
樓主: SSYHK
go

[閒聊討論] Farewell Ally [複製鏈接]

風晴雪乂 發表於 14-7-23 03:09 PM
回覆 尋人勿探組 的帖子

解釋番點解我要咁講啦!

迪路份人好陰濕

上面啲回覆真係好慘情
睇到我眼濕濕,差小小真係信撚左
話說我有個fd 由小學玩到大
初初佢好夠雷
我地幾丁友係學校比人蝦 比人踩到上心口
次次有野都一齊捱
(有條仆街肥佬成日串串貢蝦我地,好似叫xx天,唔係好記得)
最後我地成班同心協力,搞到班友比人踢左出校
當時我地嘅關係真係打風都打唔甩

時間過得好快
後尾黎左堆插班生,有啲就同我有拗撬
咁我呢位朋友就話原來佢識嘅,唔方便出面
哦咁算啦唔緊要,我自己趕走左班友
(啲人叫佢地虫仔,唔知咩意思)

時間又過得好快,間學校已經唔係好多人喇
我個fd好似傻左咁
一聽到有兩塊聖主餅,呀唔係,聖母餅就衝返黎食
都ok嘅 fd丫嘛
有時同人嘈交(比人趕出校有幾個考返入黎)
我呢位朋友唔幫手不突只仲同天哥殘黨有講有笑
算啦有啲野吞左佢算
可能我個fd太懶,冇睇住佢班細嘅
變晒質都唔知,到而家覆水難收先講啲慘情野,一句廢話skip晒過程
導火線係原來我個fd變到唔幫拖不突只
仲暗啞底埋對面堆
想打鳩我咁話
(可能係佢啲細嘅,我唔知,總之佢冇清理門戶)
穿左煲仲屌返人轉頭
我話:你同個官講啦,做咩擺閉路電視係街,搞到你爆格比人影到喇而家陰公豬

上面講左啲咩,自己參透下
唔係大聲就好戲架喇師傅

忍影世界

由奪書事後我地一路係被動

呢D事令我我諗起有次龍小邪唔響RC,我響到講話小邪好鬼冇用,六幻都錄左音比小邪聽

sk237698  原來極樂清場都係被動 , 收血色打同盟都係人地叫你交戲 , 其實邪教係無辜  發表於 14-7-23 03:44 PM

iamseanan 發表於 14-7-23 03:15 PM
上面啲回覆真係好慘情
睇到我眼濕濕,差小小真係信撚左
話說我有個fd 由小學玩到大

too long didnt read

我叫左去買個白汁 咁d飯有d雞皇 就$26蚊

條友問我要唔要加飲野黎飲 我唔洗啦 就要百事 點知佢話百事有可樂

我都唔知佢up咩鳩 跟住我話唔要野飲 佢話30蚊 :o) 我話唔要 跟住佢話我係咪睇電視

上面講左D咩你又參透下
我覺得同你篇野有異曲同工之妙

風晴雪乂 發表於 2014-7-23 15:09
回覆 尋人勿探組 的帖子

解釋番點解我要咁講啦!
邪教話自己中2係RC/幫頻點講係佢地自己既事,佢地自己發洩 ...

我相信你地係自己rc都講唔小其他同盟壞話 唔好話你無  有d野你知 天知 地知 我地唔知 但係1d舊情都唔念既  我諗得一代做得出 解同盟wo我相信角色掉返轉 邪教唔會lo

回覆 SSYHK 的帖子

成晚開會得天文同趙暈攬你咋!好心你啦、、陰功⋯⋯我覺得天文同趙暈真係識錯你

同埋你地段野係10d收番黎、自己on799收埋d 25都唔知、

禿鷹本性喺咩?咪有肉就自己食咯,你邪教黎分我肉食,收皮啦踢走你先,等我分埋其他同盟既肉之後再踢走埋佢地,而我自己就養到肥肥白白咁大大隻去打柒其他人0.0,呀,唔喺,喺咬柒其他人,咬嘫佢地既頭髮。

回覆 1987130 的帖子

SOR 你唔想可以信一代入面D人 我玩左咁奈只係話過同門一次,原因係C門戰
其他時段我地幫其他人話同盟我作為一個大人我都有按住,一代大把人聽到

好老實講句,有聽過錄音的人都知
內容唔係咩講人壞話,而係一個驚世大陰謀,拉攏敵線打散自己的直屬同盟
做得出唔怕認啦

浩南與山雞的故事,有睇埋漫畫落去既人都會知,好兄弟最終都開打

收盟線追殺名單入自已幫會
用一句 廢話 就了事
收12人入幫從良都可以算,但表到明打番自已同盟都仲繼續,你咁做點唔傷盟友既心。

講咩鐵三角就真係廢話,合服後聯盟打魔塚,就立即脫離盟線,魔塚大部份退Game後就回歸上番同盟取雙聖主。

呢d大家都無提過,因為邪教合服前做傾盡全力對同盟,係有做過野。

魅惑/一代合服前後,都係企係最前線,對皇帥戰殤魔塚不留餘力咁打,就換黎邪教收敵幫行為。趙暈作為盟主被落得偽君子之名。

老老實實,打機姐,岩玩咪一齊,唔岩咪算,自已做過既野要為自已負責。
邪教合服後對敵幫出既人數,甚至對魔塚縮沙
同近日對打魅惑出既人數

全。服。有。眼。睇。

回覆 九陰司馬遷 的帖子

根據樓上邪教某位高層所講,一切都係被動,你識條鐵咩?

回覆 風晴雪乂 的帖子

都係個句la 我覺得大家都有言論自由 唔洗咁霸道 不過放針落同盟rc依d野真係……、………… 仲衰過當面diu 7人

回覆 Mimimak 的帖子

你識條鐵咩,穩錢緊要啊,煮蛋嘛

1987130 發表於 14-7-23 03:27 PM
回覆 風晴雪乂 的帖子

都係個句la 我覺得大家都有言論自由 唔洗咁霸道 不過放針落同盟rc依d野真係……、… ...

其實段錄音係邊個放出黎都無人知,話唔定放針既係 .. 嘿 

回覆 Mimimak 的帖子

你大嘫把錢嘛,拎呀媽啲m巾錢黎打機,人地唔喺呀嘛,人地要靠煮蛋賺錢。宜家逍遙令平左咯,咪多啲人咯,用下賓州諗野啦。辦清高

1987130 發表於 14-7-23 03:21 PM
我相信你地係自己rc都講唔小其他同盟壞話 唔好話你無  有d野你知 天知 地知 我地唔知 但係1d舊情都唔念既 ...

一代名將既RC 的確好少講人壞話
主要都係講LOL / 嚕嚕英雄 / AOC / 瘋狂XX杯/一日一英語 同埋傾下野食 同埋FF 下
每次有人嬲、有人著左話要打咩咩同盟
都會有一堆人"禁"住  叫佢地冷靜啲,有咩事高層去處理
而我地亦都唔會妒忌人收到咩人,因為我地覺得岩玩好重要

至於同盟既事,天文趙暈已經詳細交代,我相信亦都唔會再係度再講落去
認同小邪一句…無永遠既朋友亦無永遠既敵人   雖然解左同盟,但的確好多事曾經發生過既都在心中

另外:段錄音都係一代「被知會」既情況下收到,我地無需要亦都唔鐘意聽人地RC 講咩野,淨係聽老鍊暈爆咪已經好煩

邪教?
眾所周知,兩線大戰果陣就全幫煮蛋,仲曾經係呢度俾人開帖形容為工場,毫無戰力可言

然後大戰已過,煮蛋又改左,成班邪教上番水,又收留左好多魔塚殘黨,諗住邪教再次鹹魚番生啦

萬萬都估唔到,呢個盟線之中既大幫,會因為一單奪書活動既小爭執而對自己同盟懷恨在心,仲度好全盤大計要消滅人地幫
係消滅,消滅係兩線大戰期間數一數二出力抗敵既一個同盟
淨係呢丁點既氣度,已經唔配作為一個大幫啦下話
之後更收哂前百鬼十二人入幫,點知俾人錄音斷正,急急腳斬纜
到依家正式交鋒俾人大炒,先知高估左自己幫實力:~
好啦,都唔講招攬敵幫打自己同盟,唔夠打甚至用埋外交關係,請某幫部份幫員入幫幫手打都算,仲要佢地幫幫手報對方琴位,騷擾對方琴師
到底為左消滅一個同盟,你可以去到幾盡?

邪教?
眾所周知,兩線大戰果陣就全幫煮蛋,仲曾經係呢度俾人開帖形容為工場,毫無戰力可言

然後大戰已過,煮蛋又改左,成班邪教上番水,又收留左好多魔塚殘黨,諗住邪教再次鹹魚番生啦

萬萬都估唔到,呢個盟線之中既大幫,會因為一單奪書活動既小爭執而對自己同盟懷恨在心,仲度好全盤大計要消滅人地幫
係消滅,消滅係兩線大戰期間數一數二出力抗敵既一個同盟
淨係呢丁點既氣度,已經唔配作為一個大幫啦下話
之後更收哂前百鬼十二人入幫,點知俾人錄音斷正,急急腳斬纜
到依家正式交鋒俾人大炒,先知高估左自己幫實力:~
好啦,都唔講招攬敵幫打自己同盟,唔夠打甚至用埋外交關係,請某幫部份幫員入幫幫手打都算,仲要佢地幫幫手報對方琴位,騷擾對方琴師
到底為左消滅一個同盟,你可以去到幾盡?

求解:
你地話我地收12星座,我夠話你地收12生肖啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 12:50 PM , Processed in 0.041538 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存