2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 動漫專題區 One Piece 海賊王 【海吧鼠繪漢化】One Piece 海賊王754話《給我記好了》 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: tomy11
go

【海吧鼠繪漢化】One Piece 海賊王754話《給我記好了》 [複製鏈接]

剎洛斯v霍爾丁 發表於 14-7-24 03:04 AM
對雪女佢真係無用霸氣的....塔斯琪之後都有講......如果霸氣斬落去死左了......更何況尾田好少殺人= =" ...

你究竟有冇睇架- -
塔斯琪講個下係大震撼個一下
但佢之前有一下係救塔斯琪架MA
個下如果唔識用霸氣又點斬傷佢
至於大震撼個一下你睇下動畫
佢係LAST埋到身佢收左霸氣

剎洛斯v霍爾丁 發表於 14-7-24 03:01 AM
笑死唔笑死......卓洛認真既就包頭巾一野斬落去啦....
仲話人唔識霸氣....
擺明係到玩都要話人廢....仲好意 ...

請貼圖吧,邊到睇到卓洛有用霸氣係把刀砍人?
無就唔好講咁多啦,再講我無話卓洛唔識霸氣。
再講你真係無認真睇

再講霸氣分3種
武裝色
見聞色
霸王色

請問佢點將霸氣用係武器到?
只有武裝色先可以對自然係攻擊到。
687話,能夠以斬擊砍傷自然系的莫奈說明能使用武裝色霸氣。

bingochanchan 發表於 14-7-24 03:54 AM
你究竟有冇睇架- -
塔斯琪講個下係大震撼個一下
但佢之前有一下係救塔斯琪架MA

咁我又唔係咁睇法,因為雪女估唔到卓洛會出手打女人,無防姐。
根本無預計佢會出手。

加上由沙漠既伏筆聽到聽他聽音,卓洛係見聞色。
加上打石頭第一次見果陣卓洛都講點先砍到佢

lok19250 發表於 14-7-24 04:02 AM
咁我又唔係咁睇法,因為雪女估唔到卓洛會出手打女人,無防姐。
根本無預計佢會出手。

甘大家睇法唔同
你覺得雪女冇防佢 所以先比佢斬到
但你要明白雪女當時係處於自然系咬緊塔斯琪 姐係佢變緊身個陣
所以我覺得如果冇用霸氣出手 緊本冇可能傷到佢
所以冇講話防唔防
至於卓洛打石頭個下
我既睇法係 因為石頭佬個陣係同個皇宮合左體
所以打佢唔到係好正常
仲有係冰火島佢地係火個邊要打條大飛龍既
卓洛係好明顯用左武裝色既死獅子歌歌斬佢 動畫係有得睇
仲有卓洛同埋山治跟本兩個都應該識武裝色同見聞色
因為山治佢去救塔斯琪個陣 佢係用見聞色感覺到先離隊跑去幫塔斯琪
由頭到尾都冇講過佢地兩個人分別只係一人識一種霸氣
所以成日見到D人話卓洛ONLY識霸氣 但又唔識用係把劍到 真係ON9到極點

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

卓洛會拎GOD出黎講, 睇黎海軍之後番到去佢D WANTED一定提更高了$$

笑傲無雙 玩過星曲WEB

lok19250 發表於 14-7-24 02:34 AM
識霸氣同識唔識將霸氣放入武器到係2回事。
就好像九蛇箭。 明顯卓洛無咁做同唔識,唔係佢一早砍到石頭真身 ...

識霸氣但唔識將霸氣落落武器個度?

係唔係想話佢未識武裝色 ,

其實大家都知其實卓洛係識霸氣

霸氣分三種 , 係分三種 , 霸氣本身唔係一種 , 霸王色,武裝色,見聞色

其實大家都知其實卓洛係識霸氣 , 咁如果你認為佢唔識武裝色 唔通係ONLY見聞色OR霸王色 ?
(個人認為 卓洛跟山治都已經識左 見聞及武裝色 賣個關子JA)

打鳥女其實你自己留意返對話 仲好意思叫人重睇 , 仲要搵埋圖...

《難道說,剛才的那一刀他沒有使用霸氣?》 , 如果真係唔識 武裝色 點會咁講 定你以為佢都誤會左卓洛識?

《原來還有這種制勝之法》 呢個重點,留意草帽團 係極少殺人(至少我沒看到過有殺人)
如果用武裝色咁砍落去 一定GG

你唔單止要重睇,仲要讀下D中文 , 你既理解個人認為係大錯特錯 , 不過唔洗好快應該會畫到 , 無須爭論

= = = = = = =

石頭佬係被砍之前就走甩左 , 如果真係唔識武裝色 , 根本沒需要去逃 ,
不過你亦都可以話佢驚敵人識所以係唔係都走左佬先,

你和我,根本就唔係同一層次上面

話事話,煩惱鳳已經由最初一百八十....升到一千零八十了。

路飛:那我就是三千零八十!

十週年勳章(賀詞)

壞孩子x小林 發表於 14-7-24 05:44 AM

根本佢2個都唔係認真睇= ="

卓洛對雪女..塔斯琪已經講明左卓洛無用霸氣.....仲死都話斬落去之前就收..Orz..(之前個一下飛斬就應該有..但都唔係真打).....
其實op一路都玩緊強弱對比...就算你果實有幾屈機...你本身唔夠強就無用
何況卓洛對雪女..強弱懸殊到咁...用氣勢已經令佢保持唔到雪既型態...洗乜用霸氣...

仲有2年後 魚人島到德島..我未覺得卓洛有一個對手要認真用到霸氣囉......

(唔記得係米)好似尾田有講過 3巨頭 路飛善用霸王式...卓洛係武裝式...山治就係見聞式 (好似係唔知幾期既sbs講過)
如果話卓洛識用武裝式..但唔識將佢放落把刀到用...你係米搞笑.....唔通佢用霸氣個陣唔用刀...赤手空拳去打呀!?

就算山治同威爾鋼咁勁...山治都無用到武裝式啦...唔通佢又唔識囉?

zoro vs monet
https://www.youtube.com/watch?v=0-6OmJ3bIaM

sanji vs vergo
https://www.youtube.com/watch?v=xjj7OV79uoY

笑傲無雙

識武裝式既人當然可以將霸氣放入武器到
9蛇d戰士就係好例子(將霸氣注入弓入面,形成爆破箭)

唔明點解樓上咁熱鬧

另補:識武裝式既人只要拎係手既野就係霸氣

十週年勳章(賀詞)

壞孩子x小林 發表於 14-7-24 05:44 AM

重睇都冇用, 根本就係理解能力有問題

剎洛斯v霍爾丁 發表於 14-7-24 03:01 AM
笑死唔笑死......卓洛認真既就包頭巾一野斬落去啦....
仲話人唔識霸氣....
擺明係到玩都要話人廢....仲好意 ...

算啦大家都係估劇情姐
我都想講卓洛根本打算出真實力(睇頭巾未出,招式都係細技,又打得輕鬆)

wai3312  卓洛可能已經忘記左戴頭巾嚕,之前幾次就死都唔戴  發表於 14-7-26 11:43 AM

回覆 lok19250 的帖子

佢收埋實力我唸係人都睇得出好無
佢拖咁耐,而家講到明係前幾集係睇下隻石頭咩料,而家講到明睇清曬能力既路數一下細技斬落去,
咁都唔叫輕鬆應付?卓洛除左路痴方面,頭腦都唔弱,咪當佢硬膠膠會口出狂言先得.
佢唔想認真打同打唔過,你真係要睇清楚~新世界咁長遠,而家爆曬D野比你睇?
佢隻眼,佢D技,佢D霸氣,劍法幾多野未出?你真係要重新認識索隆既性格同實力~
講真一句索隆既實力,如果路飛無霸王式,分分鐘唔會夠索隆打~
同埋咩卓洛花劍識霸氣鷹眼就一定要識?真係笑左,後面重有D咩既伏筆既特殊能力/技量海賊王未放出黎唔可以?
好似睇偉大航路前段根本無霸氣,路飛唔用2.3檔,個陣會唔會估到可以發展到咁?

剎洛斯v霍爾丁 發表於 14-7-24 03:17 PM
根本佢2個都唔係認真睇= ="

卓洛對雪女..塔斯琪已經講明左卓洛無用霸氣.....仲死都話斬落去之前就收..Or ...

講得岩,
索隆真係未有需要出到實力既對手,莫講話出全力,5成暫時都未有~
索隆既實力我唸絕對可以同霸王色既路飛打過,如果路飛無霸王式分分鐘輸比索隆~
山治暫時都重係潛力股未SOLO^^  但係山治實力絕對跟唔上佢兩個,
但係會有其他隊員都無既能力/實力,係個團隊所需~

魔法先生 發表於 14-7-24 07:07 PM
識武裝式既人當然可以將霸氣放入武器到
9蛇d戰士就係好例子(將霸氣注入弓入面,形成爆破箭)

可能個幾個話佢唔識用霸氣落武器到既師兄想講
:索隆而家淨係可以放低把劍去用武裝色打人

十週年勳章(賀詞)

SF★超人 發表於 14-7-25 12:49 AM
講得岩,
索隆真係未有需要出到實力既對手,莫講話出全力,5成暫時都未有~
索隆既實力我唸絕對可以同霸王色 ...

3巨頭我覺得論卓洛實力已經過左路飛了~但係卓洛對路飛係心服口服~同埋本身路飛有強大既感染力
反而山治真係愈黎愈落後...不過係戰略方面係全團最出色

如果排我會咁排

戰鬥力 卓洛>路飛>山治>布魯克>羅賓>福蘭奇>喬巴>烏索普>娜美
智力 山治>烏索普>娜美>卓洛>羅賓>喬巴>福蘭奇>布魯克>路飛

其實尾田一直幫路飛開路~路飛天敵就係斬擊..所以有卓洛...路飛+卓洛都唔理人..所以有山治出黎帶其他人
艾斯同白胡不用說了 R.I.P

剎洛斯v霍爾丁 發表於 14-7-25 04:26 AM
3巨頭我覺得論卓洛實力已經過左路飛了~但係卓洛對路飛係心服口服~同埋本身路飛有強大既感染力
反而山治真 ...

未必既,路飛有個霸王式係到~
2年前就一定係索隆戰鬥力最高,而家都仲可能有得打~
但係索隆真係深不見底...如果佢D路痴都無埋,佢真係屈機哈哈
成個團既構造就係各有各需要,各有各特點,散一個都會GG.
不過山治真係幾慘HAHA   

十週年勳章(賀詞)

SF★超人 發表於 14-7-25 02:54 PM
未必既,路飛有個霸王式係到~
2年前就一定係索隆戰鬥力最高,而家都仲可能有得打~
但係索隆真係深不見底... ...

其實霸王式仲有d咩用途真係好期待...
如果只係用黎震懾人咁太無用了~

卓洛遲早都要有霸王式...因為佢要做第1劍豪..姐係劍界之王(好中二)www
同埋佢根本就係年輕版既雷利~

剎洛斯v霍爾丁 發表於 14-7-25 03:07 PM
其實霸王式仲有d咩用途真係好期待...
如果只係用黎震懾人咁太無用了~

期待X2
索隆都有可能既,但係亦可能有第2種能力會發掘~
佢既性格同雷利好唔同  但係我鐘意佢呢隻酷,
由佢為全隊草帽食熊招技個刻,我完全愛上左佢~

其實我覺得路飛係唔會輸比索隆
當然依個係我睇發
因為講速度 索隆唔會夠路飛快
破壞力路飛一樣唔會輸比佢
當然我兩個都鍾意
但依個係我個觀點

bingochanchan 發表於 14-7-26 03:15 AM
其實我覺得路飛係唔會輸比索隆
當然依個係我睇發
因為講速度 索隆唔會夠路飛快

精準度夠既話,一下就可以抓住路飛,如果你話佢速度快,大把人都捉佢唔到咪唔洗玩,
破壞力索隆應該會係路飛之上.除左計範圍破壞力同耐力,路飛一定係索隆之上,其他未必
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 12:59 PM , Processed in 0.036002 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存